galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o zestawy bitewne
Autor Wiadomość
Owsianka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012   Pytanie o zestawy bitewne

Witam.

Mam 1 konkretne pytanie. Wybaczcie, że pójdę na łatwiznę, ale jako początkujący gracz gubię się w ilości zestawów bitewnych do kupienia. Obecnie posiadam 2 komplety core seta.

Bardzo proszę doradźcie mi, które dodatki warto kupić w sytuacji gdy nie jestem sfokusowany na jedną konkretną rasę więc zależy mi na dodatkach mocno uniwersalnych gdzie znajdę sporo ciekawych kart do każdej rasy dzięki którym będę mógł się bawić każdą z nich. I dzięki nim wyklaruje mi się pogląd, która z nich grac. Dodam, że elfy mnie raczej nie interesują więc szturm na Ulthuan póki co sobie podaruję. Póki co moje ulubione rasy to imperium oraz orki.

Z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi.

Pozdrawiam

DaRKeR
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012   

duże dodatki jak Szturm na Ulthuan (2 nowe rasy), Marsz potępionych, czy też Legendy

Dziobak
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012   

Co do orków wyszedł ostatnio zestaw bitewny cyklu stolic, w którym masz głównie orki, więc to cię może zainteresować. Tutaj masz przygotowany przez mojego przedmówcę bomba spoiler
http://www.youtube.com/watch?v=5j3ZDRvr0tU
albo zwyczajnie wejdź na deckbox'a i wybierz sobie, który zestaw najbardziej ci odpowiada.
Też proponuję jedno z rozszerzeń, a skoro nie chcesz elfów, to na początek proponuję Marsz potępionych z całą masą neutralnych kart, więc będziesz mógł dodać albo do orków, albo do imperium.

Odpowiedz do tematu