|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #10 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
reszka [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2012
|
|
|
byłem przekonany, że mam 1 kartę na ręce i dopiero jak zobaczyłem na 1 stronie, to mnie olśniło, atak tyrella miał być pierwszy. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
2 statki płyną na tyrella.
Moja ostatnia karta.
zwiększam siłę dzikich.
co do karty greya, to czy my wiemy co on zmalował czy to jest na PW? |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Blackwater Bay
Atakujący Baratheon reszka ma [5]:
2x statek [2]
Marsz +0 [0]
dowódca: John Snow [3] Jeśli wygrasz bitwę możesz zwiększyć lub zmniejszyć siłę dzikich. (tylko ten pozostał)
przewaga w Lennictwach
Obrońca Tyrell Krw4wy ma [5]:
2x statek [2]
dowódca: Paxter Redwyne [1] Jeśli bitwa rozgrywa się na morzu wszyskie statki Tyrell'ów (nawet wspierające) dodają +2 do siły zamiast +1.
Neutralne Wsparcia
Atakujący Baratheon wygrywa w remisach. Obrońca Tyrell Krw4wy traci oba statki nie mając ich gdzie wycofać. John Snow zwiększa siłę Dzikich z 0 na 2. Baratheon przewija dowódców. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Wto 23 Paź, 2012, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | co do karty greya, to czy my wiemy co on zmalował czy to jest na PW? |
Narazie w ogóle nic nie powiedział, więc nikt nic nie wie. A docelowo wydaje się oczywiste, że wiecie czy ruszał jakąś talię. A czy wiecie jaką kartę wyciągnął to inna kwestia. Ja bym obstawiał, że tak, ale trzeba poszukać informacji. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Na boardgamegeeku sugerują żeby traktować zdolność Roderika jak podglądanie karty dzikich.Wiadomo z którego deku ale nie wiadomo jakie wydarzenie. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
gamaliel napisał/a: | Na boardgamegeeku sugerują żeby traktować zdolność Roderika jak podglądanie karty dzikich.Wiadomo z którego deku ale nie wiadomo jakie wydarzenie. |
Zatem możemy chyba przyjąć taką interpretację. Czy ktoś ma coś przeciw?
Swoją drogą czy w FFG w ogóle ktoś to testował? Jak można wypuścić kartę z tak oczywistą wątpliwością... |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
jak dla mnie musi powiedzieć, która talia a jaka karta leży na wierzchu, to jego tajemnica.
Co więcej, nie jestem super anglistą, ale jak dla mnie zapis oryginalny:
"If you win this combat you may search any westeros deck for a card of your choice. Shuffle the remaning cards and place chosen card facedown on top of the deck."
umożliwia wykonanie tej procedury na 3 taliach równocześnie - grey ustawia wszystkie wydarzenia.
Myślę jednak, że w takim wypadku sugestia z boardgamegeeku (dzięki za przeszukanie - gam) byłaby bez sensu.
Reasumując - głos za tym jak w zdaniu 1.
A swoją drogą, jak można wypuszczać karty wymagające na wstępie FAQ ( i żeby to była pierwsza taka)? |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Greyjoy może przeszukać tylko jedną talię w poszukiwaniu danego wydarzenia - założyli, że gracze kupujący DwD znają je na tyle dobrze, że pamiętają jakie karty są w której talii. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Greyjoy może przeszukać tylko jedną talię w poszukiwaniu danego wydarzenia - założyli, że gracze kupujący DwD znają je na tyle dobrze, że pamiętają jakie karty są w której talii. |
Ja też ten angielski tekst rozumiem tak, że jeden deck. Dowolny, ale jeden. Gdyby miał być każdy, to byłoby "every" a nie "any". |
|
|
|
 |
Krw4wy [Usunięty]
|
|
|
|
U mnie dowodyi Paxter Redwyne |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Baratheon reszka (z PW)
Marsz -1 na Storm's End:
rycerz, machina na The Boneway
piechota zostaje
|
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
martell z pw. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Dam Greyjoy Mortyr jeszcze może z godzinę. Jeśli nadal nie podeśle decyzji, to zaktualizuję mapę mimo jej braku. W sumie jego decyzja nie wpływa na statystyki i mapę, więc nie powinno być problemu. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Lannister Gog, Najazd na Harrenhal