galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #19 - Pole gry
Autor Wiadomość
Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Sob 16 Mar, 2013   

Bitwa na Stoney Sept (po Marsz +1* na Searoad Marches)

Atakujący Tyrell Beez [4]:

rycerz [2]
    Marsz +1* [1]
    dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.

dowódca: Margaery Tyrell [1] [wieża] (zmiana przez "Tyrion Lannister")

przewaga na Torze Lenników

Obrońca Lannister Gog [1]:

2x rycerz (wycofani)[0]
    dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.

Pozostałe Wsparcia [0]:

brak

Podsumowanie:

Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Mar, 2013   

Aktualizacja (mapa):

Czekamy na:

wsparcie Nocnej Straży
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Nie 17 Mar, 2013, w całości zmieniany 2 razy  

Shutt
[Usunięty]

Macie dwa ataki dzikich xD

Nice one, wygracie pierwszy to nie musicie się wcale bronić przed drugim :mrgreen:

Sardo
[Usunięty]

Rozumiem że Adam się pomylił i przypisek mój i Dredzilli zamienił :D
I chyba nie tylko u mnie. Trochę to pokręcone jest. Na mapce jest zgodnie z prawdą?

Adam Badura
[Usunięty]

Sardo napisał/a:
Rozumiem że Adam się pomylił i przypisek mój i Dredzilli zamienił :D
I chyba nie tylko u mnie. Trochę to pokręcone jest. Na mapce jest zgodnie z prawdą?

Coś jest namieszane nie tylko u Was. Zaraz poprawię. Mapa jest prawie na pewno poprawna, ale też to sprawdzę.

Adam Badura
[Usunięty]

Poprawione. Przepraszam.

gamaliel
[Usunięty]

Jako że czeka nas podwójny atak dzikich:

pobieramy żetony.

Gog
[Usunięty]

Beez 4 raz z rzedu farcisz z wydarzeniami ;x zenada:X

Sardo
[Usunięty]

Ale to chyba dopiero po 1 ataku :)

gamaliel
[Usunięty]

Oczywiście, pierwszy atak niestety odpieramy bez wsparcia drugiego wydarzenia.

Beez
[Usunięty]

Gog napisał/a:
Beez 4 raz z rzedu farcisz z wydarzeniami ;x zenada:X

farce?:D Naprawde? Liczylem na licytacje, bo wbrew pozorom teraz moim głównym zmartwieniem jest zatrzymanie Greyjoya, a nie moja wlasna dupa.
Gdyby moim celem było wkurzanie cie za wszelka cene, to Lannisport bylby moj. Ale my potrzebujemy cie przy deffie. Kwestia tylko czy wolisz zostac King's makerem i juz to skonczyc czy wolisz wspolpracowac. Z tego co wiem to to 1

Gog
[Usunięty]

nie jestes w stanie mnie wkurzyc:d skoro to ja Cie trolluje cała gre:d TY dajesz wygrac baratheonowi a do mnie pretensje o greya rotfl:D znowu zniszczyles mi 2 konie i prosisz o pomoc serio :D bijecie mnie we 2 z baratheonem a potem placz, że daje Greyowi wygrac wez sie zastanow troche :)

Beez
[Usunięty]

Czy ja cie chcialem wkurzyc?-yyyy nie ?
Ty nie trollujesz-ty sie tu blaznisz :) Co jest w sumie zalosne i poza shuttem kazdy na tym forum to widzi:)
A jak nie chcesz grac normalnie to nie graj, w koncu nikt cie nie zmusza. Smutne jest to dla greyjoya jedynie, ze wygral z osoba ktora mu sie podlozyla - bo jest od ciebie lepszym graczem i i tak by cie pokonal, a tak tylko satysfakcja mniejsza.
A co do Baratheona - to i tak w kazdym momencie moglbym wbic mu do 2 zamkow w razie zagrozenia, ale wolelismy sie jednoczyc w imie wspolnego dobra i choc malej proby uratowania tej gry.

Shutt
[Usunięty]

Uuu... jaki flame :lol:

Zniszczenie armii Lannistera na SS na pewno miało pomóc w obronie przed Greyjoyem :D
Gog chciał Cię zrushować, niestety na drodze stanął mu Sardo, szkoda, lubię takie akcje.

Co do błaźnienia się - jak na razie to nadal stoisz z 3ma zamkami Beez :D

Ciśniesz Gogowi za to, że daje wygrać Greyowi - popatrz na swoje podwórko i Baratheona :*

Beez
[Usunięty]

Ciesze sie ze tu jesteś shutt :) Jak w każdej grze, gdzie jeżdżą po gogu go bronisz :) .
Cenie cie wysoko za umiejętności strategiczne, ale ta wypowiedz sensu nie ma.

Gog otwarcie mi napisał, że z greyem walczył nie bedzie i tak-wiec lepiej żeby już nie miał czym przeszkadzać w bronieniu sie przed nim
Gdybym wjechal w Lannisport a nie w SS to te 3 konie zamiast pomagac w rivverun to i tak odbiły by mi lannisport:)
Co do błaźnienia się - a co to do cholery ma za związek, ze mam 3 zamki? Mam 3 z perspektywa 4 kolejnych w zasięgu. A jaka on ma perspektywę? 1 który może utrzyma w nastepnym ruchu?
ok zrushowal mnie co było najgłupszym ruchem jaki widziałem w swojej historii grania w GoT i przegrał grę w 2 turze :) FAJNIE! NAPRAWDĘ TRZEBA DOCENIĆ JAK MOŻNA SOBIE SPIEPRZYĆ GRĘ W 2 TURY:) (Ten ruch ok może mógł się podobać, ale po drugim zastanowieniu zdajesz sobie sprawę, że taktycznie było to beznadziejne)
No patrze na swoje podwórko i co widzę? Baratheona z 5 zamkami, bez szans zdobycia kolejnych, gdzie w każdym momencie mogę zainterweniować :)
potem patrze na Greya z Lannisterem. Grey ma 6 Lannister 1 i Lannister jeszcze woli wspierać Greya. A chyba każdy wie, że wszelkie sojusze w tej grze kończą się przy 5-6 zamkach
Naprawdę. przeczytaj swój post jeszcze raz i znajdź w nim jakiś sens

Odpowiedz do tematu