|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #11 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 26 Lis, 2012
|
|
|
Ostatnie zdanie, którym będzie serdeczne podziękowanie Adamowi ze prowadzenie gry szkoda że, niektórzy gracze nie umieli, poziomem sie dostosować do GMa przykre to wszystko |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | Ostatnie zdanie, którym będzie serdeczne podziękowanie Adamowi ze prowadzenie gry szkoda że, niektórzy gracze nie umieli, poziomem sie dostosować do GMa przykre to wszystko |
Odpuść już Gogu.
Gry Adama przebiegają niezwykle sprawnie i szybko. Dziękuję. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na West Summer Sea (po Marsz +1* na East Summer Sea)
Atakujący Martell Sardo [6]:
statek [1]
Marsz +1* [1]
dowódca: Quentyn Martell [1] For each House card in your discard pile, this card gains +1 combat strength.
3 dowódców jest odrzuconych, zatem + [3]
Miecz: używa [1] (domniemuję)
przewaga na Torze Lenników
Obrońca Greyjoy Gog [6]:
statek [1]
dowódca: Euron Crow's Eye [4] If your opponent has a higher position on the Fiefdoms Influence track than you, this card gains +1 combat strength.
Pozostałe Wsparcia [0]:
Podsumowanie:
atakujący Martell Sardo wygrywa w remisach
obrońca Greyjoy Gog wycofuje się na Sunset Sea (limity zaopatrzenia tylko na to pozwalają)
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pon 26 Lis, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Statystyki i mapkę odświeżę popołudniu, bo teraz nie mam czasu. Kto wygrał i tak wiadomo. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
eurona sobie uzyje a co:d |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
A ja go dobiję mieczem
Rozgrywka jak zwykle prowadzona jak należy, jak to przystało na Adama.
Wszystko było fajnie dopóki Shutt z Gogiem nie zaczęli mataczyć. Szkoda, że nie udało nam się normalnie doprowadzić do końca.
W każdym bądź razie dzięki wszystkim za grę i fajne doświadczenie z dodatkiem. Mam nadzieję, że pojawi się w najbliższym czasie jakiś nowy PBF (oparty na zasadach podstawowych lub z DwD) i uda się znów pograć
PS: Co do Shutta i Goga jeszcze raz, trochę się was poczepiałem, bo mnie wkurzyliście. Gog trochę naprawił to coś. Fajniej by było jednak rozegrać tą ostatnią turę normalnie. Więc na przyszłość nie róbcie takich numerów, proszę |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Przeczytales mu elaborat? Dobrze wiesz że, wygrywalem i tak więc, co za różnica ? Powinieneś sie cieszyć że, masz więcej niż 4 zamki serio |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | A ja go dobiję mieczem
Rozgrywka jak zwykle prowadzona jak należy, jak to przystało na Adama.
Wszystko było fajnie dopóki Shutt z Gogiem nie zaczęli mataczyć. Szkoda, że nie udało nam się normalnie doprowadzić do końca.
W każdym bądź razie dzięki wszystkim za grę i fajne doświadczenie z dodatkiem. Mam nadzieję, że pojawi się w najbliższym czasie jakiś nowy PBF (oparty na zasadach podstawowych lub z DwD) i uda się znów pograć
PS: Co do Shutta i Goga jeszcze raz, trochę się was poczepiałem, bo mnie wkurzyliście. Gog trochę naprawił to coś. Fajniej by było jednak rozegrać tą ostatnią turę normalnie. Więc na przyszłość nie róbcie takich numerów, proszę | Sardo, nie przesadzajmy, nie zrobili żadnej akcji przeciw przepisom. Wszystko na legalu. U mnie tylko mały niesmak został za bitwę na Moat Calin. Ale tak na to patrzymy, bo to jedna z ostatnich bitew, decydująca praktycznie o zwycięzcy. Tak bywa. Wrogiem tu jest każdy. Wcześniej też zdarzały się bitwy w których zwycięzca jest 'ustalony' wcześniej. Ja się na chłopaków wkurzyłem w 5tej turze, bo widzisz co mi zrobili no ale trudno, mieli do tego prawo, a jeśli Shutt wybierał albo Grey, albo Martell i do Ciebie miał uraz, no to przykro mi. W sumie, gdyby nie moja wycieczka na Riverrun, to bym się wybronił na północy i byłoby zupełnie inaczej
Popatrzmy na to tak, i tu i w poprzedniej grze 'dodatkowej' Greyjoy pod koniec może dużo namieszać.
Martell jest silny po prostu. Powoli, do przodu i albo DS albo OT.
Lannister niewiele znaczy. (Gamaliel, nie traktuj tego personalnie)
Tyrell dzięki Maergery ma dobrą obronę, ale też ciężką pozycję do gry.
Baratheon ma się słabo, jeśli zostanie na północy.
Stark - bez statków i musteringu niewiele poradzi, Seagard/ew. Eyrie to szczyty marzeń.
To tak w ramach podsumowanka.
PS. jeśli Adam ma ochotę, to na kolejny DwD na tych samych zasadach piszę się oczywiście!! Szybkie rozgrywki w niecały miesiąc - to lubię |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | PS. jeśli Adam ma ochotę, to na kolejny DwD na tych samych zasadach piszę się oczywiście!! Szybkie rozgrywki w niecały miesiąc - to lubię |
Ja również w DwD najchętniej bym znowu na tych samych zasadach zagrał |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
W drodze podsumowania, bez solidnej szybkiej mobilizacji,Lannister to statysta(zwłaszcza gdy traci jedyną gwiazdkę).
Stark, mam nadziej że ktoś wymyśli jak dostać nim okręty.
Tym razem pozwolę sobie na nie gratulowanie zwycięzcy a tylko prowadzącemu, zwłaszcza dokładności i szybkości reakcji.
p.s oczywiście piszę się na następną zwłaszcza w takim tempie
p.s2 ale proszę czymś ze statkami |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
czemu nie gratulujesz zwycięzcy? był najlepszy przecież namaścił go sam Reszka na zwycięzcę a, on byle go nie nominuje na takie stanowiska |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Ale nie miał znaku jakości Q |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Greyjoy Gog, Marsz -1 na Seagard, bitwa
Stark toszt, Marsz -1 na Greywater Watch, bitwa
Baratheon Shutt, Marsz +1* na Crackclaw Point
Martell Sardo, Marsz +0 na Sunspear, bitwa
Tyrell reszka, Marsz +0 na Highgarden, bitwa
Martell Sardo, Marsz +1* na East Summer Sea, bitwa
Koniec Gry
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Wynik Gry
nikt nie zdobył 7 zamków i twierdz
najwięcej zamków i twierdz (6) ma Martell Sardo i wygrywa grę
wszystkie miejsca to:
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
*Licząc po dowódcach jacy zostali na rękach coś jest nie tak ze statystykami bitew. Ale jakieś przybliżenie zawsze jest. (Nie chce mi się śledzić jeszcze raz wszystkich bitew.) |
|
|
|
 |
|
|