galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #6 - Pole gry
Autor Wiadomość
dibbler
[Usunięty]

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012   

TERF napisał/a:
Martell musi

Martell nic nie musi. Co najwyżej może. Ale może nie chce? Sam już nie wiem. ;)

toszt
[Usunięty]

dibbler napisał/a:
TERF napisał/a:
Martell musi
No i widzisz TERF, trzeba było atakować Dibblera w PIERWSZEJ turze?... Sam sobie pościeliłeś :D

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja:

Czekamy na:

pulkownik
[Usunięty]

Winterfell atak white harbor

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na White Harbor

Atakujący Stark pulkownik ma [4]:

rycerz [2]
    Ruch -1 [-1]
    dowódca: Robb Stark [3] Jeśli wygrasz bitwę, możesz wybrać obszar, na który twój przeciwnik przeprowadzi odwrót. Musisz wybrać zgodnie z zasadami obszar, na którym przeciwnik straci najmniej jednostek.
    Losy Bitwy: +0
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Baratheon toszt ma [2]:

machina [0]
    dowódca: Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0.
    Losy Bitwy: +1 [wieża]

Neutralne Wsparcia:

brak

Atakujący Stark pulkownik wygrywa. Obrońca Baratheon toszt traci machinę z zasad.
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 27 Wrz, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

toszt
[Usunięty]

Po cichu liczyłem na czaszkę w Losach Bitwy, no niestety... ;)

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja:

Czekamy na:

TERF
[Usunięty]

toszt napisał/a:
dibbler napisał/a:
TERF napisał/a:
Martell musi
No i widzisz TERF, trzeba było atakować Dibblera w PIERWSZEJ turze?... Sam sobie pościeliłeś :D

nie wiem kolego toszt-u czemu masz taka niechec do mnie i uwazasz ze za wszelka cene chce wygrac? ani razu nie wygralem w pbf i jakos z tego powodu nie placze, dziki tego typu grom poznalem kilka ciekawych taktych(ktore w realu sie dobrze sprawdzaja), ja gram dla fanu i chce aby ta gra doszla do 10 tury, niezaleznie kto wygra.

Twój tekst " To może zmieńmy tak, że Tyrellom wystarczy utrzymanie jednego zamku w 3ciej turze, Baratheonom 8 na koniec tury, a inni nie mogą wygrać. Pasi? ..." jest delkikatnie mowiac nie na miejscu. Byla to tylko taka ciekawa sugestia ze wtedy nikogo nie trzeba bylo namawiac do ataku np w 1 czy drugim ruchu, a tylko wyczekanie do konca. Mam wrazenie ze poprostu nie umiesz sie pogodzic z tym ze nie uda ci sie wygrac w tej rundzie i probujesz odegrac sie na mnie jakimis bezsensownymi oskarzeniami ze dla mnie wystarcza jakis 1 zamk w 3 turze. Jak bys zaobserwowal cala gre udzielam sie na innych frontach malo dbajac o moje zwyciestwo(gdzies tam w tle ono oczywiscie jest) bo:
1. ruszylem na polnoc w odsieci dla leninstera - po co? aby nie rozjechal go grayjoy
2. moj statek stacjonuje na polnocy - po co? aby rownowazyc sily przeciwnikow aby nikt nie zyskal nad drugim zbytniej przewagi

Gdyby nie twoje wsparcie martela na morzu bylo by zapewne po grze bo bym go rozjechal ale ty oczywiscie twierdzisz ze mi jest potrzebny tylko 1 zamk. Ok jesli tak twierdzisz spoko, jestesmy w wolnym kraju i kazdy moze miec inne zdanie lecz nie oskarzaj innych o cos do czego nie masz zadnych podstaw!

Przepraszam za odbiegniecie od tematu gry (pbf6) ale nie lubie jak ktos probuje obrazac moje ambicje, twierdzac ze nie umiem przegrywac itd bo ja z przegranej czerpie lekcje a nie skamle ze przegralem.

Mortyr
[Usunięty]

Marsz +0 na Golden Sound:

Wszystkie cztery Statki na Ironman's Bay. I niech losy bitwy będą z lepszym :wink:

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na White Harbor

Atakujący Lannister Mortyr ma [4]:

4x statek [4]
    Ruch +0 [0]
    dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
    Losy Bitwy: +0 (użył Miecza do zamiany)
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Greyjoy Sardo ma [8]:

2x statek [2]
    Wsparcie z Pyke, port (Greyjoy Sardo) [2]
    dowódca:

Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz natychmiast odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby odrzucić Aerona Mokrą Czuprynę i wybrać z ręki inną kartę Rodu (jeśli jakąś jeszcze posiadasz).
      Euron Wronie Oko [4] [miecz]

Losy Bitwy: +0

Neutralne Wsparcia:

brak

Obrońca Greyjoy Sardo wygrywa. Atakujący Lannister Mortyr traci statek od miecza.
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pią 28 Wrz, 2012, w całości zmieniany 2 razy  

toszt
[Usunięty]

Gdzieś już była dyskusja na ten temat, Tyrion vs Mokra Czupryna, decyzja wg kolejności na torze Żelaznego Tronu. Czyli tu najpierw decyduje Greyjoy czy wydaje 2 żetony i zmienia, a następnie Lannister, czy mu cofa na rękę dowódcę. Prawda? I chyba jeszcze przed losami bitwy to się rozpatruje.

Adam Badura
[Usunięty]

Zasady i FAQ mówią, że najpierw w grę wchodzą efekty "Cancel" i "Ignore". A później "Immediately". "Tyrion Lannister" jest efektem "Cancel" (wbrew pozorom) dlatego najpierw Lannister Mortyr podejmuje decyzję co do użycia Tyrion'a. Później Greyjoy Sardo będzie mógł użyć swojego dowódcę.

Potem jeszcze raz wylosuję Wam karty Losów Bitwy.

Patrzcie podobne pytanie: http://boardgamegeek.com/...ister-vs-aeron.

Mortyr
[Usunięty]

W takim razie nie korzystam z Tyriona.

Adam Badura
[Usunięty]

Czy Greyjoy Sardo korzysta z "Aeron Mokra Czupryna"?

Sardo
[Usunięty]

Tak i wymieniam na - Euron Wronie Oko [4]

Odpowiedz do tematu