|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #6 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012
|
|
|
pale wsparcie w Kings landing
całą flota rusza na martella East Summer Sea
Sila 4
statki 3
marsz 1
Sojuszniku moge liczyc na twe wsparcie? wiem ze nie odpowiedziales na mego kruka ktory doszedl do ciebie lecz licze ze wspomozesz mnie w walce! |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: |
Sojuszniku moge liczyc na twe wsparcie? |
Jeśli to do mnie, to wybacz ale nie. Będę wspierał siebie |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
chodzi o barathona.
dowodca na pw |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na East Summer Sea
Atakujący Tyrell TERF ma [4]:
Statki [3]
Ruch +1 [1]
Wsparcie: brak
dowódca: na PW
Lost Bitwy: ?
przewaga w Lennictwach
Obrońca Martell dibbler ma [4]:
Statki [2]
Wsparcie własne [1]
Wsparcie: Barathon: statek [1]
dowódca: ?
Lost Bitwy: ?
Neutralne Wsparcia:
brak |
Ostatnio zmieniony przez TERF Pią 07 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | pale wsparcie w Kings landing
Sojuszniku moge liczyc na twe wsparcie? wiem ze nie odpowiedziales na mego kruka ktory doszedl do ciebie lecz licze ze wspomozesz mnie w walce! |
Powiedz mi, czy sojusznikiem nazwiesz kogoś, kto pali Twoje wsparcie, choć dobrze widzisz, że służy ono obronie przed Lannisterem, albo kogoś kto turę wcześniej Cię okradł?
Lordzie Terf, obejdź się smakiem, mojego wsparcie udzielam Martellom, niech los mu sprzyja. |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | TERF napisał/a: | pale wsparcie w Kings landing
Powiedz mi, czy sojusznikiem nazwiesz kogoś, kto pali Twoje wsparcie, choć dobrze widzisz, że służy ono obronie przed Lannisterem, albo kogoś kto turę wcześniej Cię okradł?
Lordzie Terf, obejdź się smakiem, mojego wsparcie udzielam Martellom, niech los mu sprzyja. |
Układając się z TERF'em nie możesz być taki pamiętliwy |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
pulkownik napisał/a: |
Układając się z TERF'em |
Lordzie wymyśliłeś nowy oksymoron! |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: |
mojego wsparcie udzielam Martellom |
Dziękuję, będę o tym pamiętał |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
pulkownik napisał/a: | Układając się z TERF'em nie możesz być taki pamiętliwy |
hehehe cos w tym jest... bo przeciesz martella zaatakowalem w I turze po czym mialem z nim rozejm az do teraz a przeciesz moge znowu miec rozejm w kolejenej... tak jak mialem z Żelaznymi Ludzmi najpierw ich troche oslabilem a teraz ich wspomagam przeciwko starka
trzeba byc przewrotym i nie pamietliwym a zarazem czerpac z tego radosc
Lordzie TOSZT`u wiesz ze spalilem to na twoja prozbe, dostales kruka i nie raczyles na niego odpowiedziec co oznaczac tylko moglo jedno, uklad z Martellem, zwlaszcza ze on cie wspomoże na morzu dzieki czemu wybronisz sie. Aspekt spalenia twojego wsparcie nic nie zmienia bo to tylko pretekst do zerwania sojuszu dla ciebie jest, a leninster atakujac ciebie i tak ma stosunkowo marne szanse!
Niech Marttel wybierze dowodce to podam swojego i poczekamy do pon na losy bitwy |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | Lordzie TOSZT`u wiesz ze spalilem to na twoja prozbe, dostales kruka i nie raczyles na niego odpowiedziec co oznaczac tylko moglo jedno, uklad z Martellem, zwlaszcza ze on cie wspomoże na morzu dzieki czemu wybronisz sie. |
Tylko Ci napiszę, że wczoraj imprezowałem, a dziś byłem bez kompa do wczesnego popołudnia Układ z Martellem był za moją neutralność. Jak to mówili, jak kocha to poczeka, a Tobie się bardzo gdzieś śpieszy... aah, pierzmy brudy publicznie dalej, w tym liście na który nie zdążyłem odpisać odgrażałeś się, że jak nie Martell, to na Reach pójdziesz, zapraszam, najszybciej jak widzę za 2 tury Nawet moi leniwi Florentowie będą gotowi...
PS. Mortyr, a może zamiast Hightowerów właśnie Florentów dodaćw Got12osobowym ? W sumie z tego co pamiętam byli między Baratheonem a Tyrellami, mieli swoich po obu stronach, pare postaci by się znalazło... |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
wystarczylo napisac ze poczekaj do rana itp jak liczysz ze za dwie tury to tak dalej licz |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
@toszt
Co do lannisterskiego zagrożenia to ja pamiętliwy nie jestem. Jako zadośćuczynienie za Harrenhal, zabiorę sobie Blackwater i możemy się ugadać pokojowo
Co o tym sądzisz?
Co do Florentów to lis w herbie nie wygląda szczególnie groźnie. Ten Ród wydaje mi się po prostu... słaby A Hightowerowie z Oldtown to jeden z najstarszych Rodów Westeros i posiada wielu uzdolnionych dowódców i walecznych rycerzy, a nawet królewskie korzenie. Wydawał mi się bardziej odpowiedni do Gry o Tron |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 10 Wrz, 2012
|
|
|
Bitwa na East Summer Sea
Atakujący Tyrell TERF ma [8]:
3x statek [3]
Ruch +1 [1]
dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.
Losy Bitwy: +1 [miecz]
Obrońca Martell dibbler ma [5]:
2x statek [2]
Wsparcie z Sea of Dorn (Martell dibbler) [1]
Wsparcie z Shipbreaker Bay (Baratheon toszt) [1]
dowódca: Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów.
Losy Bitwy: +1 [wieża]
przewaga w Lennictwach
Neutralne Wsparcia:
Atakujący Tyrell TERF wygrywa. Obrońca Martell dibbler wycofuje się na Sea of Dorn. Doran Martell zrzuca Tyrell TERF na torze Lennictw. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Wto 11 Wrz, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 10 Wrz, 2012
|
|
|
Sea of Dorne |
|