|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Żeglarze z Catanu - wersja dla 5/6 graczy - brakuje pól |
Autor |
Wiadomość |
conradus [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 20 Lut, 2011 Żeglarze z Catanu - wersja dla 5/6 graczy - brakuje pól
|
|
|
Witam!
Miesiąc temu kupiłem pełny komplet Osadników z Catanu (razem z rozszerzeniami dla 5/6 graczy). Wczoraj chcieliśmy zagrać ze znajomymi w Żeglarzy z Catanu w wersji na 5/6 osób i przy układaniu planszy i pól, okazało się, że brakuje trzech pól - lasu, gór, i pola uprawnego. Zamiast tego są trzy inne pola - pustynia, wzgórze, złotonośna rzeka. Szczerze mówiąc ciśnienie mi skoczyło - komplet kosztuje prawie 500 zł!!!, a tutaj taki błąd!!! Gra jest po prostu źle wydrukowana i tak jest sprzedawana.
W związku z tym mam pytanie do:
1. Galakty - co zamierzają Państwo zrobić z tym problemem? Czy będą Państwo wysyłać brakujące pola "dobrowolnie", czy konieczne jest podjęcie przez "niezadowolonych" konsumentów działań formalnych.
2. Graczy - czy Wy też macie taki problem? Przypuszczam, że nie wszystkie zestawy zostały źle wydrukowane (skompletowane???), bo nie znalazłem na forach informacji o tym problemie.
Pozostaje jeszcze rozwiązanie "Zrób to sam" - skserowanie brakujących pól i naklejenie na nadmiarowe pola. Tylko dlaczego mamy sami to robić, skoro zapłaciliśmy za kompletną grę i ładnie wykonane pola? |
|
|
|
 |
Michal [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 21 Lut, 2011
|
|
|
Conradus - doskonale rozumiem zdenerwowanie wynikające z tego, że komplet graczy czeka przy stole, a tu nagle okazuje się, że nie ma możliwości rozegrania wyczekiwanej gry. Bardzo za to przepraszamy.
Nie ma jednak obawy, że cały nakład gry został błędnie wydrukowany. Po prostu najprawdopodobniej podczas kompletowania gier doszło do pomyłki i do pudełka trafiła nieodpowiednia ramka z elementami (zdarza się to w mniej niż 1% egzemplarzy).
Proszę o przesłanie maila na adres firma@galakta.pl z informację jakich elementów brakuje, oraz z jakiego zestawu. Postaramy się jak najszybciej rozwiązać ten problem. |
|
|
|
 |
Stiven [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011
|
|
|
Ja zakupiłem wczoraj Osadników wraz z rycerzami, przy rozpakowywaniu gry okazało się że niektóre elementy związane z rozbudową stolicy są źle nadrukowane ( np. opis na obwódce dotyczący twierdzy jest trochę ścięty, przez co jest więcej luzu dla żetonów ). Cała reszta jak i kompletność jest w porządku, takie błędy się przecież zdarzają, a i z wymianą u wydawcy chyba nie jest trudno |
|
|
|
 |
conradus [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Mar, 2011
|
|
|
Sprawa się wyjaśniła - w pudełku, które kupiłem jedna z ramek była zamieniona, ale Galakta dosłała mi wszystkie brakujące elementy.
Wielkie podziękowania dla Pana Michała z Galatky za błyskawiczne rozwiązanie problemu. |
|
|
|
 |
profeasy [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Maj, 2011
|
|
|
Ja mam trochę inny kłopot - w przeciwną stronę
Bo chyba dali mi za dużo w pudełku przy samym dodatku Żeglarze dla 4 graczy.
Mianowicie karty cudów, ile ich macie? Bo ja miałem ich w pudełko 10.
(2x Wielki Mur, 2x Wielki Teatr, 2x Monument, 2x Katedra, 2x Wielki Most)
Chyba, że tyle ich powinno być, ale w zawartości pisze: 5 kart cudów.
Takżę jesli komuś brakuje, bo zgubił jakąś karte cudów, to z miłą chęcią doślę swoją za darmo.. |
|
|
|
 |
dizzit [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011
|
|
|
jak się nikt nie zgłosi , ja się chętnie zaopiekuję tymi kartami . Jakis czas temu dostałem od Conradus hexa ze złotonośna rzeką, to jescze kilka hexów z wodami i uzbierałbym całych żeglarzy , tyle że cuda są dość fajne bo wcale nie trzeba grać w żeglarzy żeby je dołożyć jako następmny sposób na zdobywanie VP.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|