Talisman: The Dragon Expansion!!! |
Autor |
Wiadomość |
pleechu [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012
|
|
|
Pytanko z mojej strony, rozumiem, że grając z dodatkiem Podziemia i pokonując Pana Ciemności z dużym bonusem [8+] ląduję w nakładce Smoków w centrum w samej Koronie Władzy na stronie nakładki Smocza Kraina lub [w innym wariancie gry na drugiej stronie] na szczycie Smoczej Wieży? I wtedy walczę z obecnym Królem Smoków? |
|
|
|
 |
toryn [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012
|
|
|
Kirdan napisał/a: | Łuska zostaje na planszy, dopóki nie wylosujesz wroga z talii odpowiadającej kolorem kolorowi łuski i go nie pokonasz. Dopiero wtedy możesz zabrać łuskę. |
Ok a co w sytuacji kiedy losujesz mijsce?
Dajmy na to że łuska leży na polu podejmuje sie ciagniecia karty wyciągam mijsce które zostaje do końca gry. Trafiam ponownie na ten obszar. Odkryte mijsce traktuje jako kartę przygody, I je olewam kiedy chce ciągnąć kartę z tali smoków?
Wyciągam drugie miejsce. Mam dwa mijsca na tym samym polu i dalej łuskę?
Czy wy tak byście to zinterpretowali? |
|
|
|
 |
robal [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012
|
|
|
toryn napisał/a: | Kirdan napisał/a: | Łuska zostaje na planszy, dopóki nie wylosujesz wroga z talii odpowiadającej kolorem kolorowi łuski i go nie pokonasz. Dopiero wtedy możesz zabrać łuskę. |
Ok a co w sytuacji kiedy losujesz mijsce?
Dajmy na to że łuska leży na polu podejmuje sie ciagniecia karty wyciągam mijsce które zostaje do końca gry. Trafiam ponownie na ten obszar. Odkryte mijsce traktuje jako kartę przygody, I je olewam kiedy chce ciągnąć kartę z tali smoków?
Wyciągam drugie miejsce. Mam dwa mijsca na tym samym polu i dalej łuskę?
Czy wy tak byście to zinterpretowali? |
Tak. Jeśli na obszarze na którym zakończyłeś ruch jest łuska, to możesz/musisz wyciągnąć kartę z talii danego smoka niezależnie od tego ile już jest kart na tym polu. Jeśli pociągnąłeś kartę rozpatrujesz wszystkie karty znajdujące się na obszarze lecz samego obszaru już nie rozpatrujesz. Jeśli wśród tych kart znajduję się wróg z talii smoków i go pokonasz możesz zabrać ze sobą łuskę w przeciwnym wypadku łuska zostaje na planszy.
To taki skrót opisu z instrukcji smoków s.10 "Spotkanie smoczych łusek" |
|
|
|
 |
Tomasz83 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 04 Lut, 2012
|
|
|
Wczoraj kupiłem dodatek smoki brakuje mi jeszcze tylko gór bo w ciagu ostatniego miesiaca kuoilem wszystkie pozostałe wraz z głowna plansza. mam pytanie: Myslicie ze galakta wyda do tej wersji dodatek miasto bo z tego co widze to wszystkie dodatki sa takie same jak do wersji Sfery jedynie dodatek góry to inna plansza bo poszukiwacze sa tacy sami maja tylko zmienione nazwy |
|
|
|
 |
Xan [Usunięty]
|
|
|
|
Tomasz83 napisał/a: | Wczoraj kupiłem dodatek smoki brakuje mi jeszcze tylko gór bo w ciagu ostatniego miesiaca kuoilem wszystkie pozostałe wraz z głowna plansza. mam pytanie: Myslicie ze galakta wyda do tej wersji dodatek miasto bo z tego co widze to wszystkie dodatki sa takie same jak do wersji Sfery jedynie dodatek góry to inna plansza bo poszukiwacze sa tacy sami maja tylko zmienione nazwy |
Pewnie kwestia czasu, nim znów wyjdzie jakiś następny dodatek do 4th Edition MiM. Podobnie jak Ty obstawiałbym "Miasto". Kasa z tej gry jest spora, więc twórcy z pewnością mają coś w planach
Co do Gór to dodruk planowany jest na II kwartał 2012.
W Smoki jeszcze nie miałem okazji zagrać, ale kumpel już zamówił |
|
|
|
 |
Tomasz83 [Usunięty]
|
|
|
|
Co sie dzieje jezeli jeszcze nie ma mianowanego króla smoków a ja wylosuje smoczy gniew? |
|
|
|
 |
Baltar [Usunięty]
|
|
|
|
A na początku nie losuje się, który smok będzie królem? |
|
|
|
 |
Tomasz83 [Usunięty]
|
|
|
|
Nie wiem dlatego pytam bo z tego co przeczytałem losuje kazdy poszukiwacz przed jego turą |
|
|
|
 |
robal [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 05 Lut, 2012
|
|
|
pleechu napisał/a: | Pytanko z mojej strony, rozumiem, że grając z dodatkiem Podziemia i pokonując Pana Ciemności z dużym bonusem [8+] ląduję w nakładce Smoków w centrum w samej Koronie Władzy na stronie nakładki Smocza Kraina lub [w innym wariancie gry na drugiej stronie] na szczycie Smoczej Wieży? I wtedy walczę z obecnym Królem Smoków? |
Tak.
Tomasz83 napisał/a: | Co sie dzieje jezeli jeszcze nie ma mianowanego króla smoków a ja wylosuje smoczy gniew? |
Twój poszukiwacz zostaje rozszarpany (ginie) przez prawowitego Króla Smoków (nie te 3 płotki co się bawią świecidełkami), pozostali poszukiwacze zostają wciągnięci w czarną dziurę (również giną) wywołaną przez ryk zwycięstwa Smoka . (Instrukcja do Smoków s.5) |
|
|
|
 |
Tomasz83 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012
|
|
|
Grałem wczoraj 1 raz z dodatkiem smoki w 3 osoby gralismy 7 godzin:) po kilku godzinach losowanie łusek stawało sie juz troche meczace ale ogolnie wrazenia bardzo pozytywne wygrała iluzjonistka która grałem i od razu pytanie czy jezeli nie ma juz miejsca na głownej planszy a smok zostanie koronowany ja jestem w podziemiach czy moge umiscic łuska na polu w podziemiach? |
|
|
|
 |
konri [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012
|
|
|
My graliśmy tak, że od początku kładliśmy też w podziemiach. |
|
|
|
 |
verbes [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012
|
|
|
Czy jest gdzieś udostępniona instrukcja smoków w języku polskim? |
|
|
|
 |
Kirdan [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wookash966 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 15 Lut, 2012
|
|
|
Mógłby ktoś wstawić zdjęcia planszy obu wewnętrznych krain z dodatku? Z góry dzięki! |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|