galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #10 - Pole gry
Autor Wiadomość
reszka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Paź, 2012   

byłem przekonany, że mam 1 kartę na ręce i dopiero jak zobaczyłem na 1 stronie, to mnie olśniło, atak tyrella miał być pierwszy.

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na Karhold rozstrzygnięta.

Bitwa na The Golden Sound czeka na decyzję Greyjoy Mortyr co do użycia jego dowódcy.

reszka
[Usunięty]

2 statki płyną na tyrella.

Moja ostatnia karta.

zwiększam siłę dzikich.

co do karty greya, to czy my wiemy co on zmalował czy to jest na PW?

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na Blackwater Bay

Atakujący Baratheon reszka ma [5]:

2x statek [2]
    Marsz +0 [0]
    dowódca: John Snow [3] Jeśli wygrasz bitwę możesz zwiększyć lub zmniejszyć siłę dzikich. (tylko ten pozostał)
    przewaga w Lennictwach

Obrońca Tyrell Krw4wy ma [5]:

2x statek [2]
    dowódca: Paxter Redwyne [1] Jeśli bitwa rozgrywa się na morzu wszyskie statki Tyrell'ów (nawet wspierające) dodają +2 do siły zamiast +1.

Neutralne Wsparcia

brak

Atakujący Baratheon wygrywa w remisach. Obrońca Tyrell Krw4wy traci oba statki nie mając ich gdzie wycofać. John Snow zwiększa siłę Dzikich z 0 na 2. Baratheon przewija dowódców.
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Wto 23 Paź, 2012, w całości zmieniany 4 razy  

Adam Badura
[Usunięty]

reszka napisał/a:
co do karty greya, to czy my wiemy co on zmalował czy to jest na PW?

Narazie w ogóle nic nie powiedział, więc nikt nic nie wie. A docelowo wydaje się oczywiste, że wiecie czy ruszał jakąś talię. A czy wiecie jaką kartę wyciągnął to inna kwestia. Ja bym obstawiał, że tak, ale trzeba poszukać informacji.

gamaliel
[Usunięty]

Na boardgamegeeku sugerują żeby traktować zdolność Roderika jak podglądanie karty dzikich.Wiadomo z którego deku ale nie wiadomo jakie wydarzenie.

Adam Badura
[Usunięty]

gamaliel napisał/a:
Na boardgamegeeku sugerują żeby traktować zdolność Roderika jak podglądanie karty dzikich.Wiadomo z którego deku ale nie wiadomo jakie wydarzenie.

Zatem możemy chyba przyjąć taką interpretację. Czy ktoś ma coś przeciw?

Swoją drogą czy w FFG w ogóle ktoś to testował? Jak można wypuścić kartę z tak oczywistą wątpliwością...

reszka
[Usunięty]

jak dla mnie musi powiedzieć, która talia a jaka karta leży na wierzchu, to jego tajemnica.

Co więcej, nie jestem super anglistą, ale jak dla mnie zapis oryginalny:
"If you win this combat you may search any westeros deck for a card of your choice. Shuffle the remaning cards and place chosen card facedown on top of the deck."

umożliwia wykonanie tej procedury na 3 taliach równocześnie - grey ustawia wszystkie wydarzenia.

Myślę jednak, że w takim wypadku sugestia z boardgamegeeku (dzięki za przeszukanie - gam) byłaby bez sensu.

Reasumując - głos za tym jak w zdaniu 1.

A swoją drogą, jak można wypuszczać karty wymagające na wstępie FAQ ( i żeby to była pierwsza taka)?

Shutt
[Usunięty]

Greyjoy może przeszukać tylko jedną talię w poszukiwaniu danego wydarzenia - założyli, że gracze kupujący DwD znają je na tyle dobrze, że pamiętają jakie karty są w której talii.

Adam Badura
[Usunięty]

Shutt napisał/a:
Greyjoy może przeszukać tylko jedną talię w poszukiwaniu danego wydarzenia - założyli, że gracze kupujący DwD znają je na tyle dobrze, że pamiętają jakie karty są w której talii.

Ja też ten angielski tekst rozumiem tak, że jeden deck. Dowolny, ale jeden. Gdyby miał być każdy, to byłoby "every" a nie "any".

Krw4wy
[Usunięty]

U mnie dowodyi Paxter Redwyne

Adam Badura
[Usunięty]

Baratheon reszka (z PW)

Marsz -1 na Storm's End:

rycerz, machina na The Boneway
    piechota zostaje

reszka
[Usunięty]

martell z pw.

Adam Badura
[Usunięty]

Dam Greyjoy Mortyr jeszcze może z godzinę. Jeśli nadal nie podeśle decyzji, to zaktualizuję mapę mimo jej braku. W sumie jego decyzja nie wpływa na statystyki i mapę, więc nie powinno być problemu.

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja (mapa):

Czekamy na:

Odpowiedz do tematu