Pytanie o Rodowe Ryty |
Autor |
Wiadomość |
szprotka [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 06 Sie, 2013 Pytanie o Rodowe Ryty
|
|
|
Szukałam ale chyba ślepa jestem. Jak to jest z tymi rytami? strefa jest atakowana, bronię się nimi, przydzielone są jej obrażenia i zostają odrzucone? a jeśli obrażeń przydzielone jest mniej to zostają one na karcie? |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 06 Sie, 2013
|
|
|
Jeśli na jednostce jest tyle obrażeń ile ma ona wytrzymałości to zostaje zniszczona.
Obrażenia pozostają na karcie Rodowych rytów kiedy stanie się ona Wsparciem. |
|
|
|
 |
Pollus [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 06 Sie, 2013
|
|
|
Obrażenia znikną kiedy zstanie się wsparciem, ponieważ tylko jednostki mogą mieć na sobie obrażenia. |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 07 Sie, 2013
|
|
|
Pollus napisał/a: | Obrażenia znikną kiedy zstanie się wsparciem, ponieważ tylko jednostki mogą mieć na sobie obrażenia. |
Jesteś w stanie zacytować odpowiednią zasadę? |
|
|
|
 |
szprotka [Usunięty]
|
|
|
|
No to co napisał syd3r napisał wydaje mi się jednak logiczniejsze.
Jeszcze dla pewności,czyli zapis na niej o tym, że dalej traktowane jest jako wsparcie ma chronić przed tym żeby nie było wybrane jako efekt jakiejś karty której celem jest karta jednostki? |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
|
|
|
Muszę przyznać, że większość ludzi gra jednak tak, że obrażenia ze Wsparć spadają. Tylko nie wiem dlaczego
szprotka napisał/a: | Jeszcze dla pewności,czyli zapis na niej o tym, że dalej traktowane jest jako wsparcie ma chronić przed tym żeby nie było wybrane jako efekt jakiejś karty której celem jest karta jednostki? |
To znaczy, że dotyczą jej zasady Jednostek i Wsparć równocześnie. Podobna kwestia była omawiana w postach 8 - 9 na tej stronie:
http://www.forum.galakta....=asc&start=1260 |
|
|
|
 |
szprotka [Usunięty]
|
|
|
|
oki, dzięki za szybką odpowiedź. |
|
|
|
 |
Virgo [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 09 Sie, 2013
|
|
|
syd3r napisał/a: | Muszę przyznać, że większość ludzi gra jednak tak, że obrażenia ze Wsparć spadają. Tylko nie wiem dlaczego |
Cytat: | Damage Tokens
Damage tokens are used to record hits that have been taken by units and by a player’s capital. |
|
|
|
|
 |
|