|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #6 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 05 Paź, 2012
|
|
|
Bitwa na White Harbor
Atakujący Stark pulkownik ma [16]:
Obrońca Baratheon toszt ma [13]:
2x rycerz [4]
Obrona +2* [2]
Wsparcie +1 z The Narrow Sea (Baratheon toszt) [3] (domniemuję)
dowódca: Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]
Losy Bitwy: +2
przewaga w Lennictwach
Neutralne Wsparcia:
Atakujący Stark pulkownik wygrywa. Robb Stark zmusza Baratheon toszt do wycofania się na The Fingers. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pią 05 Paź, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Wybacz lordzie Baratheon, w tej sytuacji jestem zmuszony wesprzeć Starka żeby zbyt szybko się gra nie skończyła
Jeśli ja Ciebie nie zdradzę to Ty byś zajął się moją Fosą.
Wspieram Starka |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Proszę Greyjoya o wsparcie, dowódcę mam jednego, więc tylko czekamy na Sardo i Losy. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Wybacz lordzie Baratheon, w tej sytuacji jestem zmuszony wesprzeć Starka żeby zbyt szybko się gra nie skończyła
Jeśli ja Ciebie nie zdradzę to Ty byś zajął się moją Fosą.
Wspieram Starka |
a ja poważnie chciałem Ci Eyrie oddać za darmo... ech...
To tylko losy... może jakaś czaszka się trafi...
Aha, jeszcze dowódca, u mnie Brienne z Tarthu, bo tylko ona mi została, na mapce jest błąd, nie mam już Saana na ręce, poległ w Machinie obl. na White Harbor właśnie, w zeszłej rundzie.
PS. Sardo, taka zdrada to nie zdrada obiecałeś wsparcie, ale i tak nic innego ja zrobić nie mogłem, równie dobrze mogłeś nikogo nie wspierać, tylko marsz tam zrobić i ruszyć na Winterfell na przykład dla mnie ta 'zdrada' nic nie zmieniła i tak byłem na Twojej łasce w tej bitwie.
PPS, pospamuję troszkę, ale na prawdę sądziłem TERF, że tym razem weźmiesz Lorasa pójdziesz na Kings Landing, ale widać, przeliczyłem się Strach ma wielkie oczy... |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja:
Czekamy na:
|
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
16 vs. 13... Greyjoyu z Tobą u boku wygrałbym... Nawet z Nedem Starkiem.. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Marsz +0 na Golden Sound:
2 Statki na Ironman's Bay.
1 Statek zostaje. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
proszę Tyrella o wsparcie |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Ironman's Bay
Atakujący Lannister Mortyr ma [7]:
2x statek [2]
Ruch +0 [0]
Wsparcie z Sunset Sea (Tyrell TERF) [1]
dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.
Losy Bitwy: +0
nie używa Miecza (Lannister Mortyr chciał dodać sobie +1 ale domniemuję, że miał na myśli, że tylko jeśli coś to da...)
przewaga w Lennictwach
Obrońca Greyjoy Sardo ma [9]:
2x statek [2]
Obrona +1 [1]
Wsparcie z Pyke-port (Greyjoy Sardo) [1] (domniemuję)
dowódca: Theon Greyjoy [2] Jeśli bronisz obszaru, na którym znajduje się Twierdza lub Zamek, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Losy Bitwy: +3
Neutralne Wsparcia:
Obrońca Greyjoy Sardo wygrywa. Atakujący Lannister Mortyr wraca na The Golden Sound. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pią 05 Paź, 2012, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
oczywiscie wspieram mego sasiada czyli Leninstera. niech mu szczescie dopisze! |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | oczywiscie wspieram mego sasiada czyli Leninstera. niech mu szczescie dopisze! | A Greyjoy tak Ci się przysłużył, przeszkadzając mi... Oto cała wdzięczność Tyrelów... Żadnych kwiatów, same ciernie... |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Takie zagranie ze strony Tyrella trochę mnie zaniepokoiło, a jego powinno tym bardziej
Broni Theon |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Takie zagranie ze strony Tyrella trochę mnie zaniepokoiło, a jego powinno tym bardziej
Broni Theon |
Leninster jako jedyny w tej grze nie prowadzil ze mna wojny wiec czemu mam mu nie pomoc zdobyc Pyke? Niech wyniszczy tych Żelaznych ludzi |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | Leninster jako jedyny w tej grze nie prowadzil ze mna wojny wiec czemu mam mu nie pomoc zdobyc Pyke? Niech wyniszczy tych Żelaznych ludzi |
No akurat to Ty zapoczątkowałeś między nami wojnę
No ale przekonajmy się jakiego dowódcę wybrał Lannister i co powiedzą nam losy bitwy |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | TERF napisał/a: | Leninster jako jedyny w tej grze nie prowadzil ze mna wojny wiec czemu mam mu nie pomoc zdobyc Pyke? Niech wyniszczy tych Żelaznych ludzi |
No akurat to Ty zapoczątkowałeś między nami wojnę
No ale przekonajmy się jakiego dowódcę wybrał Lannister i co powiedzą nam losy bitwy |
a kto tu nie ma wojny? ja z kazdym sie spotkalem na polu bitwy wlaczajac w to leninstera i starka hehehe... Rycesz kwiatów żadny jest krwi wiec musi walczyć a że zmienia strony konfliktu jak rękawicz to inna kwestia.
@toszt: i niech te ciernie głeboko ranią |
|
|
|
 |
|
|