Zamknięty przez: D.W. Czw 13 Sty, 2011 |
Dodatki Karciane |
Autor |
Wiadomość |
8janek8 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 09 Sty, 2010
|
|
|
Pajhi, wypisz to w liście. Zweryfikuję to i powiem jak jest, ale z tego co widzę to dodatki karciane musiały być poprawione międzyczasie przez FFG. |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
|
|
|
Pajhi to o czym mówisz to jest dodatek do pierwszej Edycji Runebounda.
Nie wiem czy pamiętasz ale Runebound pierwsza edycja był bardzo krótko i zdążył do niego wyjść właśnie tylko ten jeden dodatek karciany.
Zaraz potem FFG wycofało się ze wszystkiego i przerobiło Runebound usprawniając go do 2 edycji. Zresztą wywołało to wtedy straszne oburzenie graczy, którzy dopiero co kupili grę a juz stała się nieaktualna. Ale patrząc na to z perspektywy czasu była to mimo, że kontrowersyjna decyzja bardzo dobra bo gra dużo na tym zyskała. |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
|
|
|
D.W. napisał/a: | Pajhi to o czym mówisz to jest dodatek do pierwszej Edycji Runebounda.
Nie wiem czy pamiętasz ale Runebound pierwsza edycja był bardzo krótko i zdążył do niego wyjść właśnie tylko ten jeden dodatek karciany.
Zaraz potem FFG wycofało się ze wszystkiego i przerobiło Runebound usprawniając go do 2 edycji. Zresztą wywołało to wtedy straszne oburzenie graczy, którzy dopiero co kupili grę a juz stała się nieaktualna. Ale patrząc na to z perspektywy czasu była to mimo, że kontrowersyjna decyzja bardzo dobra bo gra dużo na tym zyskała. |
Dziękuje za odpowiedż,tak sie domyślałem,ale wolałem się zapytać.Jeszcze raz dziękuje |
|
|
|
 |
carosh [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010
|
|
|
Pajhi napisał/a: | I tak sobie dziś siadłem oglądam karty i zaczynam porównywać a tu wielkie zaskoczenie.Dorwałem na początek nowy dodatek który ostatnio wydała GALAKTA pt:Cienie Margatha a tam są(oczywiście chodzi o ang wydanie)2 czerwone karty w których nie ma PHRYNELYX,Władca Smoków jest natomiast fioletowy z charakterystykami 13/2,13/1,10/1 już nie napiszę ze ma inną nagrodę. |
Nie posiadam wprawdzie angielskiej wersji tego dodatku, ale wg. boardgamegeeks wszystko się zgadza: http://images.boardgamege...ic209055_md.jpg (wszystkie 3 czerwone karty są dokładnie takie same w polskiej wersji)
Pajhi napisał/a: | Następny przykład DZINN BŁYSKAWIC ma 10/1-11/1-15/2 dla niewiedzących dodam że w polskiej wersji wygląda to tak:13/4-14/2-18/3. |
i znowu odniosę się do boardgamegeeks (link tutaj: http://images.boardgamege...ic140482_md.jpg ). Wszystko wydaje mi się w porządku.
Mój wniosek: (po przeszukaniu całego internetu ;) ) Masz pierwszą edycję tego dodatku, a w Polsce przetłumaczona została druga edycja (wszystko jest na boardgamegeeks) |
|
|
|
 |
carosh [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010
|
|
|
nie zauważyłem że jest 2 strona tego tematu.. uuups (tak to jest jak się sprawdza temat przez pocztę a nie bezpośrednio z forum...) |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 02 Lut, 2010
|
|
|
carosh napisał/a: | nie zauważyłem że jest 2 strona tego tematu.. uuups (tak to jest jak się sprawdza temat przez pocztę a nie bezpośrednio z forum...) |
Nic się nie stało kolego,a ja nawet nie zajrzałem na net i nie sprawdzałem co jest z czego dlatego zadałem pytanie?Dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
totori [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010
|
|
|
czy znana jest orientacyjna data wyjścia nowego dodatku karcianego:) ? czy to np kwestia miesiąca czy np pół roku? |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 28 Lut, 2010
|
|
|
No właśnie dobre pytanie,chyba wydawców zaprzątają umysł inne projekty które szumnie zapowiedzieli.......poczekamy może coś dadzą znac |
|
|
|
 |
Sewhoe [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 28 Lut, 2010
|
|
|
Ja tam czekam na class decki:). Oby to były właśnie kolejne karciane dodatki wydane przez Galaktę. |
|
|
|
 |
SeeM [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010
|
|
|
Też czekam na klasy - bez nich postacie są okropnie nijakie. Co prawda to trochę więcej niż trzypak karciankowy i trzeba kupić wszystkie, żeby to miało ręce i nogi. Ale nic, jak będzie to i tak kupię. |
|
|
|
 |
Kaktus [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 10 Mar, 2010
|
|
|
Ostatnio (okolice Świąt Bożego Narodzenia/Nowy Rok) mogliśmy zaobserwować swoiste "przesilenie". Ukazały się 3 dodatki do Runebounda, dlatego jakichkolwiek nowości dla tej gry spodziewałbym się dopiero w 3 lub 4 kwartale. |
|
|
|
 |
facio-1 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010
|
|
|
KIEDY BĘDĄ????"? |
|
|
|
 |
Bukson [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 23 Gru, 2010
|
|
|
Mam nadzieję, że temat aktualny. Ja bym bardzo, bardzo prosił o classdecki. |
|
|
|
 |
Mariusz [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 07 Sty, 2011
|
|
|
Bukson napisał/a: | Mam nadzieję, że temat aktualny. Ja bym bardzo, bardzo prosił o classdecki. |
dziś D.W. ogłosił, że niebawem ruszy sprawa dodatków karcianych do R. wychodzi na to, że to "klasy" będą. super |
|
|
|
 |
|