galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
¤ Gra o Tron PBF #20 - There is a fish - Nabór
Autor Wiadomość
Gog
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Lut, 2013   ¤ Gra o Tron PBF #20 - There is a fish - Nabór

Witam! Chciałbym Wam zaproponować zagranie w II edycję Gry o Tron, z lekkim modyfikacjami zrobionymi na przełomie kilkudziesięciu gier :) Ja będę prowadził aktualizował marsze dowódców itd, niestety jako laik i neptyk graficzny poprosiłem żeby mapkę robił Shutt.

Ok, najważniejsze czyli zmiany:
1. Nie ma rodu lannisterów za to mamy tullych spis kart poniżej:
[4] Edmure Tully jeśli liczba kart na stosie odrzuconych kart rodów jest parzysta ta karta otrzymuje +1 siły
[3] Brynden tully miecz miecz
[2] Waldery Frey jesli Karta twojego przeciwnika ma wydrukowany tekst ta karta ma +2 siły
[2] Jason Mallister pobierz 1 zeton wladzy jesli atakujesz ta karta otrzymuje symbol miecza jesli bronisz otrzymuje symbol wieży
[1] Hoster Tully jesli walka odbywa sie na obszarze przyległym do rzeki ta karta +1 sily jesli na ogarniętym bitwą znajduje sie beczka ta karta otrzymuje symbol wieży
[-2] Petyr Baelish wybierz karte ze swojego stosu odrzuconych kart rodów lub tosu odrzuconych kart rodów przeciwnika i dodaj jej sile i zasade do tej karty
[0] Marq Piper jesli wygrasz mozesz przesunac zeton marszu na podbity obszar ale nie mozesz z niego wywolac kolejnego bitwy
2. Garnizon z lannisportu zostaje przesunięty na riverrun
3. Zamiana ilości beczek na lannisporcie zostaje 1 a na riverrun są teraz 2
4. Ułożenie na planszy prawie bez zmian Tully zaczynają koniem i piechurem w riverrun, statkiem na morzu, i piechurem w stoney sept
5. Ostatnią zmianą jest działanie karty nadchodzi zima, będzie ona działać w sposób następujący, przesuwa dzikich o 2 siły, a następnie losujemy kolejną kartę(bez tasowania). Talię tasujemy wówczas kiedy 3 karty mobilizacji/zaopatrzenie/gry o tron/starcia królów zostaną wylosowane :)
6. To już nie zmiany, ale zasady gramy bez losów bitwy, rody jeśli ładnie sie dogadacie można sobie wybrać jeśli nie zostaną wylosowane.

To by było na tyle ^^ jest 6 miejsc z tymże chciałem zarezerwowac 3 miejsca dla osób które obecnie nigdzie nie grają, a chcą to jest toszt, Shutt i Adam Badura o ile oczywiście będą zainteresowane. Reszta w kolejności zgłoszeń. Tak więc zapraszam :)

Lista chętnych:
1. Dredzilla
2. reszka
3. Shutt
4. toszt
5. Adam Badura??
6.badoomboom
Ostatnio zmieniony przez Gog Czw 28 Lut, 2013, w całości zmieniany 4 razy  

Dredzilla
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Lut, 2013   

Chetnie zapisze sie, czekam na mapke :) Nie rozumiem tylko ostatniej karty, oznacza to ze moge przesunac tak jak loras marsz, ale nie moge go wykonac, czyli moge go tylko zdjąc aby zrobic"pauze" w swoim ruchu tak ?
Ostatnio zmieniony przez Dredzilla Czw 28 Lut, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Shutt
[Usunięty]

Teraz tak kminie jak tu się beczki przenosi, zbierze się ekipa to siądę do Gimpa ;)

reszka
[Usunięty]

Ja spróbuję, po odcięciu Lannisterów trzeba spróbować. Raz nawet graliśmy, że grey zamienił się z Lannim na karty rodów, zakończyło się, że Lanni zajął Pyke bez problemu.

No, ale ja mam za sobą ledwie kilka potyczek na II ed, z chęcią zobaczę co Gog wymyślił.

I też przyłączę się o interpretację karty "0" arryna.

Shutt
[Usunięty]

Gog walnął się w pisaniu.
Na końcu powinno być " (...) ale nie możesz wywołać kolejnej bitwy."

Gog
[Usunięty]

oczywiscie Shutt ma racje sorki przekleilem to z starego tematu i niezauwazylem tego juz poprawione :D To takie przegrupowanie np dla wież :)

Shutt
[Usunięty]

Ewentualnie można komuś paskudnie wpakować się na tyły/pozajmować beczki, koronki/dać tam piechura z najazdem :P
Opcji dużo :)

toszt
[Usunięty]

To i ja się piszę, jeśli można :)

Edit:
Cytat:
chciałem zarezerwowac 3 miejsca dla osób które obecnie nigdzie nie grają, a chcą to jest toszt, Shutt i Adam Badura

Jak miło Gogu!! :) Dzięki, z wdzięczności może w końcu wygram tym razem ;)

badoomboom
[Usunięty]

ja również bym chciał spróbować :grin:

Sardo
[Usunięty]

To jak ktoś wypadnie to ja się piszę za niego jakby co ;)

Gog
[Usunięty]

jestes pierwszy na liscie rezerwowej Sardo tzn. napisalem PW do Adama i zobaczymy czy ma czas i ochotę zagrać :)

Shutt
[Usunięty]

Kto chce grać Tullymi? Bo nie wiem z kim mam pertraktować :mrgreen:

Od razu uprzedzam pytanie odnośnie "rybiego Balona"
Jeżeli w starciu przeciwko Walderowi Freyowi Greyjoy wystawi Aerona, a potem zmieni to np na Eurona (brak tekstu) to Walder dalej uzyskuje +2 siły.

Tak chyba graliśmy, co nie Gogu. Dotyczy to tez sytuacji jak Grey jest przed Tullym na Tronie.

Gog
[Usunięty]

Nie, nie, mysmy grali ze z euronem walder ma 2 tylko:) Bo aeron zostaje odrzucony i jest na koszu. To jest ryzyko jest zabawa po prostu :D

Shutt
[Usunięty]

Hmm... to proponuje uzależnić to od kolejności na Tronie.
Greyjoy przed Tullym i wymieni na Eurona -> Walder ma 2
Grey po Tully -> na odwrót

Beez
[Usunięty]

argh!!! nienawidze cie gogu - zaaktualizowales 3min po tym jak poszedłem na zajęcia!
A tak musze czekac na 21... ;p

Odpowiedz do tematu