|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #10 - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 2012
|
|
|
Aha czyli nie mogę już zmienic mimo że wynikły nowe okoliczności a Panowie nie podali generałow obaj? Nie będę się upierał i w pełni akceptuje decyzję GMa Dobrze rozumiem ?:) |
Ostatnio zmieniony przez Gog Pon 15 Paź, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | Aha czyli nie mogę już zmienic mimo że wynikły nowe okoliczności a Panowie nie podali generałow obaj? Nie będę się upierał i w pełni akceptuje decyzję GMa |
Technicznie moglibyśmy, bo generałowie nie zostali ujawnieni, więc można by poprosić Starka, żeby podał generała jeszcze raz biorąc pod uwagę, że zmieniłeś zdanie.
Ale pozostali gracze aż przebierali nóżkami i zrobili całą dalszą kolejkę i właściwie każdy mógłby w następstwie tego chcieć zmienić swój ruch. To dość dużo pracy.
A biorąc pod uwagę, że Ty napisałeś dość klarownie swoją decyzję to wolałbym nie zmieniać i uznać, że już za późno. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Decyzja jest, a do tego uzasadniona logicznie i rzeczowo, więc nie pozostaje mi nic innego jak sie pogodzić z decyzja:)
EDIT przeciez nawet nie marudze, nie płacze nic z tych rzeczy spytałem grzecznie nie mozna to nie można więc o co chodzi Toszciu?:D
EDIT2 nie namyslil tylko otrzymal nowe dane :X |
Ostatnio zmieniony przez Gog Pon 15 Paź, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Widzę, że Lannister się namyślił i zmienił zdanie, ale u nas mówi się 'karta stół'. Skoro dość precyzyjnie powiedziałeś, że nie wspierasz, to trzymajmy się tego. Zwłaszcza, że tak jak Adam mówił, myśmy już skończyli kolejkę w międzyczasie. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 17 Paź, 2012
|
|
|
Jako, że nie jestem tak podłą żmiją, jak "lord" Stark - oficjalnie wypowiadam mu wojnę
Chciałbym też powiedzieć, że tak bezczelne łamanie umów nie pozostanie bez kary. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Dokładnie, za wszystkim stoją Starkowie, ale my Boltonowie zrobimy z nimi porządek |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Bolton = zdrajca i psychopata:p wyszlo szydlo z worka:d |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Może i psychopata ale wierny wasal i namiestnik północy z łaski jaśnie nam panujących Lannisterów. |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2012
|
|
|
Czegos innego spodziewalem sie po tej rozgrywce, poki co jestem troche zawiedziony, gdyz sytuacja powoli sie normuje i wyglada to identycznie jak gra bez dodatku |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 21 Paź, 2012
|
|
|
Dredzilla napisał/a: | Czegos innego spodziewalem sie po tej rozgrywce, poki co jestem troche zawiedziony, gdyz sytuacja powoli sie normuje i wyglada to identycznie jak gra bez dodatku |
Czego się spodziewałeś? póki co trzeba móżdżyć razy intensywniej, starając się spamiętać, kto ma jakich nowych ciekawych dowódców. Inna sprawa jest, że mamy inne zupełnie pozycje, akurat wybrano takie a nie inne ruchy, ale Baratheon mógł, gdyby chciał namieszaćw zupełnie inną stronę.
Czego się spodziewałeś? |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
myslalem ze gj odpusci polnoc, starkiem zajmie sie baratheon
po to jest dodatek zeby gra byla inna
W sumie to baratheon zdobywa winterfell bez problemu i tak samo moze ja utrzymac |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
dodatek jest to po prostu wyciagniecie od fanow 60 za nic praktycznie przykre ale prawdziwie jak zwykle nic nie przemyslane mam wrazenie ze to karty sa niby inne ale fajne tylko do 1 rundy jakby potem nic nie było ;x i jakies takie biedne w porównaniu z podstawka o feast of crows nie wspomne |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | dodatek jest to po prostu wyciagniecie od fanow 60 za nic praktycznie przykre ale prawdziwie jak zwykle nic nie przemyslane mam wrazenie ze to karty sa niby inne ale fajne tylko do 1 rundy jakby potem nic nie było ;x i jakies takie biedne w porównaniu z podstawka o feast of crows nie wspomne | Co do 60 złotych, to pamiętaj, że dodatek przede wszystkim na rynek usa jest, tam 15$$ to nic, średnia za godzinę u nich to ponad 23$. Niestety my żyjemy w innym świecie i u nas to (licząc po państwowej średniej) to ze 3 godzinki pracy.
Inna sprawa, że mogli iść śladem serialu i zrobić jakiś dodatek na koniec 2 sezonu, G-joye w Fosie Calin i Winterfell, Starkowie z Tullymi walczą na południu z Lannisterami, u Martellów bez zmian... (oni powinni mieć zakaz ruszania się przez pierwsze 3 tury, żeby realia odwzorować ). |
|
|
|
 |
Krw4wy [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 22 Paź, 2012
|
|
|
Czy chciaby ktos przejac gre tyrellem po najblizszym czwartku, niestety wypadl mi wyjazd za granice i do 5 listopada moge miec problem z internetem, a nie chce stopowac wspolgraczy. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 22 Paź, 2012
|
|
|
Napisz do TERFa on chyba chciał zagrać. |
|