|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
zazdrosne oczy i nie tylko |
Autor |
Wiadomość |
sephroit [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Lip, 2013 zazdrosne oczy i nie tylko
|
|
|
czy moja karta stolica to karta kontrolowana przez mnie? pytam w kontekscie kradniecia zasobow przy pomocy oczu
jest tez taka jednostka za 2, ktora wchodzac do gry zabierasz (akcja) do 2 zetonow zasobow przeciwnika, dark elf infiltrator. Czy mam je zabrac jemu do pudelka z zetonami czy moze sobie dac?:)
czy maranitha z DE mozna odpalac non stop? bo nie widze limited per turn. Tzn mam 5 zetonow na arce, ktorejkolwiek i odpalam 5 razy?:) |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 21 Lip, 2013
|
|
|
sephroit napisał/a: | czy moja karta stolica to karta kontrolowana przez mnie? pytam w kontekscie kradniecia zasobow przy pomocy oczu |
Stolica nie jest kartą. Zresztą żetony będące w puli gracza wcale nie muszą leżeć na Stolicy.
sephroit napisał/a: | jest tez taka jednostka za 2, ktora wchodzac do gry zabierasz (akcja) do 2 zetonow zasobow przeciwnika, dark elf infiltrator. Czy mam je zabrac jemu do pudelka z zetonami czy moze sobie dac?:) |
Jest "zabierz", więc bierzesz je dla siebie. Jeśli miałbyś przenieść żetony do wspólnej puli to polecenie by brzmiało "odrzuć".
sephroit napisał/a: | czy maranitha z DE mozna odpalac non stop? bo nie widze limited per turn. Tzn mam 5 zetonow na arce, ktorejkolwiek i odpalam 5 razy?:) |
Akcję Maranitha możesz aktywować wielokrotnie (tak jak większość akcji). |
|
|
|
 |
|
|