Akcje graczy |
Autor |
Wiadomość |
juarez [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 15 Lut, 2013 Akcje graczy
|
|
|
Mam małe pytanko otóż chciałbym się dowiedzieć co oznacza zwrot "akcje graczy".
Na str. 30 instrukcji jest skrót przebiegu rundy i zaznaczone momenty w których można wykonać akcje. Wydawało mi się że są to czynności które możemy wykonywać np. zagranie karty wydarzeń, aktywowanie akcji na karcie która znajduje się w grze. Ale w zastanowienie nad tym faktem wzbudziło mnie zdanie na str. 14 "Pod koniec każdego kroku gracze mają okazję wykonać akcje i zagrać karty wydarzeń". Na stronach 18 i 19 jest takie zdanie "Pod koniec każdego kroku gracze mogą zagrywać karty wydarzeń lub wykonywać akcje". Moje pytanko brzmi czy "akcje" to tylko wykonywanie akcji znajdujących się na kartach które są w grze?? |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 15 Lut, 2013 Re: Akcje graczy
|
|
|
juarez napisał/a: | Mam małe pytanko otóż chciałbym się dowiedzieć co oznacza zwrot "akcje graczy".
Na str. 30 instrukcji jest skrót przebiegu rundy i zaznaczone momenty w których można wykonać akcje. Wydawało mi się że są to czynności które możemy wykonywać np. zagranie karty wydarzeń, aktywowanie akcji na karcie która znajduje się w grze. Ale w zastanowienie nad tym faktem wzbudziło mnie zdanie na str. 14 "Pod koniec każdego kroku gracze mają okazję wykonać akcje i zagrać karty wydarzeń". Na stronach 18 i 19 jest takie zdanie "Pod koniec każdego kroku gracze mogą zagrywać karty wydarzeń lub wykonywać akcje". Moje pytanko brzmi czy "akcje" to tylko wykonywanie akcji znajdujących się na kartach które są w grze?? |
To co jest wcześniej napisane w instrukcji zostało umieszczone na jej końcu w formie graficznej, więc dobrze myślałeś |
|
|
|
 |
juarez [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013
|
|
|
Czyli podczas akcji tych z zielonych ramek mogę zagrywać karty wydarzeń, aktywować akcje kart znajdujących się w grze. Dodatkowo podczas fazy wyprawy mogę pod koniec każdego kroku wykonać akcje i zagrać karty wydarzeń a podczas fazy walki pod koniec każdego kroku mogę zagrać karty wydarzeń lub wykonać akcje?? |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
|
|
|
juarez napisał/a: | Czyli podczas akcji tych z zielonych ramek mogę zagrywać karty wydarzeń, aktywować akcje kart znajdujących się w grze. Dodatkowo podczas fazy wyprawy mogę pod koniec każdego kroku wykonać akcje i zagrać karty wydarzeń a podczas fazy walki pod koniec każdego kroku mogę zagrać karty wydarzeń lub wykonać akcje?? |
Tak. Jak trochę pograsz, to intuicyjnie będziesz wiedział, co możesz robić, a co nie. |
|
|
|
 |
juarez [Usunięty]
|
|
|
|
Ok, dzięki |
|