Gra o Tron PBF #10 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 2012
|
|
|
Proszę zwrócić uwagę, że aktualizując pierwszy post w wątku wyznaczam tam na kogo czekamy. Po dacie ostatnie edycji można odgadnąć, ile postów w wątku jeszcze nie uwzględniłem.
Mapę zaktualizuję po rozstrzygnięciu bitwy. Ale pewnie mi to zajmie trochę, bo pozostali gacze byli mniej cierpliwi i cała kolejka zostałą wykonana, więc będę musiał to wszystko odtworzyć na mapie i w statystykach.
Generalnie nie będę aktualizował dalej niż ostatni rozstrzygnięty ruch, tak żeby stan w statystykach i na mapie był spójny i zgodny z regułami.
EDIT: Zmieniłem sposób oznaczania w bitwach wstrzymanych wsparć, tak żeby uniknąć takich sytuacji. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 17 Paź, 2012
|
|
|
Uważam, że jeśli dziś się Mortyr nie odezwie, to powinniśmy rozważyć wylosowanie mu dowódcy, a w ostateczności zmianę gracza. Rozumiem że jakieś okoliczności mogą mu przeszkadzać, ale to trzeba uprzedzić. Spokojnie bylibyśmy pewnie koło kończenia następnej tury, a tak bujamy się z pierwszą. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Ser Harras Harlaw [1] [miecz]
Sorry, panowie. Nie chcę się usprawiedliwiać, ale po prostu nie mam neta. Nie wiem, czy wina TP, przewodów, czy moja.
Teraz go włączyło znowu, zobaczę ile pociągnie. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Winterfell»marsz+1*»piechur na White Harbor
2 rycerzy na Stony Shore
generał posłany |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Czekamy na:
|
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
rozkaz post wyżej |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Wklejam jeszcze raz:Winterfell»marsz+1*»piechur na White Harbor
2 rycerzy na Stony Shore
generał posłany |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na The Stony Shore
Atakujący Stark gamaliel ma [9]:
2x rycerz [4]
Marsz +1* [1]
dowódca: Ramsay Bolton [3] Jeśli Reek jest na Twej ręce ta karta zyskuje 3x[miecz] i +1 do siły. (na PW)
Reek jest na ręce zatem: [miecz][miecz][miecz] [1]
Obrońca Greyjoy Mortyr ma [5]:
piechota [1]
Wsparcie z Bay of Ice (Greyjoy Mortyr) [1] (domniemuję)
dowódca: Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Miecz: nie używa
przewaga w Lennictwach
Neutralne Wsparcia
Atakujący Stark gamaliel wygrywa. Obrońca Greyjoy Mortyr traci piechotę od miecza. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 17 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
gamaliel napisał/a: | rozkaz post wyżej |
Spokojnie. Aktualizacja dotyczyła stany gry sprzed Twojego ruchu, a w tym stanie czekaliśmy na Ciebie. W czasie gdy się tu gorączkowałeś to ja już pisałem post z bitwą i aktualizowałem pierwszą stronę, by znów uaktualnić gracza na którego czekamy w kolejnym poście. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
zaraz po drugim dowódcy mortyra zaktualizując mapę przeprowadź ostatni marsz martella (chodzi o piechotę) |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | zaraz po drugim dowódcy mortyra zaktualizując mapę przeprowadź ostatni marsz martella (chodzi o piechotę) |
Oczywiście! A jak inaczej?!
W pierwszym poście masz sekwencję ruchów. Pisząc post "Aktualizacja" odgrywam tę sekwencję na mapie i statystykach, krok po kroku usuwając kolejne ruchy z listy.
Nie zrobiłem tego teraz, bo to byłby niespójny stan gry. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
przepraszam |