|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #6 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
toszt [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012
|
|
|
To chyba moja kolej.. Co ma być, to będzie,
Rycerz z Kingswood rusza na The Reach, szykuj się różyczko, płomienie nadchodzą! |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 12 Wrz, 2012
|
|
|
Bitwa na The Reach
Atakujący Baratheon toszt ma [4]:
rycerz [2]
Ruch +0 [0]
dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Losy Bitwy: +2
Obrońca Tyrell TERF ma [12]:
rycerz [2]
Wsparcie +1* z Highgarden (Tyrell TERF) [4] (domniemuję)
Wsparcie z Searoad Marches (Tyrell TERF) [2] (domniemuję)
dowódca: Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Losy Bitwy: +2
przewaga w Lennictwach
Neutralne Wsparcia:
Obrońca Tyrell TERF wygrywa. Atakujący Baratheon toszt traci rycerza od miecza. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 12 Wrz, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
widze ze baratonie chcesz odrzucic moja karte wiec wybieram
Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
nie wysylam bo juz widze ze wyslales
edit a co wy tak sie panowie burzycie o te palce ja tam tylko tymczasowo jestem ;p
edit2: nie wiem czy baratonie twoj ruch bedzie oplacalny tylko po to aby pooc martella ;p |
Ostatnio zmieniony przez TERF Sro 12 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Jasna rzecz, oczywisty dowódca, Plama, po bitwie okazuje się, że Twój Loras zaniemógł, stwierdził, że póki co pod takim dowódcą służył nie będzie i przyniósł lewe L-4...
Szkoda rycerza, ale ciekawe jak szybko teraz do mnie przyjdziesz obiecywałeś, że błyskawicznie... |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | Szkoda rycerza, ale ciekawe jak szybko teraz do mnie przyjdziesz obiecywałeś, że błyskawicznie... |
i tak sie stanie jesli zechce a tylko teraz pytanie czy chce
zostawiles zeton czy nie? |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja:
Czekamy na:
|
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
do licha!
Cytat: | To chyba moja kolej.. Co ma być, to będzie,
Rycerz z Kingswood rusza na The Reach, szykuj się różyczko, płomienie nadchodzą! |
Tak w metaforę pojechałem, że zapomniałem dopisać, że żeton zostawiam... a niech to @#%^^!
Frak! |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Niedopatrzyłem, i sam wcześniej nie zapytałem. A wobec ujawnienia wyników już teraz trochę głupio zmieniać... |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Niedopatrzyłem, i sam wcześniej nie zapytałem. A wobec ujawnienia wyników już teraz trochę głupio zmieniać... |
Dlatego ja tylko piszę, że zapomniałem, nie będę się zwracał o umieszczenie go na mapie, za gapiostwo się płaci, choć wynik bitwy był oczywisty Tak jak pisałem, pamiętam, że jak pisałem rozkaz to pamiętałem o żetonie, ale potem chciałem jakoś kwieciście to ująć i zadowolony z siebie zapomniałem o małym szczególiku... Z drugiej strony idą dzicy, będzie licytacja, może akurat ten żeton się przyda...
TERF, pomogłem Tobie, w licytacji pomogłem Greyjoyom, Stark na mnie talie sobie przewinął, teraz pomagam Martellom, potem jeszcze Lannister, a potem wy pomożecie mi... wygrać:D Ingenious masterplan! |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
moje zagranie nie bylo oczywiste bo stracile dobra karte a zapewne liczyles ze dam najslabsza aby nie stracic konia ktorym bys wrocil spowrotem, wiec jest to istotne i nawet bardzo.
Jednak ze to gra forumowa i takie rzeczy nie powinny sie zdarzac przymkne na to oko i mysle ze kazdy to zrobi, bo gramy dla fanu i jak nie wygram przeciesz nic sie nie stanie
PS wczoraj wygrał Tyller lecz ja nii nie grałe ale Leninster był w doskonałej formie(ja) choć było 3 początkujących i zapewne to dlatego |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | moje zagranie nie bylo oczywiste bo stracile dobra karte a zapewne liczyles ze dam najslabsza aby nie stracic konia ktorym bys wrocil spowrotem, wiec jest to istotne i nawet bardzo. |
Też tak uważam.
TERF napisał/a: | Jednak ze to gra forumowa i takie rzeczy nie powinny sie zdarzac przymkne na to oko i mysle ze kazdy to zrobi, bo gramy dla fanu i jak nie wygram przeciesz nic sie nie stanie |
Ale skoro Tyrell się zgadza, to zawierzam uczciwości Barathona i przy następnej mapce dodam Żeton Władzy. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | moje zagranie nie bylo oczywiste bo stracile dobra karte a zapewne liczyles ze dam najslabsza aby nie stracic konia ktorym bys wrocil spowrotem, wiec jest to istotne i nawet bardzo. |
No ja właśnie sądziłem, że ze sportowej złości zasuniesz mi dowódcę z mieczem Królowa cierni jest całkiem nieprzyjemnym przeciwnikiem, zwłaszcza, że masz wysoki defens przez wsparcia i ewentualny agresor też musi się wspierać |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Marsz +0 w Harrenhal:
Rycerz na Blackwater, Piechur zostaje.
Lordzie Greyjoyu, liczę że nie złamiesz naszego obopólnie korzystnego zawieszenia broni, kiedy pierwszy raz wystawiam je na próbę |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012
|
|
|
Lannister już ruszył, czy ktoś może zdradzić ruch Martella, żebyśmy mogli kontynuować? |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012
|
|
|
Oj, zapomniałem już, że Martell'a mam na PW. Zaraz zrobię mapkę. |
|