Chwytająca macka |
Autor |
Wiadomość |
mroni [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 Chwytająca macka
|
|
|
Zaatakowałem jedną postacią Chwytającą mackę, ale został aktywowany jest efekt (karta z talii spotkań miała cień), więc przydzieliłem ją do postaci jak dodatek z cechą macka obniżający atak i obronę do zera. Czy jeśli potem rozwaliłem tę mackę, to mogę odrzucić ten dodatek obniżający atak i obronę do zera, czy to już zostaje na stałe? Wydaje się to dość logiczne, skoro odrąbałem mackę to chyba dalej mnie już nie trzyma |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 Re: Chwytająca macka
|
|
|
mroni napisał/a: | Zaatakowałem jedną postacią Chwytającą mackę, ale został aktywowany jest efekt (karta z talii spotkań miała cień), więc przydzieliłem ją do postaci jak dodatek z cechą macka obniżający atak i obronę do zera. Czy jeśli potem rozwaliłem tę mackę, to mogę odrzucić ten dodatek obniżający atak i obronę do zera, czy to już zostaje na stałe? Wydaje się to dość logiczne, skoro odrąbałem mackę to chyba dalej mnie już nie trzyma |
Niestety, nie ma tak dobrze - inna macka Cię obłapia niż ta zabita |
|
|
|
 |
mroni [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012
|
|
|
A istnieje jakiś sposób żeby ją zlikwidować?
I przy okazji:
Cz kontrolowane przez siebie dodatki, np. te z ograniczeniem, mogę w każdej chwili odrzucić czy jak coś kupuję to na stałe? Nie licząc oczywiście efektów kart. |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
|
|
|
W wątku Odrzucanie dodatków za pomocą kart cienia masz odpowiedź.
Na wszelki wypadek cytuję odpowiedź w tym temacie samego twórcy gry:
OFFICIAL REPLY RECEIVED:
I have received a reply from Nate French. The reply is:
"Yes, the Black Uruks can discard a tentacle attachment."
Czyli mówiąc po ludzku, musisz wysłać taką postać na wyprawę i mieć nadzieję, że spotkasz Czarnego Uruka. Mi sie ta sztuka udała |
|
|
|
 |
mroni [Usunięty]
|
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi. W sumie jak kogoś schwyta macka, to nie pozostaje nic innego jak przydzielać go właśnie do wyprawy |
|
|
|
 |
Berestaszek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Gru, 2012
|
|
|
Z tego co pamiętam to chyba ta macka dodaje kartę dodatku z cechą stan. A co za tym idzie - Górnik z żelaznych wzgórz jak wejdzie może go odrzucić |
|
|
|
 |
mroni [Usunięty]
|
|
|
|
Właśnie w tym sęk, że macka dodaje dodatek z cechą macka, a nie stan - więc górnik jest bezradny. |
|
|
|
 |
Berestaszek [Usunięty]
|
|
|
|
o kurde no to lipa Za mało chyba w ten scenariusz grałem, że nie pamiętam aż tak dobrze tych kart. |
|
|
|
 |
chelcho [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 2012
|
|
|
Atakując mackę trzeba zawsze wysłać na nią 2 postacie: ktoś załatwiający mackę i mięsko do odstrzału |
|
|
|
 |
wojo [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 02 Sty, 2013
|
|
|
To najlpsza strategia na chwytającą mackę. Ja często Eowynę zostawiam i wysyłam do ataku z mocniejszymi postaciami jak trzeba tą mackę wyciąć. To że złapie te macki nie przeszkadza w jej głównej funkcji czyli wyprawie. |
|
|
|
 |
|