Zasępcze żetony |
Autor |
Wiadomość |
Elwood_Blues [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2012 Zasępcze żetony
|
|
|
Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem "Magii i miecz" wydanej w 1983 roku.
Mój problem polega na tym że nie posiadam oryginalnych żetonów a nie chciałbym też drukować sobie kartoników z cyferkami tak jak to było w oryginale.
Chciałbym za to zastosować rozwiązane z najnowszych wydań Talizmana, czyli różnokolorowych stożków i ładnych żetonów symbolizujących monet.
Czy ktoś z was wie czym można je zastąpić i gdzie coś takiego kupić? |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2012 Re: Zasępcze żetony
|
|
|
Elwood_Blues napisał/a: | Witam.
|
Witaj w klubie
Oryginalnych żetonów stożków pewnie nie kupisz, ale w niemal każdym sklepie z grami znajdziesz różne kolorowe counterki do gier. Co do "mieszków" jak chcesz żeby ładnie wyglądało możesz kupić dukaty do Veto, kosztują grosze. |
|
|
|
 |
Elwood_Blues [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2012
|
|
|
Co to są dukaty do Veto i gdzie to kupić? |
|
|
|
 |
Elwood_Blues [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2012
|
|
|
W sumie równie dobrze można po prostu użyć monet jedno-groszowych |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Elwood_Blues [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Galron [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Elwood_Blues [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2012
|
|
|
Super. Rzeczywiście taki zestaw robiłby wrażenie.
Poszukuję jeszcze eleganckich podstawek pod kartoniki postaci. Chodzi o te plastikowe kółka. (też brak w moim zestawie).
http://www.google.pl/imgr...bAztXFBg&zoom=1 |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Galron [Usunięty]
|
|
|
|
 |
parapet [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 26 Kwi, 2012 Re: Zasępcze żetony
|
|
|
Elwood_Blues napisał/a: | Witam.
Mój problem polega na tym że nie posiadam oryginalnych żetonów a nie chciałbym też drukować sobie kartoników z cyferkami tak jak to było w oryginale.
Chciałbym za to zastosować rozwiązane z najnowszych wydań Talizmana, czyli różnokolorowych stożków i ładnych żetonów symbolizujących monet.
Czy ktoś z was wie czym można je zastąpić i gdzie coś takiego kupić? |
Witaj. Widzę, że padło już wiele cennych propozycji, ale nie zaszkodzi dorzucić jeszcze jedną. Kiedyś gdzieś przeczytałem, że ktoś chciał wymienić zużytą planszę - możesz poszukać takiej osoby, nabyć wspólnie podstawkę i podzielić się kosztami. Uzyskane w ten sposób karty przygód, poszukiwaczy, itp., ktoś jeszcze inny mógłby wykorzystać przy drukowaniu dodatków autorskich (na papierze samoprzylepnym). Nie mam tylko pomysłu na figurki. |
|
|
|
 |
|