|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #6 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Wrz, 2012
|
|
|
toszt napisał/a: | @TERF, spoko, mi starczy Reach jako 6ty zamek, więcej chyba nikt tak szybko nie zdobędzie |
a zapraszam zapraszam... mam nadzieje ze sie tylko z tego nie rozmyslisz |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
Zmieniam rozkaz w Winterfell na Marsz-1 |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
pulkownik napisał/a: | Zmieniam rozkaz w Winterfell na Marsz-1 |
W takim razie, nic nie przeszkodzi moim najazdom, ściągam ten ze Storm's End, a tym z The Narrow Sea palę wsparcie Starków na morzu. |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | no to pulkowniku dales ciala z tymi rozkazami
teraz panowie trzeba zatrzymac Barathona przed zwyciestwem bo ma 2 bezbronne zamki na polnocy do zdobycia bez wiekszych problemow.
Nie bede mowil kto ma szanse zatrzymac jego zwyciestwo bo to chyba oczywiste jest |
No nie popisałem się, ale po klęsce w poprzedniej turze moje szanse spadły do 0. |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
no to teraz co zrobi kolega martell ze swoim najazdem? |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
pulkownik napisał/a: | No nie popisałem się, ale po klęsce w poprzedniej turze moje szanse spadły do 0. |
Porzuć tych fałszywych bogów pierwszych ludzi,
przyjmij światło R'hllora, ono Ci pomoże. |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
no to bedzie koniec czy nie?
przed barathonem stoja 3 zamki ktore bez wiekszego problemu morze zdobyc (a potrzeba mu tylko 2):
The reach - marne szanse na wybronienie jesli ruszy na mnie.
White harbor - praktycznie bezbronne
Moat calin - wyczeka i dokona tam desantu na koniec gry
Leninsterze mogles wybrac zakaz tego marsz +1
Ktore zajmie? i kto nas uratuje aby dotrwać do konca 10 tury!?! |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | The reach - marne szanse na wybronienie jesli ruszy na mnie. |
Stare śpiewki TERFa... do innych masz żal, a sam zostawiłeś Reach z kiepską obroną...
Wsparcie na Redwyne Straits? No ja Cię proszę... Żenuła...
Znów inni gracze nie grają 'pod Ciebie' i marudzisz...
PS. Dla Ciebie też jest nadzieja, wystarczy, że klękniesz przed R'hllorem... |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | TERF napisał/a: | The reach - marne szanse na wybronienie jesli ruszy na mnie. |
Stare śpiewki TERFa... do innych masz żal, a sam zostawiłeś Reach z kiepską obroną...
Wsparcie na Redwyne Straits? No ja Cię proszę... Żenuła...
Znów inni gracze nie grają 'pod Ciebie' i marudzisz...
PS. Dla Ciebie też jest nadzieja, wystarczy, że klękniesz przed R'hllorem... |
hehehe... ja nie marudze tylko uswiadamiam co niektorych ze doprowadzili to fatalnej sytuacji, ktorej zapewne liczysz ze nie zauwaza. ;p
PS w The Reach kiepska obrona? hahaha... to teraz mnie rozbawiles jest tam sila 5 wiec nie mozna nazwac tego slaba obrona ;p lecz na twoje 9 (2x rycesz + wieza + marsz) to mizerna obrona ;p |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | no to teraz co zrobi kolega martell ze swoim najazdem? |
Kruki tak latają, że już ledwo żyją. A ja niestety muszę opuścić na jakiś czas swoją wieżę.
Proszę o cierpliwość, bo nagle 3 lordom się wymyśliło, że moja decyzja może być kluczowa dla ostatecznego wyniku. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | Mortyr, Lannisterze, zwróć uwagę, że nie zajmę Twoich ziem, jednak Ty zabrałeś mi Blackwater tuż przed sprawdzaniem zaopatrzenia, za to ja spalam Twoje umocnienie władzy. Proszę Adama o przeksięgowanie żetonów. |
Tak myślałem, że to zrobisz, żmijo bez honoru
Zabrałem ci Blackwater po tym jak zaatakowałeś Harrenhal bez ostrzeżenia. Potem zawarliśmy zawieszenie broni, w którym uznałeś moje prawo do Blackwater.
Twoje działania oznaczają wojnę pomiędzy nami! I mam nadzieję, że gra nie skończy się w tej turze, abym zdążył dotrzeć na twoje ziemie... |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
Palę wsparcie Baratheona na morzu. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Mortyr napisał/a: | toszt napisał/a: | Mortyr, Lannisterze, zwróć uwagę, że nie zajmę Twoich ziem, jednak Ty zabrałeś mi Blackwater tuż przed sprawdzaniem zaopatrzenia, za to ja spalam Twoje umocnienie władzy. Proszę Adama o przeksięgowanie żetonów. |
Tak myślałem, że to zrobisz, żmijo bez honoru
Zabrałem ci Blackwater po tym jak zaatakowałeś Harrenhal bez ostrzeżenia. Potem zawarliśmy zawieszenie broni, w którym uznałeś moje prawo do Blackwater.
Twoje działania oznaczają wojnę pomiędzy nami! I mam nadzieję, że gra nie skończy się w tej turze, abym zdążył dotrzeć na twoje ziemie... |
Przecież ja granic nie naruszam, nawet bezbronne Blackwater pozostanie pod Twoją kontrolą... Zająłbyś się sąsiedzie 'grą w zielone' albo w 'czarne'...
Edit: najazdy mamy chyba rozwikłane? Jeszcze ten morski Tyrella się ostał z tych znaczących i już Tyrell możesz ruszać, widzę, że na południu poleje się krew... |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja:
Czekamy na:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 26 Wrz, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
no to ja sciagam najazd bez efektu! |
|