galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania i odpowiedzi dotyczące zasad
Autor Wiadomość
fafon
[Usunięty]

Wysłany: Sob 31 Lip, 2010   

No tak, dzieki:] A jak jest z wrogami na moc? Jak mają ten sam numer spotkania to walczą razem?

Nemomon
[Usunięty]

Oczywiście. Wrogowie, którzy mają Siłę i Moc (numer spotkania 1) walczą razem, jeżeli wybierzesz, aby walczyli tym samym parametrem. Wrogowie, którzy mają tylko Siłę (numer spotkania 2) walczą razem, oraz Wrogowie, którzy mają tylko Moc (numer spotkania 3) także walczą razem.

fafon
[Usunięty]

Rozumiem. Dzięki wielkie za wyjaśnienie.

Barney
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010   

Jak rzucam w kopalni trzema koscmi i wynik wychodzi na minusie to przechozde dalej, czy musi byc zero. Pewnie przechodze bo tak bylo by za trudno trafic, ale wole zapytac.

2 sprawa, mozna miec ponad 8 przedmitow. Teoretycznie to mozliwe, jesli posiadam 2 muly. Czyli jest to zgodne z zasadami.

3 sprawa- jak ktos jest przy Koronie i ja go dojde to na koncu jest normalna walka miedzy nami, az do tej pory gdy ktos straci cale zycie.

4 sprawa jak zostane zabity zostawaiam swoje wszystkie manaty. Przyspuscmy, ze inny gracz wpadnie na to pole to co wtedy? Zagarnia caly moj sprzet za 1 zamachem??

5 i ostatnia sprawa w normalnej wersji nie ma alternatywnyc zakonczen dopiero w dodatkach?

aro_kal
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Sie, 2010   

1 - nie musi być zero. Może być mniej.
2 - jak masz dużo mułów, lub innych zdolności lub przedmiotów, które limit zwiększają, to możesz mieć więcej.
3 - co rundę pojedynek, aż do śmierci.
4 - jak ma miejsce to weźmie wszystko.
5 - tak.

Barney
[Usunięty]

Dzieki za odpowiedzi, mam 1 pytanko jeszcze przypuscmy, ze gram zla postacia losuje 1 karte- wychodzi "swieta lanca". Nie moge jej uzyc bo jestem zly zostawiam ja na tym polu czy wrzucam do kart odrzuconych.
Na razie ja ja zostawiam na polu bo tak wydaje mi sie poprawnie, ale wole zapytac.

Nemomon
[Usunięty]

Zostawiasz na polu.

Barney
[Usunięty]

Wysłany: Czw 12 Sie, 2010   

Czarownica, może zabrać mi przyjaciela nawet jeśli to ja ja atakuje?
Bo pisze, ze przy spotkaniu, wiec chyba tak.

Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Czw 12 Sie, 2010   

Nie, tylko gdy ona spotyka Ciebie, nie vice versa.

Barney
[Usunięty]

Wysłany: Pią 13 Sie, 2010   

Kolejna porcja pytan :D niestety.
Przypusmy, ze czarownica na mnie wpada. Czy moze ze mna walczyc, a potem probowac mnie omamic czy musi wybrac 1 akcje.

2 pytanie dotyczy Nekromanty z tego co czytalem, moze on posiadac dowolna ilosc przyjaciol(duchy), ktore dodaja jego moc. Co czyni go uber postacia. Tu akurat jestem pewny bo to pisze na karcie , ale wole sie upewnic czy tak jest.

Syndelis
[Usunięty]

1. Musi wybrac 1 akcje - atak, badz omamienie
2. Nie mam jeszcze tego dodatku z nekromanta, wiec ci nie pomoge - lecz jesli na karcie jest napisane ze dowolna liczbe - to tak jest

Nemomon
[Usunięty]

Barney napisał/a:
Kolejna porcja pytan :D niestety.
Przypusmy, ze czarownica na mnie wpada. Czy moze ze mna walczyc, a potem probowac mnie omamic czy musi wybrac 1 akcje.

2 pytanie dotyczy Nekromanty z tego co czytalem, moze on posiadac dowolna ilosc przyjaciol(duchy), ktore dodaja jego moc. Co czyni go uber postacia. Tu akurat jestem pewny bo to pisze na karcie , ale wole sie upewnic czy tak jest.

1. Czarownica może:

- atakować
- omamić
- zabrać Przyjaciela
- zabrać Przyjaciela i zaatakować
- zabrać Przyjaciela i omamić

2. Każdy Poszukiwacz może mieć dowolną liczbę Przyjaciół Nekromanta może tworzyć dodatkowo Przyjaciół z kart Wróg - Duch. Podczas jednej walki psychicznej dowolna liczba tych Przyjaciół Duchów może wspomóc Nekromantę w walce, a następnie są odrzucani.

Barney
[Usunięty]

Wysłany: Sro 18 Sie, 2010   

Jesli ktos ma amulet, ktory chroni przed magia to dziala on tylko na zaklecia, ktore bezposrednio wymierzone sa w poszukiwacza?
Czy podczas walki z takim poszukiwaczem moge uzywac magi np. cios psioniczny.

sekol
[Usunięty]

Wydaje mi się, że przed każdym czarem i nie możesz korzystać z czaru cios psioniczny. I od razu mam pytanie jak przekazać sztukę złota innemu poszukiwaczowi?

Syndelis
[Usunięty]

Co do tego amuletu i czarow to ostatnio tez mialem glupia sytuacje. Bo ktos rzucil czar "w danej krainie przez 1 ture nie dzialaja zadne magiczne przedmioty i nie mozna rzucac czarow" ten ktos rzucil ten czar we wewnetrznym kregu, ja akurat mialem wchodzic w tej turze na pole uzywajac talismanu - ktory jest magicznym przedmiotem, ale mialem ten amulet zalozony. I w sumie byla klotnia co zrobic, czy na mnie dzialanie czaru tez wywieralo efekt, czy nie.

Odpowiedz do tematu