galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Osadnicy online - gramy ?
Autor Wiadomość
D.W.
Galakta

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005   Osadnicy online - gramy ?

Jak wiadomo nic nie zastąpi gry na planszy i bezpośrednim kontaktem z innymi graczami bo to i łatwiej komuś popatrzeć w oczy i powiedzieć „spróbuj tylko wygrać a zobaczysz...”.
Ale niestety nie zawsze jest taka możliwość i trzeba się zadowolić grą np. przez Internet.
Bez treningu nie ma wyników także i w grach planszowych. Dlatego chcielibyśmy także wprowadzić rozgrywki w Osadników z Catanu przez Internet. Osobiście grywałem na w programie ze strony http://www.s3dconnector.net. Jest bardzo łatwy do opanowania i nic nie potrzeba oprócz nr.IP...
Na razie chciałbym aby wszyscy co chcą się tak pobawić spotykali się w określony dzień o określonych godzinach na naszym chacie http://www.galakta.pl/chat.html.
Wstępnie proponuję aby to była np. niedziela godz. 20:00. Może być dzisiaj ale zdaję sobie sprawę, że akurat w niedzielę najmniej ludzi tu zagląda i nie wiem czy chętni zdążą się dowiedzieć.
Rozegramy jakąś partyjkę jeśli znajdzie się minimum 3 chętnych. A z czasem na stałe ustalimy jakieś dni kiedy będzie można pograć. Potem zrobimy jakiś turniej itp.
Może zrobimy jakiś Ladder dla Polaków.

Jeśli ktoś będzie mógł dzisiaj zagrać proszę o informację poniżej. Wystarczy ściągnąć kilka mb i można grać.
Proszę o komentarze czy jesteście zainteresowani.

Szept
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005   

Ja jestem i powinienem koło 2000 być :)

Dani
[Usunięty]

Jestem jak najbardziej chętny, dziś o 20:00 stawię się wraz z mymi osadnikami.

Martie
[Usunięty]

O rany , spóźniłem się. Może następnym razem :(

D.W.
Galakta

Wysłany: Pon 06 Cze, 2005   

Rozegraliśmy wczoraj (najpierw 3 graczy potem 4) testowo 3 gry na tym programie i było w sumie ok. Na początku było trochę kłopotów technicznych ale na szczęście program ten zapisuje stan gry i w każdym momencie jak dany gracz wyjdzie z programu może do gry się potem dołączyć.
Bardzo przyjemnie się grało i warto to powtórzyć

Krótko mówiąc umówiliśmy się wstępnie na następne spotkanie w najbliższą środę o godz 21:00 na naszym chacie. Jeśli ktoś chce dołączyć do nas to zapraszamy. Jeśli nas będzie np. 6 zagramy razem w jednej grze. Jeśli więcej podzielimy się na 2 grupy.

moonman
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Cze, 2005   

piszę się na środę.

co do s3dconnector to jako join nie mialem zadnych problemow z gra...
gorzej bylo gdy hostowalem, po 2 rundach poczatkowych nie moglem wiecej budowac... podobno to bardzo popularny bug w przypadku hosta i podobno w 50% pomaga rejoin - niestety na 2 gry jako host - rejoin nie pomogl.

do srody :wink:

Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Cze, 2005   

Ja bede na 110% w srode - moze nawet z zona:)

D.W.
Galakta

Wysłany: Sro 08 Cze, 2005   

Ale Hudson mam nadzieję, że nie z 1 komputera :)

Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Sro 08 Cze, 2005   

W ostatnim tygodniu kupilismy 2 komputery, wiec nie ma strachu :P

DarkReaper
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Cze, 2005   

Przyglądałęm się wczoraj zarzartej rozgrywce :-) (Moja druga połowa Asia walczyła i calkiem calkiem jej szło - moja szkoła :wink: ) Podoba mi sie inicjatywa spotkań, mam nadzieje że pomysł grania online przetrwa i bedzie się rozwijał. Jak tylko czas pozwoli sam zasiądę do komputera i zmierzę się z najlepszymi :)

PS. Kiedy następne spotkanie :?:

Martie
[Usunięty]

Tak, Asia wczoraj pokazała klasę. Niby nic, a potem jak przyłożyła ...
Wczoraj uzbierało się graczy na dwie 4-osobowe rozgrywki, myślę że tendencja wzrostowa będzie się utrzymywać :)
Ja proponuję następną środę o tej samej porze.

moonman
[Usunięty]

Martie napisał/a:
na dwie 4-osobowe rozgrywki

przy naszym "stoliku" gralo 3 graczy ;)
zullu, xshadow i ja...

tym razem zadnych problemow z hostowaniem nie bylo. Wygrała Zullu (gratulacje), a cala rozgrywka trwala ok. 45 min. (standard settlers).

kiedy nastepny raz? 8)

xshadow
[Usunięty]

Ha szubrawcy! Mimo tego, że wasze podszepty zmusiły mnie do rozegrania dwóch partii, pchnąłem co miałem pchnąć. Grać mogę choćby i dzisiaj :)

D.W.
Galakta

Chciałbym zaproponować dwa terminy w tygodniu kiedy będą mogli spotkać się gracze chcący pograć z Osadników z Catanu.

1. Każda Środa godz. 20:00
2. Każda Niedziela godz. 20:00

Czyli możemy grać ponownie już za kilka dni w niedzielę
Mam nadzieję, że w tych terminach zawsze ktoś przyjdzie a z czasem z pewnością będzie coraz więcej osób.

Moi osadnicy dokupili dodatkowa narzędzia i postarają się być szybsi.... Za jakiś czas pomyślimy nad jakimś turniejem przez net

Niech to będzie w pewien sposób początek Klubu Gracza o którym dawno temu wspominaliśmy. Mam nadzieję, że przez wakacje uda się go wreszcie zmaterializować...

D.W.
Galakta

Ten program posiada chyba możliwość rozgrywania jakiegoś założonego turnieju. Jeśli ktoś wie na ten temat coś więcej to proszę aby tutaj napisał.
Jeśli nie, to trzeba będzie potestować :)

Odpowiedz do tematu