Gra o Tron PBF #6 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
pulkownik [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 03 Sie, 2012
|
|
|
Piechur do Castle Black |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja:
ruch Stark'a (powyżej)
ruch Martell'a (Marsz +0 na Salt Shore: piechota na Starfall) nie zostawił tokena
Prawdopodobnie do soboty późnym wieczorem, a może nawet niedzieli, nie będę miał dostępu do komputera. ;( |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | nie zostawił tokena |
Normalnie nie wiem jak to się stało... pewnie przez te olimpijskie emocje
Panie i Panowie mam nadzieję że wzorem graczy z poprzedniej gry, ten 1 raz będzie mi wolno token jednak położyć?
Jeśli nie to trudno. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
dibbler napisał/a: | Adam Badura napisał/a: | nie zostawił tokena |
Normalnie nie wiem jak to się stało... pewnie przez te olimpijskie emocje
Panie i Panowie mam nadzieję że wzorem graczy z poprzedniej gry, ten 1 raz będzie mi wolno token jednak położyć?
Jeśli nie to trudno. |
Przyzwalam. Dlatego umieściłem tę notkę. |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
ja rowniez przyzwalam.
marsz +0
rycesz do Oldtown
Piechur do Starfall
przetestujemy te Karty Bitewne. Zobbaczymy komu dopisze szczescie |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: |
No przyjacielu, żeby tak w 1 turze wbijać nóż w plecy? No nieładnie. Od noża zaczynasz, a na czym skończysz? |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2012
|
|
|
Bitwa na Starfall
Atakujący Tyrell TERF ma [5]:
piechota [1]
Ruch +0 [0]
dowódca: Mace Tyrell [4][/b] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących sie jednostek Piechurów przeciwnika.
Lost Bitwy: +0
przewaga w Lennictwach
Obrońca Martell dibbler ma [2]:
piechota [1]
dowódca: Arianne Martell [1][/b] Jeśli sie bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Lost Bitwy: +0 [czaszka]
Neutralne Wsparcia:
Mace natychmiast niszczy piechotę Martell'a. Tyrell wygrywa. Ale czaska na karcie Losu Bitwy Martell'a niszczy jego piechotę. (Która nawet gdyby żyła to i tak przez Arianne nie mogłaby zajać Starfall.)
Przypominam, że NAJPIERW wybieracie dowódców i ich UJAWNIAMY. Potem losuję Wam karty Losów Bitwy (zasady nie precyzują w jakiej kolejności, będę losował najpierw dla atakującego). Potem oglądacie je sami zanim zostaną ujawnione. W tym wypadku to nieistotne, bo nikt z Was nie ma Miecza, więc i tak nie możecie go użyć na ponowienie losowania. Potem (po ewentualnym użyciu Miecza na ponowne losowanie) karty Losów Bitwy są ujawniane. I teraz właściciel Miecza, o ile go jeszcze nie użył, może sobie dodać +1.
EDIT: Tasowanie wyjaśnione.
EDIT: Już jestem więc SMSy nieważne. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pon 06 Sie, 2012, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Proponuję karty losów w taki oto sposób rozgrywać (szybszy chyba i bez SMSów):
- gracze wysyłają dowódców na PW
- GM ujawnia dowódców w poście pod bitwą
- jeśli któryś gracz posiada miecz to dostaje swoją kartę losu na PW, decyduje czy ją wymienia, czy nie.
- GM ujawnia obie karty losu (tutaj gracze ich oglądać wcześniej nie muszą, bo nic nie mogą zmienić)
- gracz z mieczem może sobie dodać +1, jeśli wcześniej nie wymienił karty losu
- GM podsumowuje bitwę i tasuje talię losów
Co o tym myślisz, Adam?
PS: Jakiś mod mógłby ten temat przykleić? |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
Mortyr napisał/a: | Proponuję karty losów w taki oto sposób rozgrywać (szybszy chyba i bez SMSów):
- gracze wysyłają dowódców na PW
- GM ujawnia dowódców w poście pod bitwą
- jeśli któryś gracz posiada miecz to dostaje swoją kartę losu na PW, decyduje czy ją wymienia, czy nie.
- GM ujawnia obie karty losu (tutaj gracze ich oglądać wcześniej nie muszą, bo nic nie mogą zmienić)
- gracz z mieczem może sobie dodać +1, jeśli wcześniej nie wymienił karty losu
- GM podsumowuje bitwę i tasuje talię losów
Co o tym myślisz, Adam?
PS: Jakiś mod mógłby ten temat przykleić? |
o tym samym pisze adam tylko ze dzis go nie ma i sms sa tylko na ta bitwe aby gra nie stala caly dzien, potem bedzie tak jak opisales |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
dibbler napisał/a: | TERF napisał/a: |
No przyjacielu, żeby tak w 1 turze wbijać nóż w plecy? No nieładnie. Od noża zaczynasz, a na czym skończysz? |
hehehe mialem zamiar isc na The Reach lecz pokusa odgryzienia sie za poprzednia gre byla znacznie wieksza i musialem zaryzykowac i troche napsuc ci krwi tak jak ty uczyniles mi to ostatnio
Mój dowódca poszedł. Jak wyslesz swojego topisz to napisze swojego i napiszemy sms do Adama aby podesłał karty losów bitwy |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: |
Moim zdaniem zasady nie mówią, że talię Losów Bitwy należy przetasować przed każdą bitwą. Co więcej, jest raczej jasne, że w ramach jednej bitwy nie tasuje się talii, czyli drugi gracz na pewno nie dostanie tej karty co ma pierwszy (tej sztuki).
[/i] |
Drugi akapit FAQ :
Cytat: | Przetasowanie kart Losów Bitwy: Tuż przed etapem „Wybór i
ujawnienie kart Rodów” każdej bitwy należy potasować wszystkie
karty Losów Bitwy przygotowując w ten sposób nową talię. |
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | o tym samym pisze adam tylko ze dzis go nie ma i sms sa tylko na ta bitwe aby gra nie stala caly dzien, potem bedzie tak jak opisales |
Dokładnie. To miało być doraźne rozwiązanie, żeby mój wyjazd nie przeciągał gry. Ale jak widzę Martell nadal nie wysłał dowódcy, a ja już wróciłem, więc problem zniknął.
toszt napisał/a: | Drugi akapit |
Jakoś tego nie widziałem... |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2012
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Ale jak widzę Martell nadal nie wysłał dowódcy, a ja już wróciłem, więc problem zniknął.
|
Arianne Martell
Wybaczcie byłem za granicą bez dostępu do netu |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: |
hehehe mialem zamiar isc na The Reach lecz pokusa odgryzienia sie za poprzednia gre byla znacznie wieksza i musialem zaryzykowac i troche napsuc ci krwi tak jak ty uczyniles mi to ostatnio
|
A ja naiwnie myślałem, że poprzednia gra się skończyła i to co ustaliliśmy w trakcie nowej do czegoś zobowiązuje
Oto prawdziwa AGoT, pakt nie zdążył wejść w życie, a już został zerwany |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pon 06 Sie, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|