|
Descent Conversion Kit po polsku? |
| Autor |
Wiadomość |
Michal [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 24 Maj, 2012 Descent Conversion Kit po polsku?
|
|
|
Chcielibyście móc wykorzystać swoich ulubionych bohaterów z pierwszej, anglojęzycznej edycji gry Descent: Journeys in the Dark w nadchodzącej drugiej edycji, którą przygotowujemy w polskiej językowej?
Jeśli tak - dajcie nam o tym znać, gdyż obecnie rozważamy możliwość przygotowania specjalnego zestawu, który to umożliwi!
http://www.galakta.pl/artykul_444.html |
|
|
|
 |
alex_anderson [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 24 Maj, 2012
|
|
|
Pomimo tego, że sam zainteresowany nie jestem (brak 1wszej edycji), to uważam za świetny ruch danie możliwości graczom zakupienie KIT-a.
Drugą edycję na pewno kupię. |
|
|
|
 |
Dziubek
Gość
|
|
|
|
Mam zamiar wykorzystać bohaterów z Runebound (a to ci sami co w Descent), więc na pewno tak.
Brakujące figurki zawsze można zastąpić innymi podobnymi z innych gier (np.Talisman). |
|
|
|
 |
JollyRoger1916 [Usunięty]
|
|
|
|
| Czyli jak mam podstawkę Runebound, to będę miał pasujące figurki bohaterów, jeśli zdecyduję się używać CK jako dodatku? |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
| JollyRoger1916 napisał/a: | | Czyli jak mam podstawkę Runebound, to będę miał pasujące figurki bohaterów, jeśli zdecyduję się używać CK jako dodatku? | Tak, będziesz miał wtedy możliwość zagrania w drugą edycję Descent bohaterami z podstawki Runebound, bo to dokładnie te same figurki co w podstawce pierwszej edycji Descent.
Mało tego, figurki z dodatków do Runebound w większości pokrywają się z figurkami z dodatków do pierwszej edycji Descent. Dokładniej rzecz ujmując sprawa z bohaterami wygląda tak:
(20 bohaterów)
Descent: Journeys in the Dark = Runebound + Runebound: Wyspa Strachu = Runewars + Runewars: Banners of War
(6 bohaterów)
Descent: Altar of Despair = Runebound: Piaski Al-Kalim
(6 bohaterów)
Descent: Tomb of Ice = Runebound: Frozen Wastes
Descent: the Well of Darkness - 6 bohaterów pojawiających się tylko w Descent
DungeonQuest: Smocze Lochy - 6 bohaterów pojawiających się tylko w DungeonQuest
Bohaterowie promocyjni - 4 bohaterów: Jonas, Nara, Tobin, Kel
-------------
RAZEM: 48 bohaterów |
| Ostatnio zmieniony przez sirafin Pon 06 Sie, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią 25 Maj, 2012
|
|
|
| Czy mam rozumieć, że w dodatkach do nowej edycji Descenta nie będą pojawiały się potwory i bohaterowie ze starej? FFG pisało już coś o tym? |
|
|
|
 |
JollyRoger1916 [Usunięty]
|
|
|
|
| sirafin - dzięki za odpowiedź i rozwinięcie tematu. Czyli jak mam wszystko co wyszło z Runebound`a PL to nie wyjdę najgorzej na kupnie CK. Dobre wieści. |
|
|
|
 |
Michal [Usunięty]
|
|
|
|
| Zapraszamy do ponownego odwiedzenia naszej strony z opisem Descent Conversion Kit - właśnie zaktualizowaliśmy ją o nowe wiadomości. |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
Zaktualizowałem swój wcześniejszy post i wychodzi mi, że dwoje bohaterów się nie pojawi w Conversion Kit. Ciekawe na których padło. No chyba że w mojej rozpisce się pomyliłem |
|
|
|
 |
TuReK [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012
|
|
|
| Zdaje mi się, że będzie 4 descentowych promosów, a nie będzie tej szóstki, która nigdy nie wyszła do Descenta. |
|
|
|
 |
sugai [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 02 Cze, 2012
|
|
|
Jestem zdecydowanie za. Zarówno jako osoba prywatna i jako sklep |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Lis, 2012
|
|
|
| 3xTAK |
|
|
|
 |
Libero [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2012
|
|
|
Jak by ktoś jeszcze nie widział, to pozamiatane:
"AKTUALIZACJA 19.06.2012
Z przykrością informujemy, że w związku z niewielkim zainteresowaniem graczy, jak i sklepów z planszówkami Descent: Conversion Kit nie zostanie przez nas przygotowany w Polskiej wersji językowej.
Naszą uwagę wolimy skupić na nowych, nadchodzących dodatkach, zawierających wszystkie elementy niezbędne do rozgrywki (w tym plastikowe figurki) zamiast wydawać zestaw przeznaczony dla (jak pokazała nasza akcja) bardzo małej grupy graczy." |
|
|
|
 |
Tarkun [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Lis, 2012
|
|
|
| Czy ktoś z tych osób, które zakupiły Conversion Kit, mają może zbędne karty do bohaterów z Dungeon Quest: Smocze Lochy? Jeśli komuś leżą, to proszę o odzew - z chęcią odkupię. |
|
|
|
 |
Damet [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013
|
|
|
Jak zwykle jestem spóźniony i niedoinformowany – no cóż grę mam dopiero od miesiąca
Stanowisko firmy Galakta już znamy i nie wydaje mi się by coś je zmieniło … a dodatkowe postacie (bohaterowie/potwory) bardzo kuszą. Niestety kupując Descent Conversion Kit, będę musiał przetłumaczyć go we własnym zakresie. Rozważając za i przeciw doszedłem do wniosku, że przetłumaczenie zdolności potworów nie wiele mi daje. Brakuje mi o nich podstawowej informacji, a mianowicie jak duże maja podstawki. Jest ktoś wstanie zrobić listę potworów z pierwszej edycji oraz ile pól one zajmują ? |
|
|
|
 |
|
|