Plansza do gry ? |
Autor |
Wiadomość |
Kriss [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 10 Sty, 2011
|
|
|
Myślę, że jedynie na potrzeby pokazu.
W zestawie podstawowym Władcy Pierścieni: Gry karcianej znajdują się poniższe elementy:
Ta instrukcja
226 kart, w tym:
12 kart Bohaterów
120 kart Graczy
84 karty Spotkań
10 kart Wyprawy
2 plansze zagrożenia (każda plansza składa się z jednego kafelka, 2 tarcz i 4 plastikowych łączników tarczy)
40 żetonów obrażeń
26 żetonów postępu
30 żetonów zasobów
1 znacznik pierwszego gracza |
|
|
|
 |
Sky [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011
|
|
|
Skąd tak dokładne informacje?
Czy możesz podać linka do tej instrukcji ?
Sky |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011
|
|
|
Z pliku Instrukcji, która niebawem będzie dostępna do zapoznania się. |
|
|
|
 |
Sky [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011
|
|
|
A można wiedzieć, ile miesięcy trwa niebawem?
I pytania odnośnie tłumaczenia
1. Które z tłumaczeń władcy pierścieni było wykorzystywane jako baza do tłumaczeń? czy jest jakiś schemat co do sposobu ustalania nazw? Tak się zastanawiam czy na kartach nie spotkam jakiegoś Łazika...
2. Czy gra jest już w pełni przetłumaczona na język polski?
3. W przypadku WH:I były pewne dyskusje w aspekcie tłumaczenia, tutaj natomiast jest zupełna cisza... czyżby FFG udało się stworzyć grę "neutralną" językowo?
Pozdrawiam
Sky |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011
|
|
|
Nie wiem kiedy instrukcja zostanie opublikowana. Obserwując inne gry wydawnictwa, wydaje mi się, że jednak zostanie. |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011
|
|
|
1. Gra swoja premiere będzie miała z końcem marca o ile potwierdzi się termin ukończenia druku.
2. Tłumaczenie nazw a przede wszystkim teksów fabularnych, bo na kartach są w 99% cytatyi tutaj wykorzystaliśmy cytaty z tłumaczenia Marii Skibiniewskiej. Dlatego część fabularna nie jest udziwniona. Właściwa część tekstu karty to już język techniczny co trzeba zrobić.
3. Instrukcja do czasu aż nie pojawi się na stronie FFG nie zostanie opublikowana. |
|
|
|
 |
Sky [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011
|
|
|
Dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Szczególnie punkt 2 przypadł mi do gustu. Wiem, że to tłumaczenie pod wieloma względami jest archaiczne.
A data wydania wydaje mi się bardzo podejrzana. Czyżby europejskie wydania były drukowane w Europie? Bo inaczej to sporo czasu może upłynąć...
Pozdrawiam
Sky |
|
|
|
 |
|