|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #12 - Nabór, PBF #12 - Pole Gry. |
Autor |
Wiadomość |
Ribbix [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Lis, 2012 PBF #12 - Nabór, PBF #12 - Pole Gry.
|
|
|
1. Wstęp.
Witam! Chciałbym założyć własną rozgrywkę Gry o Tron na forum, z podstawowa mapka, kartami rodów, kartami westeros, czyli wszystko co znajdziecie w zwykłej grze planszowej, jedyna "odmiana" to brak kart losów bitwy i dodanie tali IV. Reszta wszystko normalnie.
2. Mapa:
Link do powiększenia: http://imageshack.us/f/40/gameofthronesmap.png/
3. Rozkazy.
Normalnie wysyłacie PW z rozkazami/dowódcami etc. Jedynie proszę o dodanie w temacie wiadomości Rodu, którym się gra.
4. Dodatki do zwykłej rozgrywki.
Oprócz zwykłego "szablonu" chciałbym dodać Talie IV, która znalazłem w temacie Mortyra. W razie większych sprzeciwów, mogę tego nie wprowadzać.
5. Lista graczy:
- Georgie
- gamaliel
- kiwi
- reszka
- Sardo
- karol399
Czekam na wasze zgłoszenia.
P.S. Proszę o to, żeby zgłaszały się osoby, które mają naprawdę czas, chciałbym uniknąć sytuacji, że na rozkazy będę czekał 3/4 dni.
P.S.2 Chciałbym podziękować użytkownikowi Mortyr za pomoc w tworzeniu tematu. Dzięki!
Pozdrawiam, Ribbix. |
Ostatnio zmieniony przez Ribbix Czw 15 Lis, 2012, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Lis, 2012
|
|
|
chetny !
uwazam tylko ze IV talia niema sensu w grze na 6 graczy, chociaz moze byc ciekawie.
i oczywiscie wnioskuje za kartami losow bitwy chociaz pewnie i tak nikt nie bedzie chcial |
|
|
|
 |
Ribbix [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualnie "na szybko" wkleiłem Talie IV dlatego niektóre karty mogą nie pasować dla 6 graczy, np:
Cytat: | Powrót Smoków [Dzicy] - Natychmiast przeprowadźcie licytację. Gracz, który zaoferuje najwięcej żetonów Władzy, będzie mógł odnowić zdolność specjalną swojego Rodu lub odzyskać jedną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych. |
Aktualnie zmieniłem dwie karty "Powrot Smokow" i "Czerwona Kometa":
Kod: | Powrót Smoków [Dzicy] - Natychmiast przeprowadźcie licytację. Gracz, który zaoferuje najwięcej żetonów Władzy, będzie mógł przeskoczyć o jedno miejsce na wybranym torze wpływów lub odzyskać jedną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych.
Czerwona Kometa [Dzicy] - Podczas tej tury rozkaz marszu zwieksza atak o +1, w każdym typie marszu. |
|
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
Z chęcią zagram:)
Czy karty z Talii IV będą losowane co runde, tzn zagramy wszystkie 10 kart? Jeśli tak to trochę hardcorowo, a moja propozycja to wylosowanie tylko 3 razy tzn. Raz w 5tej rundzie raz w 7 i raz w 9tej. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Witam.
Ja chętnie się dołączę.
Co do IV talii jestem konserwatywnym graczem i nie lubię udziwnień wiec jestem przeciw
ale się dostosuje.
Co do losów bitwy jestem na nie.
A czas mam, zresztą można to łatwo sprawdzić. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
ja się zgłaszam do każdej gry, jestem maniakiem, wiem.
Każde zasady, każdy ród... |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Poczekałem na innych, ale jakoś nie garną się, więc i ja się zgłaszam (do już mojej 4 gry w jednym czasie ale pozbędą się mnie niedługo w dwóch).
Osobiście wolałbym bez IV talii i najchętniej w dodatek DwD (bo jakoś wątpię bym miał dużo okazji zagrania w niego). Ale oczywiście dostosuję się do woli GMa.
Oczywiście losowe rody. |
|
|
|
 |
Ribbix [Usunięty]
|
|
|
|
Okay, to potrzebujemy jeszcze 1 gracza i możemy zaczynać. Oczywiście wylosuje rody i zagramy bez tali IV. Jak pojawi sie 6 założę temat. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
daj potem jeszcze chwilkę, może ktoś się będzie chciał zamienić rodami |
|
|
|
 |
Ribbix [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | daj potem jeszcze chwilkę, może ktoś się będzie chciał zamienić rodami |
To dodam wyniki rodów w tym temacie, a zamiany podajcie w postach. |
|
|
|
 |
karol399 [Usunięty]
|
|
|
|
Z checia zagram zglaszam sie
chyba współgracze z 7-mki i 8-mki moga potwierdzic ze bardzo rzadko sie spozniam |
|
|
|
 |
Ribbix [Usunięty]
|
|
|
|
Okay, jest pełny skład, losowanie przebiegło nastepujaco:
- Georgie : Lannister,
- gamaliel : Baratheon,
- kiwi : Tyrell,
- reszka : Martell
- Sardo : Greyjoy
- karol399 : Stark
Wszelkie zmiany ustalajcie na PW i piszcie w poście, czekam do jutra na odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
No to jako, że w poprzedniej normalnej grze w podstawkę grałem Greyjoyem, może znajdzie się jakiś chętny na wymianę? |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
ja, jeśli jesteś zainteresowany żmiją |
|