Gra o Tron PBF #10 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Shutt [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Paź, 2012
|
|
|
Broni sam Mace Tyrell [4].
Komplikujesz mi życie toszt.
Złapałeś mnie jeszcze na poście, który szybko napisałem - dowódca się nie zmienił.
Konnica wycofuje się do Kingswood. |
Ostatnio zmieniony przez Shutt Wto 30 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Broni sam Mace Tyrell [4].
Komplikujesz mi życie toszt. | Nie ładnie tak usuwać swoje posty swoją drogą miałem tylko 2 i 3 w dowódcach, tak czy tak przegrywałeś, to czemu sam Mace? Nie szkoda Ci go było? |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Posta edytowałem, bo myślałem, że się pomyliłem w obliczeniach - potem usunąłem zanim jeszcze dodałeś odpowiedź i napisałem nowy z tym samym dowódcą
Biorąc pod uwagę moją sytuację to nie mogłem sobie pozwolić na stratę tej konnicy. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Generał posłany |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Szybka gra - to mi się podoba. Nie koliduje z żadnym innym rodem, więc wykonam ostatni ruch.
King's Landning
2x konnica na Kingswood. |
Ostatnio zmieniony przez Shutt Wto 30 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
To ja już powiem, że ściągam swój jedyny Marsz bez efektu. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Czy mogę jeszcze zaatakować Martella piechurem, który zawieruszył się w alejkach KL?
Pytanie: sam Doran nie liczy się do swojej zdolności? (wg mnie nie) |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Czy mogę jeszcze zaatakować Martella piechurem, który zawieruszył się w alejkach KL? | Hehe, możesz U mnie dowodzi wiadomo kto.
Edit: no wg mnie on nie jest już wtedy na ręce, więc się nie liczy. Piechur przeżyje... |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
W takim razie Paxter Redwyne [1] i modlimy się o mobilizację |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na White Harbor
Atakujący Baratheon reszka ma [7]:
piechota [1]
Marsz +1* [1]
Wsparcie +1* na The Narrow Sea (Baratheon reszka) [3]
dowódca: Melisandre [2] After combat, you may return any House card in your discard pile (including this card) to your hand by discarding a number of your available Power tokens equal to the printed combat strength of that card. (na PW)
Obrońca Stark gamaliel ma [3]:
piechota [1]
dowódca: Steelshanks Walton [2] [fort] (na PW)
Miecz: nie używa (domniemuję)
przewaga w Lennictwach
Neutralne Wsparcia
Atakujący Baratheon reszka wygrywa. Nie korzysta ze zdolności Melisandre. Niszczy statek w porcie. Obrońca Stark gamaliel wycofuje się do Winterfell. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Wto 30 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na The Reach
Atakujący Tyrell Shutt ma [1]:
piechota [1]
Marsz -1 [-1]
dowódca: Queen of Thorns [1] Ignore all text abilities printed on your opponent’s House card.
Obrońca Martell toszt ma [8]:
2x rycerz [4]
dowódca: Doran Martell [4] For each House card in your hand, this card gains a fortification icon and a sword icon, and suffers a -1 combat strength (to a minimum of 0).
tekst zignorowany przez Queen of Thorns
przewaga w Lennictwach
Neutralne Wsparcia
Obrońca Martell toszt wygrywa. Atakujący Tyrell Shutt wraca na King's Landing. Martell toszt przewija ręke dowódców. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 31 Paź, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | Pytanie: sam Doran nie liczy się do swojej zdolności? (wg mnie nie) |
toszt napisał/a: | Edit: no wg mnie on nie jest już wtedy na ręce, więc się nie liczy. Piechur przeżyje... |
Też się skłaniam do takiej interpretacji. Są więc trzy strefy: (1) na ręce, (2) w bitwie, (3) odrzucony. Przejście (1) -> (2) odbywa się przy wybraniu dowódcy (a wiec przed ujawnieniem), ale jest nieciekawe. Przejście (2) -> (3) odbywa się PO rozpatrzeniu tekstu karty (który może pozostawić efekt do wykonania później).
Sześciu odrzuconych dowódców wraca na rękę "At the end of the combat". Przed tym czasem wszyscy siedmioro są odrzuceni. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Wycofuje się na Winterfell |
|