|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Błędy i niejasności - tworzymy erratę. |
Autor |
Wiadomość |
dorota [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 24 Gru, 2008
|
|
|
a wydawnictwo zamiast drukowac drugi raz to samo, niech lepiej drukuje cos nowego chocby kolejny duzy dodatek :D:D |
|
|
|
 |
zloty [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 24 Gru, 2008
|
|
|
Dokładnie niech kombinuja nastepny dodatek bo juz chce więcej...
żeby było do tematu...
W podstawce miałem 2 takie same figurki pisałem do galakty ale olali mnie ciepłym moczem |
|
|
|
 |
leaf427 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 26 Gru, 2008
|
|
|
Było im przesłać zdjęcia na maila. Reklamacje powinni uwzględnić. |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 2008
|
|
|
zloty napisał/a: | Dokładnie niech kombinuja nastepny dodatek bo juz chce więcej...
żeby było do tematu...
W podstawce miałem 2 takie same figurki pisałem do galakty ale olali mnie ciepłym moczem |
niemożliwe, napisz jeszcze raz lub zadzwoń
miałem kiedyś nieco podobną sytuację - Galakta zareagowała szybko i profesjonalnie |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
|
|
|
Generalnie mamy wiele wad typu strona WWW nieaktualna, brak odpisywania na maile itp. itd.
Ale nie dotyczy to na pewno ewentualnych braków. Tego staramy się pilnować.
Odnalazłem korespondencję o ile to ta i w pierwszy maili jest informacja o brakującej figurce. Na co prosimy o podanie adresu na jaki mamy wysłać brakującą figurkę. I Jest kolejny mail w którym jest podany adres.
Jako, że było to w sierpniu i po tym nie otrzymaliśmy żadnej informacji, że coś nie doszło sprawa poszła w zapomnienie. Teraz nie jestem wstanie sprawdzić co się stało. Ja mam odnotowane tylko, że sprawa załatwiona.
Mogło być tak:
1. Figurka z jakiś przyczyn nie została przez nas wysłana. Ktoś zapomniał itd.
2. Poczta nawaliła i przesyłka nie dotarła. Jest wysyłana w kopercie bąbelkowej dodatkowo zabezpieczonej tekturkami.
W każdym razie jeśli prosimy kogoś o podanie adresu na jaki mamy wysłać jakąś brakującą część to jeśli ona nie dochodzi przez jakiś czas należy zadzwonić albo napisać co się dzieje. |
|
|
|
 |
dorota [Usunięty]
|
|
|
|
ja stawiam na poczte ;/ w wakacje w ogole przestały do mnie dochodzic numery prenumerowanego czasopisma, dobrze ze wydawnictwo uwzglednilo moja reklamacje, ale i tak, zlodzieje jedne na poczcie siedza ;/ |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 18 Sty, 2009
|
|
|
Znalazłem mały błąd(literówkę) na karcie:"ŻMIJOOGONOWY PEŁZACZ"..text:Przed walką:Test R10.Jeżeli test się powiedzie,za każdym razem kiedy PEŁACZ chyba powinno byc PEŁZACZ Very Happy |
|
|
|
 |
kam [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 Re: Błędy i niejasności - tworzymy erratę.
|
|
|
moonman napisał/a: | Okazuje się, że słynny spryt/pomysłowość to nie wszystkie błędy |
moglbys to wyjasnic?
poza tym, mam problem z ustaleniem jak wyglada walka z lordami olbrzymow (z dodatku "berlo kyrosa", ktorzy okupuja miasta w trakcie ostatecznego starcia. chodzi o zdanie:
instrukcja z dodatku, s. 11 napisał/a: | Dla potrzeb testów wartości (percepcja), (siła) i (magia) Lorda olbrzymów są równe jego (percepcji), (sile) i (magii) - 10. |
czy "testy wartosci" oznaczaja rowniez testy walki? innymi slowy, czy gracz po lewej od nas ustanawia rzutem kostkami wartosci statystyk lorda olbrzymow, z ktorym walczymy, tak jak przy walce bohaterow?
mam nadzieje, ze wyrazilem sie jasno. z gory dzieki za odpowiedz. |
|
|
|
 |
Lord Agrael [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Lis, 2009
|
|
|
Co do testów u Lordów Olbrzymów t po prostu oznacza to, że aby pomyślnie wykonać test musisz rzucić co najmniej 10 (chyba, że twój bohater ma jakieś cechy zapewniające premie do różnych rodzajów testów). |
|
|
|
 |
kam [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 08 Lis, 2009
|
|
|
hm, ja to zrozumialem troche inaczej. sugerujesz, ze wszystkie olbrzymy broniace miast maja statystyki rowne 10? wedlug mnie znak"-" oznacza tutaj minus, czyli jezeli olbrzym ma 16 percepcji, to dla "potrzeb testow wartosci" jego percepcja wynosi 6 (plus rzut 2k10).
chcialem raczej zapytac, czy "testy wartosci" dotycza:
1. testow umiejetnosci - czyli jezeli olbrzym okupujacy miasto chce skorzystac z przedmiotu, ktory wymaga testu, odejmuje sobie najpierw 10.
2. testow walki - czyli w przypadku ataku gracza, statystyki olbrzyma wynosza (cecha minus 10 plus 2k10); rzuty, jak rozumiem, wykonuje gracz po lewej od atakujacego
3. obydwu opcji
instrukcja pisze o tym na tyle niejasno, ze naprawde trudno mi powiedziec jak powinno sie grac. a roznica w poziomie trudnosci jest ogromna. |
|
|
|
 |
Lord Agrael [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009
|
|
|
Również chodziło mi o to, że w instrukcji jest znaczek "minus", tylko może niejasno trochę napisałem. Więc w tym punkcie masz rację.
Co do Twojego drugiego pytania, to wydaje mi się, że w instrukcji brakuje przecinka. Powinno być:
"Dla potrzeb testów, wartości percepcji, siły, magii..."
Tak więc, według mnie słowo "wartości" odnosi się do tych trzech parametrów, a nie do słowa "test".
A tak ogólnie to w grze jako test ja rozumiem właśnie te rzuty przed walką, a w samej walce występują nie testy walki a rzuty walki.[/i] |
|
|
|
 |
kam [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 11 Lis, 2009
|
|
|
Lord Agrael napisał/a: | A tak ogólnie to w grze jako test ja rozumiem właśnie te rzuty przed walką, a w samej walce występują nie testy walki a rzuty walki. |
masz racje. i tak bede gral.
w ogole, teraz to mysle, ze zacytowany fragment instrukcji dotyczy po prostu wykorzystania przedmiotow, ktore pozwalaja olbrzymom wykonac pojedynczy atak "przed walka".
dzieki za rozjasnienie sprawy |
|
|
|
 |
byku666 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009
|
|
|
Macius napisał/a: | A co do wielokrotnego "anulowania" ran Scorpion, to uważam coś wręcz przeciwnego: jeśli stoi "Raz na turę", to można użyć tej umiejętności do anulowania jednej rany, a nie np. pięciu ran w jednej fazie walki. Ale rzecz jest niejasna, więc dyskutujmy dalej
Kolejne opinie? |
Uważam podobnie. jezeli tekst umiejetności na karcie jest pogrubiony to oznacza jakaś fazie walki bądź ruchu/tudzież tury. i wtedy trzeba go rozpatrzec właśnie w tej turze/rundzie walki. Oczywiście tylko raz(tak jak to jest z umiejętnościami przed walką !!! |
|
|
|
 |
kam [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009
|
|
|
mam problem w piaskach al-kalim. chodzi mianowicie o ekwipunek pustynny. instrukcja podaje:
Cytat: | odrzuc po rzucie koscmi za test umiejetnosci, aby otrzymac premie +3 do tego rzutu |
natomiast na samych kafelkach pisze:
Cytat: | faza opowiesci: odrzuc po rzucie za test umiejetnosci, aby otrzymac premie do +3 |
w koncu mozna tego uzyc tylko w fazie opowiesci, czy w kazdej fazie gry? |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009
|
|
|
Skoro na kafelku pisze "Faza opowieści", tzn. że tylko w tej fazie. |