|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #10 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Czekamy na:
|
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Marsz +0 z Castle Black:
1 Piechur do Riverrun.
Nie zostawiam żetonu. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Riverrun
Atakujący Greyjoy Mortyr ma [8]:
piechota [1]
Marsz +0 [0]
dowódca: Aeron Damphair [0] You may discard any number of your available Power tokens to increase the combat strength of this card by the number of Power tokens discarded. (na PW)
przewaga w Lennictwach
Obrońca Lannister Gog ma [8]:
piechota, rycerz [3]
Wsparcie z Stoney Sept (Lannister Gog) [1] (domniemuję)
dowódca: Qyburn [0] You may discard two of your available Power tokens to choose a House card in any player’s discard pile. Qyburn gains the printed combat strength and combat icons of that card, ignoring its text ability. (na PW)
Neutralne Wsparcia
Atakujący Greyjoy Mortyr wygrywa w remisach. Obrońca Lannister Gog traci machinę i wycofaną piechotę z zasad. Wycofuje się do Harrenhal. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sob 03 Lis, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 03 Lis, 2012
|
|
|
no co moge zrobic odrzucam 2 tokeny i wybieram roosa boltona |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
prawdopodobnie przegrywam wiec uciekam na harren hall |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
No to licze na clash |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
No rzucam tyle ile muszę, czyli wszystko. I liczę, że los potraktuje mnie łaskawie... |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Czekamy na:
|
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Ja poproszę Machinę. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Umacnianie Władzy*
Umacnianie Władzy
Tura 6
Karty Westeros
Dzicy: siła +4 (razem 10)
Talia I: Supply Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Talia II: Dark Wings, Dark Words Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licutują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu [dzicy].
Talia III: Sea of Storms Podczas tej fazy Planowania nie mozna przydzielać rozkazów Najazdu [dzicy].
Supply
Czekamy na:
Przypominam, że to ostatnia tura gry! |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Naprawdę!?
Brak mobilki, clasha albo chociaż sieci kłamstw!?
Gratuluje Baratheonowi. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
No ja mam nadzieję, żę Baratheon nie zechce odpalić licytacji mając 3 żetony na 11 Lannistera. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Może to by uratowało Westeros przed rządami Greyjoyów... |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: |
Gratuluje Baratheonowi. |
Shucie, wkurzasz mnie trochę Grasz jak mój kumpel, zawsze oskarża 4-5 przeciwników że są tuż tuż wygranej, ale jak to on jest poszkodowany.
Może podliczmy:
masz najwięcej zamków, hmm, fajnie że gratulujesz komuś innemu.
masz największą armię, hmm, co tam komentować.
dzięki całkiem niezłej taktyce, masz realną szansę na jeszcze 1 zamek, zwłaszcza że Martell najbardziej ucierpiał na braku rekrutacji (grej miał zablokowany seagard)
Fajnie, że gratulujesz mi, który przez całą grę (podobnie jak Wy) miał 1 rekrutację, ale w odróżnieniu od Was nie wykupił ani jednej jednostki lądowej. I zrealizowałem tylko 1 rozkaz koronki z *.
I zaczynałem z pozycji z jakiej zaczynałem.
Ale najlepiej - gratuluję Baratheonowi. Ja przez Całą grę nie napisałem - gratuluję Tyrellowi.
Dam Ci szansę na pokazanie co potrafisz (wygrałeś któregoś GOTa, więc w sumie niczego nie musisz udowadniać), bo przejąłeś ród w nieciekawej sytuacji, doprowadziłeś go do świetności - przyznaję szczerze. Ale budowanie stanu zagrożenia wskazując na inne rody "jaki to on mocny", zwłaszcza jeśli mówisz to z pozycji lidera, jest po prostu śmieszne.
A dlaczego z pozycji lidera? Bo bez clasha Grey wygra z pewnością, a moim zdaniem nie zasłużył - prawie nie walczył, a gdy już to było to subtelne jak kowadło w strusiu pędziwietrze. Sorry Mortyrze, to nie do Ciebie, wydarzenia i brak * załatwiły Ci (greyowi) połowę gry, sam bym pewnie grał podobnie krakenem, ale wolę, żeby o koronie zdecydowała taktyka w 6 turze a nie kowadło.
Więc RÓŻO i ŻMIJU (tak kurde na modłę Tyrella), pośladki spięte, rozstrzygnijcie to między sobą.
Licytujemy tory. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Reszka, nie spinaj się tak - moje wypowiedzi mają czasami na celu podburzyć kogoś przeciwko innemu, lubię być szarą eminencją ^^ tyle... |
|
|
|
 |
|
|