|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #6 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2012
|
|
|
toszt napisał/a: | jak Ty chcesz to wygrać? FF ok, ale co potem? Starfall? Powodzenia... |
sami otworza mi bramy z radości że nowy król ich nawiedzi |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Stark pulkownik przegrywa (bitwa zaktualizowana). Gdzie się wycofuje? |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
no to ponownie Marttle bo gdzie sie stark wycofa to malo istotne juz jest zwlaszcze ze chlopak wypoczywa sobie na Majorce |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Uwaga, spekulacja: Dibbler nic nie robi, TERF rusza konia na FF, potem całość na Starfall, prowadzi 14-13, Dibbler wygra w razie remisu. Adam losuje LB. Jeśli moja matematyczna wiedza mnie nie zawiodła, to TERF ma około 49% szans na zwycięstwo
Ostatnia bitwa i szanse jak w rzucie monetą... |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | Uwaga, spekulacja: Dibbler nic nie robi, TERF rusza konia na FF, potem całość na Starfall, prowadzi 14-13, Dibbler wygra w razie remisu. Adam losuje LB. Jeśli moja matematyczna wiedza mnie nie zawiodła, to TERF ma około 49% szans na zwycięstwo
z mała poprawka:
2 konie ;p
a to chyba nie 49%
niezaleznie co dipper zrobi praktycznie wygrywam jedynie uklad 0 do 3 go ratuje |
Ostatnio zmieniony przez TERF Sro 10 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | toszt napisał/a: | Uwaga, spekulacja: Dibbler nic nie robi, TERF rusza konia na FF, potem całość na Starfall, prowadzi 14-13, Dibbler wygra w razie remisu. Adam losuje LB. Jeśli moja matematyczna wiedza mnie nie zawiodła, to TERF ma około 49% szans na zwycięstwo
z mała poprawka:
2 konie ;p |
No tak, zapomniałem, że możesz mieć armię czwórkową, czyli 16-13, procenty się zmieniają...
Edit: chyba, że Martell spróbuje Reach zająć... i jakoś mu się to uda |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
jak najbardziej moze probowac bo co ma do stracenia, w sumie nic
choc przyznaje ze rozstawil dosc ciekawie rozkazy i gdyby zmienil koljnosc w pierwszym ruchu mogl mi konkretnie namieszac bo atakiem na OLDtown mial 5 do 5 co automatycznie popsulo moje plany. A tak wypromowal mnie dosc mocno. Zwłaszcza ze liczylem ze pokusi sie o The Reach abym mogl lorasem skoczyc do krolewskiej przystani odwiedzic Toszt-a na kawke ktora od dawna zapowiadalem Na początku tej tury mialem chyba z 5 wariantow tego rozegrania i najwieksza dziura to byl pierwszy ruch. byla opcja leninstera gdyby popelelnij blad(poslal cala armie na zelaznych, zamiast zaatakowac tylko koniem), The Reach kolejna opcja zalezy od sytuacji no i oczywiscie martel w kilku kombinacjach.
A i jeszcze jeden problem gdyby Barathon zrzucil mi lorasa z reki ale chyba na to tez byla opcja bo reka szybko by mi sie skonczyla i problem sam by sie rozwiazal |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
tak jak pisalem,miales duzo opcji. Inni lordwie woleli powstrzymywac mnie,niz przeszkadzac Tobie,dla mnie szkoda, u Roz radosc:) dlugi czas bylem faworytem, probowalem kazdej szansy no i zrazilem do siebie praktycznie wszystkich.. pisze z komory,wieczorem uzupelnie podsumowanie i zloze poklon nowemu krolowi. |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Paź, 2012
|
|
|
No to spróbujemy zająć The Reach... atak.
TERF: myślę, że kluczem do zwycięstwa było pozbycie się tronu i ustawienie się na jego torze na ostatnim miejscu. Gratuluję zwycięstwa |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na The Reach
Atakujący Martell dibbler ma [4]:
piechota [1]
Ruch +0 [0]
dowódca: Obara Sand [2] [miecz]
Losy Bitwy: +1 [miecz]
przewaga w Lennictwach
Obrońca Tyrell TERF ma [7]:
rycerz [2]
Obrona +2* [2]
dowódca: Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
Losy Bitwy: +1 [miecz]
Neutralne Wsparcia:
Obrońca Tyrell TERF wygrywa. Atakujący Martell dibbler traci piechotę od miecza. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 11 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Nie ma co czekać na TERFa, ma dwóch dwójkowych dowódców, jeden ma miecz, drugi dwa miecze, atakuje go jeden piechurek, wiadomo co wybierze a żeby mieć jakiekolwiek szanse Martell musi posłać swojego najlepszego, no ale niech sam potwierdzi, bo może ma jakiś plan |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
hmmm....
wybieram
Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
@toszt o tego ci chodzilo? |
Ostatnio zmieniony przez TERF Czw 11 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: |
Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]
@toszt o tego ci chodzilo? |
Zapomniałem posłać dowódcę
Czerwona Żmija... a nie ten jest zajęty.
Obara Sand. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | hmmm....