Nabór do PBF #3 |
Autor |
Wiadomość |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Maj, 2012
|
|
|
no to konkretniej:
1, 2 sni (ze wzgledu na polityke i sytuacje losowe)
2. 3 karty do przodu (jak dla mnie to bedzie nowosc)
3. Rody losowe ( z mozliwoscia wymiany na inny jesli sie nim gralo z innym rodem jesli obie strony wyraza zgode)
4, Bez losów bitew, z garnizonami i machinami |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
Moje stanowisko:
1, 2 dni
2. 3 karty do przodu
3. Rody losowe ( z mozliwoscia wymiany na inny jesli sie nim gralo z innym rodem jesli obie strony wyraza zgode)
4, Bez losów bitew, z garnizonami i machinami |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
OK, wydaje się, że uformowało się większościowe stanowisko:
(1) 2 edycja z FAQ
(2) 2 dnia na rozkazy
(3) bez kart losów bitwy
(4) z portami
(5) z garnizonami
(6) z machinami
(7) 3 karty wydarzeń na przód
(8) rozlosuję rodu wszystkim, potem możecie się pozamieniać, jeśli komuś ewidentnie nie podejdzie, ale dam na to tylko czas do poniedziałku
(9) bo w poniedziałek zaczynamy (ze względu na dibbler'a)
(10) lista graczy jak opublikowana, przykro mi Vickon, ale teraz musiałbym już kogoś wyrzucić, gdy będę następną grę zakładał, to jesteś pierwszy na liście
Jeszcze dziś wylosuję rody.
PS, czy macie normalnie powiadomienia? Mi na przykład cały dzień dziś na ten wątek nie przyszło powiadomienie (na inne na tym forum przychodziły) i nawet się dziwiłem, co tak długo nie odpisujecie... A może mnie za szybko wylogowuje i wydawało mi się, że zobaczyłem nowe posty, a forum myśli inaczej i nie wysyła następnych wiadomości... Będę się starał często "ręcznie" odświeżać. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
NIEAKTUALNE!
toszt: Greyjoy
pulkownik: Stark
TERF: Baratheon
Murgen: Martell
dibbler: Tyrell
Darth Misiekh: Lannister
Ktoś chce coś zmienić?[/b] |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 09 Maj, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Murgen [Usunięty]
|
|
|
|
Pytanie kieruje do pułkownika - nie chcesz się zamienić rodami? |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
dla Barathona OK (zwłaszcza że w tym tygodniu zakupiłem talie Barathona do AGOT (karciany) |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 09 Maj, 2012
|
|
|
Murgen napisał/a: | Pytanie kieruje do pułkownika - nie chcesz się zamienić rodami? |
pulkownik, to jak będzie?
Ale spokojnie, macie czas. Grę zaczynamy w poniedziałek ze względu na dibbler'a. Postaram się dziś zrobić początkową mapkę i założyć wątek gry. |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
do mapki obok herbow dobrym pomyslem jest dodanie NICKów graczy ułatwi to orientacje podczas dyplomacji |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | do mapki obok herbow dobrym pomyslem jest dodanie NICKów graczy ułatwi to orientacje podczas dyplomacji |
Popieram, przy obserwacji poprzednich gier ciężko było się zorientować kto jest kto, dopiero śledzenie ruchów pomagało, zwłaszcza w #1, więc tu przyda każda pomoc
PS. Z braku laku, i z powodu, że GM ma już krakena w avatarku, u mnie taka trochę łagodniejsza wersja, nie miejcie mi za złe |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | PS. Z braku laku, i z powodu, że GM ma już krakena w avatarku, u mnie taka trochę łagodniejsza wersja, nie miejcie mi za złe |
Użyj normalnego godła. Ja swoje zlikwiduję gdy zaczniemy grę. |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Murgen napisał/a: | Pytanie kieruje do pułkownika - nie chcesz się zamienić rodami? |
pulkownik, to jak będzie?
Ale spokojnie, macie czas. Grę zaczynamy w poniedziałek ze względu na dibbler'a. Postaram się dziś zrobić początkową mapkę i założyć wątek gry. |
z przyjemnoscia przeniose sie na poludnie |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Rozumiem, że więcej zmian nie ma? Spróbuję dziś jeszcze założyć wątek gry. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Zatem:
toszt: Greyjoy
pulkownik: Martell
TERF: Baratheon
Murgen: Stark
dibbler: Tyrell
Darth Misiekh: Lannister |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012
|
|
|
Zabrałem się do obróbki mapki. Z przykrością jednak stwierdziłem, że ta co mam jest do 1 edycji. Nie zgadzają się choćby dowódcy. Brak też machin.
Ponieważ grę zaczynamy dopiero w poniedziałek, to dam sobie jeszcze jutro czas na poszukanie gotowych plików dla edycji 2. Jeśli takowych nie znajdę to zaadaptuję to co mam. |
|
|
|
 |
Darth Misiekh [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 10 Maj, 2012
|
|
|
Wychodzi na to że podzieliłem się z toba wersją starszą Jak wstanę to podeślę ci namiary na nową (tzn tej której obecnie używam) |
|
|
|
 |
|