galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #6 - Pole gry
Autor Wiadomość
toszt
[Usunięty]

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012   

To chyba moja kolej.. Co ma być, to będzie,
Rycerz z Kingswood rusza na The Reach, szykuj się różyczko, płomienie nadchodzą!

Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Wrz, 2012   

Bitwa na The Reach

Atakujący Baratheon toszt ma [4]:

rycerz [2]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
    Losy Bitwy: +2

Obrońca Tyrell TERF ma [12]:

rycerz [2]
    Wsparcie +1* z Highgarden (Tyrell TERF) [4] (domniemuję)
    Wsparcie z Searoad Marches (Tyrell TERF) [2] (domniemuję)
    dowódca: Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
    Losy Bitwy: +2
    przewaga w Lennictwach

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Tyrell TERF wygrywa. Atakujący Baratheon toszt traci rycerza od miecza.
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 12 Wrz, 2012, w całości zmieniany 2 razy  

TERF
[Usunięty]

widze ze baratonie chcesz odrzucic moja karte wiec wybieram

Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]

nie wysylam bo juz widze ze wyslales ;)

edit a co wy tak sie panowie burzycie o te palce ja tam tylko tymczasowo jestem ;p

edit2: nie wiem czy baratonie twoj ruch bedzie oplacalny tylko po to aby pooc martella ;p
Ostatnio zmieniony przez TERF Sro 12 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

toszt
[Usunięty]

Jasna rzecz, oczywisty dowódca, Plama, po bitwie okazuje się, że Twój Loras zaniemógł, stwierdził, że póki co pod takim dowódcą służył nie będzie i przyniósł lewe L-4...

Szkoda rycerza, ale ciekawe jak szybko teraz do mnie przyjdziesz ;) obiecywałeś, że błyskawicznie...

TERF
[Usunięty]

toszt napisał/a:
Szkoda rycerza, ale ciekawe jak szybko teraz do mnie przyjdziesz ;) obiecywałeś, że błyskawicznie...

i tak sie stanie jesli zechce a tylko teraz pytanie czy chce ;)

zostawiles zeton czy nie?

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja:

Czekamy na:

toszt
[Usunięty]

do licha!

Cytat:
To chyba moja kolej.. Co ma być, to będzie,
Rycerz z Kingswood rusza na The Reach, szykuj się różyczko, płomienie nadchodzą!

Tak w metaforę pojechałem, że zapomniałem dopisać, że żeton zostawiam... a niech to @#%^^!
Frak!

Adam Badura
[Usunięty]

Niedopatrzyłem, i sam wcześniej nie zapytałem. A wobec ujawnienia wyników już teraz trochę głupio zmieniać...

toszt
[Usunięty]

Adam Badura napisał/a:
Niedopatrzyłem, i sam wcześniej nie zapytałem. A wobec ujawnienia wyników już teraz trochę głupio zmieniać...

Dlatego ja tylko piszę, że zapomniałem, nie będę się zwracał o umieszczenie go na mapie, za gapiostwo się płaci, choć wynik bitwy był oczywisty ;) Tak jak pisałem, pamiętam, że jak pisałem rozkaz to pamiętałem o żetonie, ale potem chciałem jakoś kwieciście to ująć i zadowolony z siebie zapomniałem o małym szczególiku... Z drugiej strony idą dzicy, będzie licytacja, może akurat ten żeton się przyda... ;)

TERF, pomogłem Tobie, w licytacji pomogłem Greyjoyom, Stark na mnie talie sobie przewinął, teraz pomagam Martellom, potem jeszcze Lannister, a potem wy pomożecie mi... wygrać:D Ingenious masterplan! :)

TERF
[Usunięty]

moje zagranie nie bylo oczywiste bo stracile dobra karte a zapewne liczyles ze dam najslabsza aby nie stracic konia ktorym bys wrocil spowrotem, wiec jest to istotne i nawet bardzo.

Jednak ze to gra forumowa i takie rzeczy nie powinny sie zdarzac przymkne na to oko i mysle ze kazdy to zrobi, bo gramy dla fanu i jak nie wygram przeciesz nic sie nie stanie :D

PS wczoraj wygrał Tyller lecz ja nii nie grałe :( ale Leninster był w doskonałej formie(ja) choć było 3 początkujących i zapewne to dlatego ;)

Adam Badura
[Usunięty]

TERF napisał/a:
moje zagranie nie bylo oczywiste bo stracile dobra karte a zapewne liczyles ze dam najslabsza aby nie stracic konia ktorym bys wrocil spowrotem, wiec jest to istotne i nawet bardzo.

Też tak uważam.

TERF napisał/a:
Jednak ze to gra forumowa i takie rzeczy nie powinny sie zdarzac przymkne na to oko i mysle ze kazdy to zrobi, bo gramy dla fanu i jak nie wygram przeciesz nic sie nie stanie :D

Ale skoro Tyrell się zgadza, to zawierzam uczciwości Barathona i przy następnej mapce dodam Żeton Władzy.

toszt
[Usunięty]

TERF napisał/a:

No ja właśnie sądziłem, że ze sportowej złości :twisted: zasuniesz mi dowódcę z mieczem :) Królowa cierni jest całkiem nieprzyjemnym przeciwnikiem, zwłaszcza, że masz wysoki defens przez wsparcia i ewentualny agresor też musi się wspierać :)

Mortyr
[Usunięty]

Marsz +0 w Harrenhal:
Rycerz na Blackwater, Piechur zostaje.

Lordzie Greyjoyu, liczę że nie złamiesz naszego obopólnie korzystnego zawieszenia broni, kiedy pierwszy raz wystawiam je na próbę :wink:

toszt
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012   

Lannister już ruszył, czy ktoś może zdradzić ruch Martella, żebyśmy mogli kontynuować?

Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012   

Oj, zapomniałem już, że Martell'a mam na PW. Zaraz zrobię mapkę.

Odpowiedz do tematu