galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejność na stosie kart odrzuconych
Autor Wiadomość
Red
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Sty, 2011   Kolejność na stosie kart odrzuconych

w FAQ 1.2b jest taka adnotacja odnośnie stosu kart odrzuconych:
Cytat:
Kiedy kilka kart trafia na stos kart odrzuconych danego gracza równocześnie, właściciel tych kart decyduje, w jakiej kolejności te karty znajdą się na stosie.

Czy oznacza to że:
a) właściciel wybiera pierwszą, potem drugą, potem trzecią itd. kartę, która trafia na stos kart odrzuconych.
czy też:
b)właściciel układa te karty w wybranej przez siebie kolejności, po czym równocześnie odkłada je na stos.

Sytuacja w której pojawiła się ta wątpliwość była następująca:
Miałem w grze Ołtarz Khana, ale żadnych zasobów. Jednocześnie na mój stos kart odrzuconych miało trafić kilka jednostek, w tym Grobowcowe Ghule. Oczywiście je umieściłem na stosie kart odrzuconych jako pierwsze i za otrzymane zasoby chciałem uratować pozostałe, co jednak spotkało się z protestem mojego przeciwnika :razz: Kto miał tutaj rację?

DaRKeR
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Sty, 2011   

b)właściciel układa te karty w wybranej przez siebie kolejności, po czym równocześnie odkłada je na stos.

Karty spadają jednocześnie, ale ty wybierasz w jakiej kolejności leżą na Twoim discardzie.

Anatem
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Sty, 2011   Re: Kolejność na stosie kart odrzuconych

Red napisał/a:
Sytuacja w której pojawiła się ta wątpliwość była następująca:
Miałem w grze Ołtarz Khana, ale żadnych zasobów. Jednocześnie na mój stos kart odrzuconych miało trafić kilka jednostek, w tym Grobowcowe Ghule. Oczywiście je umieściłem na stosie kart odrzuconych jako pierwsze i za otrzymane zasoby chciałem uratować pozostałe, co jednak spotkało się z protestem mojego przeciwnika :razz: Kto miał tutaj rację?

Przeciwnik miał 100% racji - jednostki spadały w tym samym momencie, więc nie było okienka akcji na aktywację zdolności ołtarza.

Odpowiedz do tematu