|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #11 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 14 Lis, 2012
|
|
|
Bitwa na Shipbreaker Bay (po Marsz +0 na Blackwater Bay)
Atakujący Tyrell reszka [3]:
2x statek [2]
Marsz +0 [0]
dowódca: Queen of Thorns [1] Ignore all text abilities printed on your opponent’s House card.
Obrońca Martell Sardo [3]:
statek [1]
dowódca: Bastard of Godsgrace [2] [fort]
Miecz: nie używa (domniemuję)
przewaga na Torze Lenników
Pozostałe Wsparcia [0]:
Podsumowanie:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 14 Lis, 2012, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | broni - Bastard of Godsgrace [2] [fort]
atakuje - Paxter Redwyne?
po przegranej wycofuję się na ESS |
szok, atakowała królowa Cierni.
byłem na 140% przekonany, że położysz quentyna - wygrywał niezależnie od mojej karty. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | Sardo napisał/a: | broni - Bastard of Godsgrace [2] [fort]
atakuje - Paxter Redwyne?
po przegranej wycofuję się na ESS |
szok, atakowała królowa Cierni.
byłem na 140% przekonany, że położysz quentyna - wygrywał niezależnie od mojej karty. |
Szkoda mi go było, już szykowałem go na kontrę z ESS... Zaskoczyłeś mnie. Liczyłem na Mace'a albo Paxtera. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Ta runda w ogóle zaskakuje. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
jaka kontra quentynem? albo mance albo królowa Cierni robią go na mydło. Za dużo myślę, ale cieszę się, że potrafię zaskoczyć przeciwnika (wyobrażasz sobie minę Twojego kapitana na widok królowej?) |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | Shutt napisał/a: | niewiele mogłem zrobić |
No ci Ty, atak 2 statkami i karta manca i nie tracisz dragonstone w tej turze. Nawet jak za chwilę stracisz morze, to statki wycofają się na narow i zrektrutujesz sobie 2 kolejne w porcie.
Masz 5 statków obok, 2 zamki (cracklaw był Twój), w kolejnej turze 3 morza, (jeśli rekrut) dwa/trzy konie, machinę do ofensywy. Jakie na luzie, gdybyś wypłynął statkami, jesteś drugi za greyem do wygranej?
Gra bez stresu/na luzie jednego gracza niestety sporo rozrywki pozostałym. Ja mimo to, że grey i Martell są wyłącznie na mojej głowie, nie gram na luzie i niech wygra lepszy, niczego im nie ułatwię.
Co do itraty DS. Wypływam Mancem, Martell kontruje i w kolejnym ruchu DS i tak pada.
Wypływam flotą na Martella.
Siła 2.
karta na PW. |
Wiem, że Mancem mogłem zaatakować, ale chciałem go gdzie indziej wykorzystać. Martell się pokusił - bardzo dobrze, sam bym wykorzystał.
Chciałem w końcu spróbować innej "taktyki", bo wydawało mi się, że grając w GoTa jestem paranoikiem. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
wszystko na HG zostawiam żeton dowódca na pw |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Niezależnie od powyższej bitwy mój rycerz z WH idzie na Moat Calin, piechur zostaje. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
broni mnie Margaery Tyrell [0] If you are defending your home area or an area that contains one of your Power tokens, your opponent’s final combat strength is 2. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
u mnie qarl jednak fortel sie udał |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
ale jaki fortel? wiedziałem, co położysz, miałem stracić stolicę żebyś nie zyskał tych powerków? Czy użyć "4" żeby zabić pionka? Tylko że niepotrzebnie zostawiałeś powerek na oldtown. A ja przynajmniej nie mam bólu głowy, jak się pozbyć tanio margary z ręki. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
powerek zostawiony dobrze:d zreszta sam zobaczysz dlaczego |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
To teraz kolej Shutta/Baratheona. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Highgarden (po Marsz +0 na Oldtown)
Atakujący Greyjoy Gog [2]:
piechota, rycerz [3]
Marsz +0 [0]
dowódca: Qarl the Maid [1] If you are attacking and lose this combat, gain three Power tokens.
przewaga na Torze Lenników
Obrońca Tyrell reszka [3]:
piechota [1]
garnizon [2]
dowódca: Margaery Tyrell [0] If you are defending your home area or an area that contains one of your Power tokens, your opponent’s final combat strength is 2.
Highgarden ma (wbudowany) Żeton Władzy
Pozostałe Wsparcia [0]:
Podsumowanie:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 15 Lis, 2012, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
To ja Piechurem na CrP. |
|