galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #19 - Pole gry
Autor Wiadomość
Shutt
[Usunięty]

Wysłany: Sro 06 Mar, 2013   

Baratheona :wink:

Beez
[Usunięty]

w wypadku wygranej Lannistera w tej bitwie - ja i tak mam chronione wszystkie fronty, wiec ewidentnie lannister musial by sie udac w strone np Blackwater :)

Shutt
[Usunięty]

Nie mówię tu tylko o wsparciu, ale np o ustawieniu na Tronie.
Poszedł piękny rush, nie spasowały wydarzenia. Teraz Lanni przegra na Reach i musi się wycofać do Boneway.
Gdyby poszedł na SM to dowodzi Loreas i Lannisport jest zielony, wkrótce po nim pewnie by padło Riverrun i niech ktoś powstrzyma Tyrella.

Good deal.

Beez
[Usunięty]

zakładam ze i tak lanni by takie zagrozenie zauwazyl, ale nie sadze iz osoba nie bioraca udzialu w grze powinna w ten sposob podpowiadac:) Zawsze mógł sie zagapic / czyms zasugerowac.
+gdybym nie miał jakiejśtam pewności, że bara posadzi mnie przed lannisterem to dałbym przy glosowaniu 5:) i 1 mniej na mieczu
+ok załóżmy, że lannister rusza 1 - co niby zrobi. Jedyna rozsadna myślą jest Blackwater tylko że właśnie to teren Baratheona, wiec danie Laniego przed Tyrella dla bary skutkowało by utratą blackwater i zagrożeniem dla niego:) (Wieża pod CP, KL, harrenhal to całkiem spore zagrozenie)
Jedyne co mozna winic w mojej opini to nieszczesliwy uklad kart, ale to nie wina baratheona :)

Shutt
[Usunięty]

Wystarczy wesprzeć Lannistera, obiecać coś i oszukać, wiele opcji.
Gog o tym planie wie już od dawna :)

Dredzilla
[Usunięty]

Nawet jesli zauwazyl to co z tego? gdybys zablokowal boneyway to wszystko potoczyloby sie inaczej

Beez
[Usunięty]

gdybym zablokowal boneway nie dostalbym wsparcia i bylbym w dupie :)
shutt wciaz nie dales powodu dla ktorego bara mialby dzialac sobie na szkode (jakim jest wieza na Blakwater)

Gog
[Usunięty]

hmm 3v3? jak rzuciłes mace to nie ma znaczenia wiec na farta tywin lannister:D

Shutt
[Usunięty]

Wieża nie musiałaby iść na Blackwater.
Lanni mógłby zostać na Reach i szachować Cię.
Nie widzę jakoś sensu w atakowaniu BW/KL, efekt byłby ten sam co treraz - przegrana.

Adam Badura
[Usunięty]

Panowie, coś jest nie tak u mnie. Przestały przychodzić mi powiadomienia o postach w wątku. Dopiero co dostałem wiadomość, a tu okazuje się, że od rana już prawie cała strona. Postaram się jeszcze dziś nad tym zapanować. Nie wiem czy to wina forum, czy mojej poczty, ale pewnie to drugie. A tak już od kilku dni... :(

Beez
[Usunięty]

więc zobaczymy gdzie ta wieża pojdzie :)
u mnie Randyll Tarly, wycofuje piechura na Searoad Marches: ) (w sumie liczylem na tywina bo nie było innego sposobu, żeby sie na searoad przedostac: ) )
Nie widzisz sensu w atakowaniu bary, a jaki ma sens czekanie na smierc tutaj. To tylko kwestia ze ten rush byl fajny, ale na dluzsza mete bez sensu :)

Sardo
[Usunięty]

Przegrywając po własnym ataku musisz się wycofać na obszar z którego wyruszył marsz (wyjątek może nastąpić po użyciu zdolności Robba Starka).

Beez
[Usunięty]

haha :D a to tej zasady nie znałem :) - ok wiec niech tak bedzie; przepraszam za pomyłke :)
i cały misterny plan w pizdu :d

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na The Reach (po Marsz -1 na Dronish Marches)

Atakujący Tyrell Beez [5]:

Obrońca Lannister Gog [7]:

piechota, rycerz, machina [3]
    dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.

Pozostałe Wsparcia [0]:

brak

Podsumowanie:

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja (mapa):

Czekamy na:
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Czw 07 Mar, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu