galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatki stworzone przez graczy
Autor Wiadomość
Corran
[Usunięty]

Wysłany: Pią 15 Lut, 2013   

Skoro na pierwszej karcie mają być orki, to może wykorzystać tu obrazek wybrany do drugiej karty, a na dwójce umieścić np. ten oddział w lesie wyglądający jakby się naradzali (może właśnie sobie mówią "nie mamy szans" :) ), który wcześniej podałeś na liście obrazków, a ja miałem go jako 2-wer.1?

Berestaszek
[Usunięty]

Kurcze tak z ciekawości zerknąłem na dropboxa by zobaczyć jak to wygląda i szczena opadła. Naprawdę świetna robota!

Szuli
[Usunięty]

Corran, w porządku. Albo jak ci się bę dzie chciało to może tak 1orki 2jak proponujesz, albo jakieś ludzie :mrgreen: najlepiej otoczone przez orki południowców 3 jest w "porzo." ale możesz dodać jakiś pieszy oddział haradrimów np to:
http://images1.wikia.noco...cy_ithilien.jpg

Corran
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013   

Nie wiem czy uda mi się jakoś sensownie dorzucić tych pieszych Haradrimów do wybranego mumakilka. Jak będę miał z tym kłopoty, to zostawię trójkę tak jak jest.
Na razie wrzuciłem jedynkę z Twoją odręczną grafiką. Obawiam się, że nie wyszło najlepiej, więc zrobię nowe wersje zgodnie z ostatnimi zaleceniami i komplet udostępnię jutro.

balint
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Lut, 2013   

Powyższy rysunek pochodzi z METWa, co w samo w sobie jest jak najbardziej OK, przy czym jest tam kilka lepszych ilustracji.
Mogę podesłać skany kart na maila.

Szuli
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Lut, 2013   

Wdzięczny bym był.

Corran
[Usunięty]

Szuli, czy chodziło o coś takiego? (jest nowe RAR, w nim między innymi trzecia karta kombinowana z dwóch grafik)

Corran
[Usunięty]

Znalazłem jeszcze jeden obóz orków (tylko, że trochę opustoszały), więc jeśli się spodoba (dorzuciłem jako osobny JPG), to mogę zrobić taką jedynkę wracając z biegnącymi orkami do dwójki...

Szuli
[Usunięty]

Wysłany: Wto 19 Lut, 2013   

Ok.
1 ten obóz (po prostu orki poszły spać)
2 te orki
3 złączeni haradrimowie

Corran
[Usunięty]

No to mamy gotowy pierwszy scenariusz polskich fanów :)
Dzięki Szuli.
Ja muszę poczekać z jego wypróbowaniem, aż kupię Spadkobierców Numenoru, ale innych zachęcam do grania, komentowania... i dzielenia się własnymi pomysłami.

Szuli
[Usunięty]

Dokładnie :grin: . Jak się wam spodoba to wymyśliłem jeszcze 2 o armii z mordoru (już z zestawami spotkań) :mrgreen: .

Corran
[Usunięty]

Skoro już wymyśliłeś, to moim zdaniem trzeba to zrobić nie czekając na opinie (niech oceniają od razu kilka - można wówczas sprawdzić co się podoba na zasadzie porównania), zwłaszcza, że robiąc dodatkowe karty spotkań otrzymamy coś zupełnie innego niż zwykły zestaw wyprawy.
Sugeruję tylko, żebyś nie rozszerzał istniejących talii, a te nowe karty umieścił jako nowa talia spotkań (z nowym symbolem).

zvish
[Usunięty]

Wysłany: Czw 21 Lut, 2013   

A ja się Wam tu wcisne w moim projektem, może się Wam koncepcja spodoba i ktos będzie chciał robić ze mną takie rzeczy.
Wariant czgoś na zasadzie herolda do LOTR LCG.

Krta zrobiona przy pomocy Strange Eons, ale myslę że lepiej by było zrobić coś bardziej pod klimat Władcy.

Karta ma służyć do zwiększenia stopnia trudności rozgrywki dla graczy jacy mają już wszystkie dodatki i uważają niektóre przgody za zbyt łatwie :D
Ten rodzaj formatu kart jaki narazie z braku lepszego pomysła nazwę popsrostu Heroldami do LOTR LCG, jest umieszczany w strefie przeciwności i nie może być z tej strefy w żaden sposób uzunięta. Wywiera bowiem globalne działanie na całą rozgrywkę aż do jej zakończenia.

Same efekty działania tej karty oraz przygotowanie do gry wiążące się z chęcią gry z tym wariantem znajdują się na niej.

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

Być może ktoś znajdzie wchwilę czasu aby się z tym spróbować :D
Ja zamierzam spróbować sie jutro na scenariuszu wprowadzjącym - zobaczymy co to będzie :D

Edycja:
O w morde, teraz zauważyłem ale na tym literówek "ŻEOTONY" Hahahaha.
Ale nie chce mi sie teraz poprawiać...:P

Edycja 2: Ok poprawiłem te szalone literówki - juz nie ma żeotonów :D
Ostatnio zmieniony przez zvish Czw 21 Lut, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

kufel
[Usunięty]

Fajny pomysł!

Corran
[Usunięty]

Mi też się podoba (chociaż utrudnienia wydają się dość spore), ale ze względu na swój niewielki staż w tej zabawie, poczekam ze sprawdzeniem tego pomysłu aż skończę przynajmniej raz każdy posiadany scenariusz bez utrudnień (jednak obrazek sobie zapisałem do wykorzystania w przyszłości).

Odpowiedz do tematu