|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #19 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Mar, 2013
|
|
|
Bitwa na Stoney Sept (po Marsz +1* na Searoad Marches)
Atakujący Tyrell Beez [4]:
rycerz [2]
Marsz +1* [1]
dowódca: Królowa Cierni [0] Natychmiast usuń jeden żeton Rozkazu przeciwnika z obszaru sąsiadującego z obszarem ogarniętym bitwą. Nie możesz usunąć żetonu Marszu, który zapoczątkował bitwę.
dowódca: Margaery Tyrell [1] [wieża] (zmiana przez "Tyrion Lannister")
przewaga na Torze Lenników
Obrońca Lannister Gog [1]:
2x rycerz (wycofani)[0]
dowódca: Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu.
Pozostałe Wsparcia [0]:
Podsumowanie:
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 17 Mar, 2013
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Greyjoy gamaliel, Marsz -1 na Greywater Watch, bitwa
Martell Dredzilla, Marsz +0 na Salt Shore, bitwa
Baratheon Sardo, Marsz +1* na Harrenhal, bitwa
Tyrell Beez, Marsz +1* na Searoad Marches, bitwa
Greyjoy gamaliel, Umacnianie Władzy* na Seagard, mobilizacja (na PW)
Umacnianie Władzy
Tura 5
Karty Westeros:
Dzicy: +2 (razem 12)
Talia I: Supply Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Talia II: Dark Wings, Dark Words Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licutują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu [dzicy].
Talia III: Wilding Attack Dzicy atakują Westeros.
Czekamy na:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Nie 17 Mar, 2013, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Macie dwa ataki dzikich xD
Nice one, wygracie pierwszy to nie musicie się wcale bronić przed drugim |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Rozumiem że Adam się pomylił i przypisek mój i Dredzilli zamienił
I chyba nie tylko u mnie. Trochę to pokręcone jest. Na mapce jest zgodnie z prawdą? |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Rozumiem że Adam się pomylił i przypisek mój i Dredzilli zamienił
I chyba nie tylko u mnie. Trochę to pokręcone jest. Na mapce jest zgodnie z prawdą? |
Coś jest namieszane nie tylko u Was. Zaraz poprawię. Mapa jest prawie na pewno poprawna, ale też to sprawdzę. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Poprawione. Przepraszam. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Jako że czeka nas podwójny atak dzikich:
pobieramy żetony. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Beez 4 raz z rzedu farcisz z wydarzeniami ;x zenada:X |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Ale to chyba dopiero po 1 ataku |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Oczywiście, pierwszy atak niestety odpieramy bez wsparcia drugiego wydarzenia. |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | Beez 4 raz z rzedu farcisz z wydarzeniami ;x zenada:X |
farce?:D Naprawde? Liczylem na licytacje, bo wbrew pozorom teraz moim głównym zmartwieniem jest zatrzymanie Greyjoya, a nie moja wlasna dupa.
Gdyby moim celem było wkurzanie cie za wszelka cene, to Lannisport bylby moj. Ale my potrzebujemy cie przy deffie. Kwestia tylko czy wolisz zostac King's makerem i juz to skonczyc czy wolisz wspolpracowac. Z tego co wiem to to 1 |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
nie jestes w stanie mnie wkurzyc:d skoro to ja Cie trolluje cała gre:d TY dajesz wygrac baratheonowi a do mnie pretensje o greya rotfl:D znowu zniszczyles mi 2 konie i prosisz o pomoc serio bijecie mnie we 2 z baratheonem a potem placz, że daje Greyowi wygrac wez sie zastanow troche |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Czy ja cie chcialem wkurzyc?-yyyy nie ?
Ty nie trollujesz-ty sie tu blaznisz Co jest w sumie zalosne i poza shuttem kazdy na tym forum to widzi:)
A jak nie chcesz grac normalnie to nie graj, w koncu nikt cie nie zmusza. Smutne jest to dla greyjoya jedynie, ze wygral z osoba ktora mu sie podlozyla - bo jest od ciebie lepszym graczem i i tak by cie pokonal, a tak tylko satysfakcja mniejsza.
A co do Baratheona - to i tak w kazdym momencie moglbym wbic mu do 2 zamkow w razie zagrozenia, ale wolelismy sie jednoczyc w imie wspolnego dobra i choc malej proby uratowania tej gry. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Uuu... jaki flame
Zniszczenie armii Lannistera na SS na pewno miało pomóc w obronie przed Greyjoyem
Gog chciał Cię zrushować, niestety na drodze stanął mu Sardo, szkoda, lubię takie akcje.
Co do błaźnienia się - jak na razie to nadal stoisz z 3ma zamkami Beez
Ciśniesz Gogowi za to, że daje wygrać Greyowi - popatrz na swoje podwórko i Baratheona :* |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Ciesze sie ze tu jesteś shutt Jak w każdej grze, gdzie jeżdżą po gogu go bronisz .
Cenie cie wysoko za umiejętności strategiczne, ale ta wypowiedz sensu nie ma.
Gog otwarcie mi napisał, że z greyem walczył nie bedzie i tak-wiec lepiej żeby już nie miał czym przeszkadzać w bronieniu sie przed nim
Gdybym wjechal w Lannisport a nie w SS to te 3 konie zamiast pomagac w rivverun to i tak odbiły by mi lannisport:)
Co do błaźnienia się - a co to do cholery ma za związek, ze mam 3 zamki? Mam 3 z perspektywa 4 kolejnych w zasięgu. A jaka on ma perspektywę? 1 który może utrzyma w nastepnym ruchu?
ok zrushowal mnie co było najgłupszym ruchem jaki widziałem w swojej historii grania w GoT i przegrał grę w 2 turze FAJNIE! NAPRAWDĘ TRZEBA DOCENIĆ JAK MOŻNA SOBIE SPIEPRZYĆ GRĘ W 2 TURY:) (Ten ruch ok może mógł się podobać, ale po drugim zastanowieniu zdajesz sobie sprawę, że taktycznie było to beznadziejne)
No patrze na swoje podwórko i co widzę? Baratheona z 5 zamkami, bez szans zdobycia kolejnych, gdzie w każdym momencie mogę zainterweniować
potem patrze na Greya z Lannisterem. Grey ma 6 Lannister 1 i Lannister jeszcze woli wspierać Greya. A chyba każdy wie, że wszelkie sojusze w tej grze kończą się przy 5-6 zamkach
Naprawdę. przeczytaj swój post jeszcze raz i znajdź w nim jakiś sens |
|
|
|
 |
|
|