galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Błędny wydruk żetonów
Autor Wiadomość
Harmadon
[Usunięty]

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011   Błędny wydruk żetonów

Witam,
dosłownie przed chwilą zakupiłem Runebound (Druga Edycja), pudełko zafoliowane. Otwieram, żetony były już wyciągnięte z tektury (nie wiem czy tak ma być) i umieszczone w woreczkach foliowych. Problem dotyczy druku dwustronnego, z jednej strony mam np. numer żetonu przygody a z odwrotnej połowę serca i szare tło, dotyczy to większej części żetonów, obojętnie jakich.

Teraz pytanie, czy tyczy się do wszystkich egzemplarzy czy tylko ja miałem takiego pecha?

Kaktus
[Usunięty]

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011   

Serca? Tam jest kolorowy kamień odpowiednio do kolorów przygód: zielony, żółty, niebieski i czerwony.
Chyba miałeś pecha ze swym egzemplarzem i po raz pierwszy słyszę, by FFG pakowała żetony w woreczki. Zawsze była papierowa wytłoczka i samemu się żetony wyciskało. Zrób zdjęcia i podeślij do wydawcy. Do tej pory nikt się nie skarżył, gdyż reklamacje niemal zawsze były uwzględniane.

Harmadon
[Usunięty]

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011   

Po głębszej analizie okazało się, że gra była używana i zafoliowana na nowo, chociaż to nie tłumaczy błędnego nadruku, na jednej wytłoczce druga strona była nadrukowana odwrotnie. Pieniądze odzyskałem. Niesmak niestety pozostał :evil:

Kaktus
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Sty, 2011   

Pewnie dlatego gość ją sprzedawał :razz: Pamiętaj, FFG niemal nigdy nie daje woreczków na żetony tekturowe. One zawsze znajdują się w papierowej wytłoczce.
Swoją drogą, dołóż parę złotych i kup sobie nówkę. Na Allegro znajdziesz sporo ofert sklepów z grami bądź zamów w sklepiku Galakty. Nic tak nie zachęca do gry jak własny, nowy, pachnący egzemplarz ;)

Harmadon
[Usunięty]

W tym problem, że to była nówka :razz:

Kaktus
[Usunięty]

Jak to była nówka, jak post wyżej piszesz, że używana i ponownie zafoliowana?

Harmadon
[Usunięty]

To może od początku. Grę zakupiłem w Empiku jako "nową", zafoliowana nie zauważyłem wtedy małych otarć na brzegach pudełka. Dopiero po otworzeniu zauważyłem, że coś nie gra, czyli żetony już wyciągnięte z wytłoczek + woreczki oraz zły wydruk. Dlatego w moim przekonaniu gra była zakupiona jako "nówka". A wyszło jak wyszło. Na szczęście sprawa się wyjaśniła.

Dzięki za zainteresowanie i mam nadzieję, że już wszystko jasne :razz:

Grohm
[Usunięty]

Ja mam Runebounda z najnowszego dodruku, wszystko jest OK.
W twoim przypadku najprawdopodobniej zawinił sprzedawca. Dostał reklamacjie od klienta i zamiast przekazać ją dalej do wydawcy to spakował gre do ponownej sprzedaży. Sprzedawcy mają tak w zwyczaju, kiedyś jak składałem reklamacje to mi ją uznali, towar wymienili i jeszcze przy mnie spakowali ponownie ten reklamowany i odstawili na półke do ponownej sprzedaży. A obrywa się i tak wydawcy.

Odpowiedz do tematu