galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MISTRZOSTWA POLSKI 2010?
Autor Wiadomość
Damian
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Lip, 2010   MISTRZOSTWA POLSKI 2010?

Założyłem ten temat w celu uzyskania informacji odnośnie MP w Osadników z Catanu.

Najważniejesza dla mnie (i pewnie dla wielu innych) jest odpowiedź na pytanie, czy w ogóle w tym roku będą takie mistrzostwa.

Poboczne pytania to takie, na które odpowiedź będzie pewnie wymagała upływu czasu i sprowadzają się do pozytywnej odpowiedzi na pytanie wyżej :)

Tak więc, gdzie i kiedy możnaby się spodziewać takiej imprezy, oraz
czy MP 2010 w Osadników z Catanu będą eliminacją do mistrzostw świata (europy?)

D.W.
Galakta

Wysłany: Pią 09 Lip, 2010   

Tak są planowane. W najbliższych dniach podam szczegóły.

I owszem jest planowane aby to były eliminacje do Mistrzostw Świata tym bardziej, że w tym roku powracają jako organizatorzy Niemcy.

To kiedy jest właśnie jeszcze nie ustalone. Prawdopodobnie początek września ale o tym będę informował.

D.W.
Galakta

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010   

Na razie podam informację tutaj a w newsie pojawi się pewnie dzisiaj lub jutro.

Powstał pewien kłopot ponieważ planowaliśmy zorganizowanie Mistrzostw w ramach konwentu Pionek, który był planowany na wrzesień.. Jednak organizatorzy natrafili na kłopot związany z budynkiem, w którym odbywają się te konwenty i nie odbędzie się on we wrześniu. Jednym słowem z nie ich winy tak się stało ale my musimy coś na szybko teraz innego zorganizować.

Dlatego Mistrzostwa Osadnicy z Catanu odbędą się w Krakowie. To niewielka zmiana lokalizacji stosunku do Gliwic a mamy tutaj więcej możliwości.

Dokładne miejsce na 100% nie jest znane ponieważ są pewne kłopoty z powodu wakacji i ustaleniu wszystkiego a bo to dyrektora nie ma itd. A chcemy aby to było gdzieś blisko dworca kolejowego i autobusowego aby gracze nie musieli się gdzieś za daleko poruszać.

Termin to prawie na pewno będzie pierwszy weekend września. W każdym razie taki jest dla nas priorytetem.

Od 1 sierpnia pojawią się zapisy.

Jest jeszcze trochę czasu dlatego mam nadzieję, że uda się wszystko zorganizować. Zresztą każde Mistrzostwa bardzo mile wspominam jako organizator bo zawsze są bardzo fajni ludzie dlatego jestem przekonany, że i tym razem będzie ok.

Odpowiedz do tematu