galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ktore dodatki pierwsze...
Autor Wiadomość
ostrakosa
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Mar, 2010   Ktore dodatki pierwsze...

zastanawiam sie nad kupnem dodatkow do gry i mam pytanie do co wedlug was jest najlepszym dodoatkiem jako pierwszy,karty czy dodtakowe plansze...dzieki za odpowiedzi.pozdro dla wszystkuch fanatykow

prodi33
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Mar, 2010   

Moim zdaniem karty. Są dodatkowe przygody, dzięki którym można wyeksploatować główną mapę do końca, poza tym dochodzą dodatkowe karty handlu, które potem można wykorzystać również w planszowych dodatkach. Jeżeli kupisz na początek wyspę lub piaski to talia handlu będzie uboższa. Choć z drugie strony w planszowych dodatkach dochodzą nowi bohaterowie, których można wykorzystać na głównej planszy...
Na Twoim miejscu kupowałbym dodatki zaczynając od karcianych, ale kupuj następny dopiero wtedy, kiedy będziesz czuć przesyt podstawką i poprzednimi dodatkami. Żeby się nie przejadło :)

ostrakosa
[Usunięty]

dzieki za szybko odpowiedz...nie spodziewalem sie ze tak szybko ja dostane-milo z Twojej strony-a ktore wedlug Ciebie dodatki karciane sa najlepesze i warte kupienia na poczatek.pozdro

prodi33
[Usunięty]

Polskie wydanie galakty jest o tyle fajne że masz w zestawie trzy dodatki naraz. Dodatkową przygodę, karty handlu i karty wyzwań. Ja posiadam Berło Kyrosa i Koronę Starszych Królów. I powiem że mi bardziej podeszła przygoda Berło Kyrosa. Chociaż Korona chyba wymusza większą interakcję między graczami. Najlepiej ściągnij sobie ze strony galakty instrukcje do dodatków i zobacz po której masz odczucie że to jest to i dokładnie w to chcesz zagrać :wink:

ostrakosa
[Usunięty]

czytalem kilka postow i najczesciej pojawialy sie wlasnie te tytuly ktore mi napisales...mysle ze jak przyjdzie czas na dodatki to wlasnie od nich zaczne.pozdro

SeeM
[Usunięty]

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010   

Z jednej strony za cenę dwóch "trzypaków" karcianych masz Piaski z nową planszą, żetonikami i kartami, więc jest to bardziej atrakcyjne niż same 150 kart. Z drugiej strony do dodatków planszowych nie ma... dodatków. Przykładowo wyzwania z "Mrocznej Puszczy" raczej cienko wyjdą w pustynnych klimatach.

Od biedy można tam wprowadzić smoki, czy "Koronę Starszych Królów" i jakoś to zmiksować, ale będzie trochę sztucznie.

ostrakosa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Mar, 2010   

mysle ze dla mnie wiecej sensu jest w tym co wczesniej pisze prodi33 (ale to moje zdanie-bez urazy).Jeszcze do konca sie nie nacieszylem podstawka wiec po dokupieniu dodatkowych kart( mysle o dwoch-berlo korysa i korona straszych krolow) bedzie bede mial znow pelno zabawy z tej planszy no i kolejne nowe przygody...mysle ze nowe plansze zostawie sobie na pozniej gdy znudzi mi si ejuz troche ten zestaw.pozdro dla fanatykow

Kaktus
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010   

Zdecydowanie polecam Ci kupno dodatków karcianych. Na chwilę obecną masz dostępne 4 paczki, czyli w sumie 12 dodatków, a to wszystko do wykorzystania z planszą główną.
Mało tego, oprócz tego, że stos handlu niebotycznie Ci urośnie, to masz 4 nowe przygody, na wypadek gdyby oryginalna znudziła Ci się 8)
Dodatki planszowe poza tym, że dają Ci nową planszę, to jak wspomniał poprzednik, nie ma do nich dodatkowych Kart, czyli jak Ci się znudzi to już po zawodach, idzie w odstawkę. Największy ich plus to nowi Bohaterowie + figurki, które można wykorzystać z każdą jedną przygodą.

Dodatki planszowe zostaw sobie na później. Taka jest moja rada.

ostrakosa
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010   

mysle ze zrobie wlasnie tak jak Ty mowisz Kaktus...powdzielam Twoje zdanie

Sxk
[Usunięty]

Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010   

Oto i nowy dodatek do Runebounda:
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1281

prodi33
[Usunięty]

Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010   

Sxk napisał/a:
Oto i nowy dodatek do Runebounda:
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1281

:D :D :D Myślałem że już zostawili Runebounda i zajęli się tylko Runewarsem. Wspaniała nowina :D

ostrakosa
[Usunięty]

Wysłany: Czw 22 Kwi, 2010   

ciekawe co na to Galakta...

Odpowiedz do tematu