galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #19 - Pole gry
Autor Wiadomość
Shutt
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Mar, 2013   

Oj tam bronie, bo go wszyscy najeżdżacie, a on swoimi epitetami wręcz prowokuje :D

Bara spokojnie może Winterfell zdobyć itd. Nie będę się rozwodził.
Wydarzenia Gogowi nie siadły - mówi się trudno, już tyle w tę grę się grało, że każda innowacja zasługuję na pochwałę.

Myslę, że Greyjoy pokusi się o coś więcej niż ciśnięcie Lannistera, może nawet odpuści Riverrun.

Jak Gog miał cisnąć Greya? Całą armię stracił na południu, gra mogła się zakończyć wcześniej, ale Grey wolał się bawić ze Starkiem - ot taka ciekawostka. Gdyby zależało mu na wygranej to by odpuścił WF i pocisnął Goga.

Czasami warto wyluzować i nie spinać się tak bardzo :)

Beez
[Usunięty]

O a ta wypowiedz mi sie bardzo podobala :)
Kazda Innowacja zasluguje na pochwale - z tym sie jedynie nie zgodze:) - Kazda innowacja przynoszaca zyski, nie psujaca gry na nia zasluguje :D
Jak mial walczyc z greyem ? Mogl nie wysylac calej armi na polodnie na samobojcza misje i wspolpracowac - bo ja wcale nie chcialem go jechac.
Ok Bara moze isc na polnoc, ale nie utrzyma tu ani Riverrun ani Harrenhall i wszystko wroci do punktu wyjscia :) W sumie gdybym byl Greyem, to bym pomyslal nad jakims ambitnym zakonczeniu gry np. Na Highgarden :D
Ja sie nie spinam-przeciez nie rzucam zadnymi epitetami czy wyzwiskami. I owszem luz sie przydaje. Ale jego zbyt duże ilości niszczą wszystkim innym gre, wiec w wyluzowaniu tez trzeba miec umiar.

Gog
[Usunięty]

po prostu nie lubie glupiego gadania :) + najgłupszy ruch rotfl? czlowieku 4 razy z rzedu siadły Ci fartownie wydarzenia na maxa bez mobilki w 2 turze by Cie nie bylo, więc daruj sobie ^^ a nie bilem greya bo by mnie przemielil od razu :D I w ilu grach sie blaznie i niby wszyscy to mowia ok :D

Beez
[Usunięty]

+widzisz shutt jak on prowokuje :) :) sam sie prosi o takie jeżdżenie :) :D :D
I co byś zrobił ? 1 atak to wieżą, ale potem bez żadnego wsparcia, potem kontra i efekt ten sam. Nie da sie jedna armia z wieżą rozwalić całego rodu. Wieża w obronie ma 0 nie bez powodu :) Nie bez powodu nikt w ten sposób nie zaczyna :) Armia bez wsparcia, oddalona od swoich to słaba armia. Skutek byłby taki, że straciłbym garnizon. :)
Liczenie na to, że przez w ciagu 3 tur nie wejdzie ani mobilka. ani licytacja to jest dopiero liczenie na farta:)
Taka konkluzja mnie naszla:
Skoro nie lubisz głupiego gadania to wychodzi na to, że swoje posty musisz nienawidzić :D

Gog
[Usunięty]

+ jeszcze baratheon Ci dupe uratował, bo jest tchórzem :D tak tak oczywiście :* jestem lannim czyli statysta zrobilem sobie rush bylo fajnie, dobrze sie bawie, więc nie wiem o co chodzi z tą taktyka :)

Beez
[Usunięty]

i wygląda na to, że nigdy nie zrozumiesz :) Dalsze gadanie nie ma sensu, Inni i tak doszli do odpowiednich wnioskow :) Wiec życzę dalszej miłej zabawy :D

Sardo
[Usunięty]

Gogu, tchórzem? Wymagałeś ode mnie bym olał swoje korzyści i grał typowo pod Ciebie. Tutaj każdy gra pod siebie. Jeszcze gra się nie skończyła więc lepiej myślcie nad genialnymi ruchami by powstrzymać Greya, o ile to możliwe :roll:

Gog
[Usunięty]

? co ?:x bales sie dreda ktory z SE na kingswood pojdzie haha po co mial tam isc? skoro masz tam 10000 wsparcia + dałes wsparcie Tyrellowi x2 :) I czemu mamy przeszkadzać komus kto gra dobrze i jest w porządku?:) Mam mu przeszkadzać zeby wygrał zdrajca i tchorz czyli Ty :) Lub placzący Tyrell?:D Fuck Logic:D

Beez
[Usunięty]

placzacy tyrell - powiedzial lannister "zostaw mi ta wieże prosze bo inaczej grey wygra... prosze- zaatakuje nia baratheona, a nie ciebie" A potem wielka napina bo zniszczylem mu wieże ktora wjechal mi w Reach - tak bardzo Lannisterski teren.
Najlepsze jest to ze on nie ogarnia ze gra niezgodnie z duchem gry. Tzn Granie do ostatniego momentu tak jakby miało sie szanse na wygrana. Nikt nie ma pretensji do niego o dziwny sposob ruszania czy te "innowacje". Tylko o to ze powoduje ze w grze nie wygrywa ten ktory rozgrywal partie najlepiej, tylko ten kogo on namasci, co jest chore:) Ale on tego nie ogarnie i jeszce napisze "Fuck logic" :D I stwierdzi ze wytykanie argumentow i apelowanie o normalne granie jest placzem :)
Czy grey by wygrał - być może tak-jest to najbardziej prawdopodobne, ale na pewno Martell też miałby spore szanse, a i ja i Bara bysmy swoja cegielke dorzucili.

Adam Badura
[Usunięty]

Dzicy (siła 12):

Silence at the Wall

LOST

Lowest Bidder:

Nothing happens.

Everyone Else:

Nothing happens.

WIN

Highest Bidder:

Nothing happens.

Nocna Straż (siła 12):

Nocna Straż wygrywa! Siła dzikich spada do 0.
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 20 Mar, 2013, w całości zmieniany 2 razy  

Gog
[Usunięty]

za to argument Twoj ej gog rozkurwie Ci jednostki, ale porsze zaatakuj greya haha :) Beez strasznie przekrecasz nasze rozmowy powiedziałem zostaw jednostki z reach to wejde Zbaratheonowi i potem pomysle o greyu :) a Ty ze nic z tego, wiec ocb?:D

Beez
[Usunięty]

przeczytaj jeszcze raz ten post bo nie chce mi sie pisac tego samego 2x o duchu gry i ogarniesz ocb
Ja pamietam ta rozmowe w ten sposob. I Argument "ja odzyskam co moje[Reach (nawet dalem ci szanse sie wycofac)] a potem pojdziemy na greya " wydaje mi sie rozsadny. Zdecydowanie w porowaniu z "zostaw moje jednostki bo inaczej grey wygra"

Gog
[Usunięty]

nie mowiles, ze dasz mi je wycofac oto sie rozchodzilo ;( wygra bo nie bede mial mu czym wjechac;x

Beez
[Usunięty]

OK Adam jak cos temat sie troche zaspamowal wiec nie jestem pewny czy widziales. Grey juz wybrał, że zbieramy koronki i mozna juz na dzikich wysylac

Adam Badura
[Usunięty]

Tak, widziałem, ale Greyjoy wiedział jaka będzie karta, biorę więc pod uwagę, że był to blef, żeby z Was wyciągnąć więcej żetonów. (Choć wtedy pewnie napisałby mi na PW co innego...)

Odpowiedz do tematu