galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #28 - Pole gry
Autor Wiadomość
Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Czw 08 Sie, 2013   

Germanus napisał/a:
dlaczego martell traci piechotę, przecież miał wieże...?
gdyby martell dał wsparcie na yronwood taki opening nie byłby możliwy i wówczas pewnie tyrell zajął by co inszego :d
ps. siła martella to 8 po rzuceniu 0???

Martell na początku zagrał Areo Hotah [3] [fort][fort], ale w czasie gdy uzupełniałem post bitwy, to zmienił na Nymeria Sand [0] [sword][fort]. A ja potem zamiast poprawić całość, to zmieniłem tylko dowódce, zapominając o innych konsekwencjach. Przepraszam.

Już poprawione.

Germanus
[Usunięty]

nie ma problemu, przecież wrzuciłem mrugnięcie oczkiem, bo to tylko statystyka jaką miał siłę :D
ps. przy 3 tez by nie tracił piechoty, zatem jest nadzieje, że Martell pociągnie dłużej niż 2 tury :)

Gog
[Usunięty]

wcale nie musisz :) chcialem tylko zrzucic stannisa, bo jakbym tego nie zrobil, zajabys white harbor na 100% :) juz tak bylo 100000 razy wiec luzik:) licze na coś małogo i że liczysz że gram fetora, w takim razie na farta roose bolton :D zagrales Jona?

Germanus
[Usunięty]

przy okazji nie miałem zamiaru zajmować WH, bo po co mi ono, skoro chciałem lecieć ma południe? Bez Stannisa nie ma co się przenosić, a dzięki Tobie, bedzie mógł z niego skorzystać Lannister ;)

Germanus
[Usunięty]

Ok i o to mi chodziło ;)
Ja zagrałem Mellisande i płacę 4 kasy żeby zabrać Stannisa. Jak wojna, to wojna :D
Tracę piechotę i siedzę dalej na północy

Gog
[Usunięty]

matko znalazłem kogos bardziej msciwego ode mnie i Shutta szacun :D

Germanus
[Usunięty]

- Nie tak miała wyglądać ta bitwa! - grzmiał Stannis siedząc w Czarnym Zamku.
- Spokojnie królu. Właśnie taka była wola R'hllora. Nasz wróg wyprawił swoich najlepszych ludzi w innym kierunku, dzięki czemu będzie można go teraz łatwo pokonać. A dla Ciebie Panie mam prezent, który wzmocni Twe siły i Twój miecz, byś mógł nieść światłość.
Bo noc jest ciemna i pełna strachów
Stannis zgrzytał tradycyjnie zębami, ale nic nie powiedział. Popatrzył tylko przez okno z wieży na zmrożone ziemie północy i pomyślał, jak on wielki król ma władać takimi nędznymi terenami...

Germanus
[Usunięty]

ja nie jestem mściwy, lecz jestem bardziej jak porucznik Colombo, znany jako kleszcz. Jak się kogoś uczepię to do końca gry (kolega z Katowic pewnie pamięta ostatnią grę na żywo :D )

Gog
[Usunięty]

statek do portu :)

Adam Badura
[Usunięty]

Podsumuję. Czekamy jeszcze na:

Mapę niestety będę w stanie przygotować dopiero wieczorem. Być może tylko opublikuję wcześniej wydarzenia, żebyście mogli rozkazy choć próbować planować. Ale raczej polecam zaczekać na mapę, bo wszak wiele zmian było.
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 02 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Rewolta
[Usunięty]

wycofuje na słony brzeg

Dredzilla
[Usunięty]

Dwa piechury dla mnie

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja (mapa):

Czekamy na:

Clash of Kings
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 02 Paź, 2013, w całości zmieniany 2 razy  

Sardo
[Usunięty]

Nosz w siedmiu...
Najgorszy zestaw wydarzeń jaki się mógł ustawić ...
Lordowie Westeros, radzę nie zlekceważyć drobnych, ale kąśliwych oddziałów Dzikich planujących atak na nasze Królestwo.

Gog
[Usunięty]

jezus maria 4ta gra z adamem i za kazdym razem najgorszy zestaw matko boska :( nie da sie grać serio :(

Odpowiedz do tematu