galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Żniwiarz i dodruk podstawki
Autor Wiadomość
Kufir
[Usunięty]

Wysłany: Sro 16 Wrz, 2009   

Nemomon napisał/a:
Kufir napisał/a:
Cytat:
Dodając do tego zasadę, iż nie można używać jakichkolwiek koni grając z tym dodatkiem (patrz Koniokrad), mamy dosłowną pichtę, znaczy marsz, po Mroźnym Królestwie Krain Magii I Miecza!

Możesz jaśniej. NIe bardzo potrafię w tym wypadku czytać miedzy wierszami.

Chodziło mi o to, że skoro nie będzie koni w grze (bo za zimno na jazdę koniem), to będziemy mieli ten mroźny marsz z tytułu rozszerzenia (bo inaczej poruszać się nie możesz).

Ale skąd informacja że nie będzie koni, mułów itp ?
Trzeba będzie je usunąć z talii kart? Jeśli tak to bez sensu, wprowadzać dodatek który nakazuje wycofanie starych kart. Kiepskie to rozszerzenie.

Nemomon
[Usunięty]

Kufir napisał/a:
Nemomon napisał/a:
Kufir napisał/a:
Cytat:
Dodając do tego zasadę, iż nie można używać jakichkolwiek koni grając z tym dodatkiem (patrz Koniokrad), mamy dosłowną pichtę, znaczy marsz, po Mroźnym Królestwie Krain Magii I Miecza!

Możesz jaśniej. NIe bardzo potrafię w tym wypadku czytać miedzy wierszami.

Chodziło mi o to, że skoro nie będzie koni w grze (bo za zimno na jazdę koniem), to będziemy mieli ten mroźny marsz z tytułu rozszerzenia (bo inaczej poruszać się nie możesz).

Ale skąd informacja że nie będzie koni, mułów itp ?
Trzeba będzie je usunąć z talii kart? Jeśli tak to bez sensu, wprowadzać dodatek który nakazuje wycofanie starych kart. Kiepskie to rozszerzenie.

lol... Kufir... lol....

Nemomon
[Usunięty]

^ homemade rule by Nemo Co. Ltd.

Nemomon
[Usunięty]

Anyway, właśnie skończyłem segregowanie Żniwiarza, więc oto mój trup:

http://img200.imageshack....6/16092009f.jpg

i pudełko:

http://img147.imageshack....16092009001.jpg

Trumna, znaczy opakowanie, już spory czas temu się rozleciała, raz gdy karawanem na sesję jechałem...

Kriss
[Usunięty]

Właśnie odebrałem Żniwiarza, pudełeczko wielkości mojego małego routera co mam na biurku. Myślę sobie malutkie ale co tam, zaglądam do środka a tam puste pudełeczko po środku aby wypełnić miejsce gdzie tylko po bokach z jednej i drugiej strony są dodatki do gry. Postawiłem owe pudełeczko z dodatkiem obok podstawki i stwierdzam ,ze jest kilku krotnie mniejsze od głównej gry a cena tylko o połowę niższa :/ Więc mam pytanie czy Podziemia będą kosztować 200zł może 300zł ? skoro piszecie ,że bedą wielkości podstawki. Idąc takim tropem stwierdzam ,że cena żniwiarza jest trochę przegięta. Jestem fanem tej gry od dawna jeszcze za czasów zwykłej Magii i Miecz i pewnie kupie kolejne dodatki ale chciałem wyrazić swoją opinie ;)

Hellhound
[Usunięty]

Nemomon napisał/a:
Anyway, właśnie skończyłem segregowanie Żniwiarza, więc oto mój trup:

http://img200.imageshack....6/16092009f.jpg

i pudełko:

http://img147.imageshack....16092009001.jpg

Trumna, znaczy opakowanie, już spory czas temu się rozleciała, raz gdy karawanem na sesję jechałem...

Recepturki na karty i to tak ciasno owinięte? Nie lepiej woreczki foliowe? Szkoda kart.

Sxk
[Usunięty]

A tak wracając do tego Frostmarch to march znaczy także pochód i postęp, toteż idąc tym tropem może chodzić o "postępujący mróz" czy może trochę już przegięte coś w stylu: "nadciągający chłód", a nie o chodzenie pieszo po śniegu jak chyba Kufir napisał :D

Wallenrod
[Usunięty]

Moja przesyłka dotrze jutro.
W Rebelu Zniwiarz 2 miejsce, a podstawka 4 na liście bestsellerów :)

Tak myśle, że Mróźny Marsz chyba nie do końca pasuje, ale wszystkiego dowiemy sie po wydaniu tego rozszerzenia.

Kufir
[Usunięty]

Cytat:
Tak myśle, że Mróźny Marsz chyba nie do końca pasuje, ale wszystkiego dowiemy sie po wydaniu tego rozszerzenia.

Generalnie ja też nie rozumiem idei tego dodatku i czekam na więcej informacji. Wmieszamy do talii kart przygód karty z tego dodatku i raz będziemy losować kartę "mroźną" a raz normalną. To w końcu w Krainach panuje ta wielka śnieżna atmosfera czy też nie?

Takie poplątanie klimatów i ekstremalnych temperatur. Zupełnie mi to nie podchodzi.

U mnie gra musi wyglądać bardzo estetycznie, ktoś prosił o zamieszczenie zdjęcia więc proszę bardzo. Wszystkie karty są w ochronnych, foliowych koszulkach idealnie dopasowanych do kart Talisman: Magia i Miecz.

Freeasy
[Usunięty]

D.W. napisał/a:
Tytuł "Mroźny Marsz" kojarzy mi się z książką "Wielki Marsz" Kinga.

Też mi się kojarzy. Ale to zacne porównanie.

Najpierw myślałem że Nemomon sobie żartuje z tą kultysktą, że szybko ginie ale potwierdzam. W pierwszej grze wystarczyło 5 tur. Zaatakowały ją 2 smoki i demon, dobił rycerz. Była bez szans... myślę a niech tam gram nią jeszcze raz. W 2 turze dopadł ją Żniwiarz - żeton losu nie uratował. No dobra... do trzech razy sztuka ... i tym razem w końcu jej się udało. Zginęła dopiero na obszarze korony władzy od ciosu mieczem ... znów rycerza (uwziął się na nią czy co?)
Ostatnio zmieniony przez Freeasy Czw 17 Wrz, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Nemomon
[Usunięty]

Freeasy napisał/a:
Najpierw myślałem że Nememnon sobie żartuje

Aż tak bardzo mnie nie lubisz, iż chcesz, żeby zabiła mnie moja żona? I to jeszcze w wannie? :evil:

Freeasy
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009   

Skąd taki absurdalny wniosek, że nie lubię? :-) w relacje małżeńskie się nie mieszam

Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009   

Czyli historia się powtórzyła, ale się nie powtórzyła. Znaczy, jak powiadałem, to Mroczka Kultystka szybko ginie, nie tylko u mnie, ale i u innych, a;e przynajmniej nie zginę Agamemnon z tego powodu.... :) . A co do Ciebie Freeasy, to taka tylko randomowa myśl, nie bierz jej do siebie, proszę :) .

Wilk zwany Czortem
[Usunięty]

Wysłany: Sob 19 Wrz, 2009   

Zapomniałem, że ta gra jest taka słaba. A więc sobie przypomniałem i to boleśnie dla portfela. Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i rzuca się w oczy, że co rusz ktoś krzyczy, że wydanie jakiejś tam gry to nieporozumienie, bo musiałaby kosztować z 250 golda. Słodki Panie, wydałem podobną sumę na ten magiczny obłęd...

Kufir
[Usunięty]

Wysłany: Sob 19 Wrz, 2009   

Więc się go szybko pozbądź i odzyskasz większą cześć zainwestowanych pieniędzy. W czym problem ?

Odpowiedz do tematu