|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Wiedza |
Autor |
Wiadomość |
rudy_stp [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 02 Lis, 2011
|
|
|
crabtree napisał/a: | W tej grze nie ma optymalnej trójcy bohaterów i to jest świetne. Można postawić na niski PZ, można zaryzykować lepszymi bohaterami. Nie ma idealnego rozwiązania póki co, zwłaszcza że każda przygoda też ma swoje uwarunkowania. |
I to oprócz ciekawych nowych przygód sprawia ,że ma to coś co sprawia ,że trudno się od niej oderwać. |
|
|
|
 |
Berestaszek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011
|
|
|
l33tm4st3r napisał/a: | Berestaszek napisał/a: | Raczej nie szukaj statystyk W tej grze liczy się głównie szczęście (umiejętności czasami też ale jednak bez szczęścia za daleko nie dojedziesz) |
no, jak ktoś nawet kart nie czyta i próbuje Dunherna z dystansem kombować, to faktycznie tylko na szczęście można liczyć
wysoki poziom startowego zagrożenia jest niebezpieczny - pewnie, dzięki niemu mamy silniejszych bohaterów, ale jednak bardzo trudno jest nie przegrać na punkty
bardzo szybko gra zamienia się w wyścig z czasem na obniżanie PŻów
moim zdaniem optymalnym poziomem startowego zagrożenia jest ok 25 |
Człowieku Tobie się nigdy błędy nie przytrafiały? Aż tak Cię boli to, że ktoś się nie zna tak dobrze na tej grze jak Ty? |
|
|
|
 |
l33tm4st3r [Usunięty]
|
|
|
|
tu nie chodzi o to, że ktoś popełnia błędy, tylko o to, że mógłby ich uniknąć, gdyby chociaż raz przeczytał zasady, tak główne jak te na kartach
a skoro już taka osoba nie zadaje sobie tego trudu tylko gra "na wyczucie", to nie powinna potem wypowiadać się jako znawca, pisząc że w tej grze tylko na szczęście się wygrywa |
|
|
|
 |
Berestaszek [Usunięty]
|
|
|
|
Skąd wiesz czy grałem z zasadami czy nie? To że szukałem takiej opcji to tylko plus dla mnie. Minus że przed komentarzem nie zajrzałem do zasad. Czy każda osoba która przegląda to forum (ba i nawet co nieco napisze) to musi byc od razu znawcą? Moim zdaniem nie. |
|
|
|
 |
Dainus [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011
|
|
|
No i w końcu stwierdzam że wiedza to potężna strefa. Na początku oceniałem ją pod kątem przydatności w walce i to był mój błąd. Jest koniecznym uzupełnienim każdej talii aby móc brnąć coraz dalej i dalej w niebezpieczeństwo. |
|
|
|
 |
Galron [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011
|
|
|
Sfera wiedzy ma to do siebie, ze grając nią w pojedynkę można wygrać. Ja stosuje jedna taktykę grając tą talią. Przyjmuje ciosy niebronione i leczę się. W ten sposób mam zawsze bohatera albo dwóch na to żeby szybko ubijać przeciwników. Dodatkowo masa kart jak już wspomniano, powoduje ze ta talia jest w sumie samowystarczalna. Nie na wszystkie scenariusze oczywiście, ale muszę stwierdzić, ze jeśli chodzi o indywidualną siłę talii to talia wiedzy jest najlepsza. |
|
|
|
 |
|
|