|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #28 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2013
|
|
|
Germanus napisał/a: | dlaczego martell traci piechotę, przecież miał wieże...?
gdyby martell dał wsparcie na yronwood taki opening nie byłby możliwy i wówczas pewnie tyrell zajął by co inszego :d
ps. siła martella to 8 po rzuceniu 0??? |
Martell na początku zagrał Areo Hotah [3] [fort][fort], ale w czasie gdy uzupełniałem post bitwy, to zmienił na Nymeria Sand [0] [sword][fort]. A ja potem zamiast poprawić całość, to zmieniłem tylko dowódce, zapominając o innych konsekwencjach. Przepraszam.
Już poprawione. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
nie ma problemu, przecież wrzuciłem mrugnięcie oczkiem, bo to tylko statystyka jaką miał siłę
ps. przy 3 tez by nie tracił piechoty, zatem jest nadzieje, że Martell pociągnie dłużej niż 2 tury |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
wcale nie musisz chcialem tylko zrzucic stannisa, bo jakbym tego nie zrobil, zajabys white harbor na 100% juz tak bylo 100000 razy wiec luzik:) licze na coś małogo i że liczysz że gram fetora, w takim razie na farta roose bolton zagrales Jona? |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
przy okazji nie miałem zamiaru zajmować WH, bo po co mi ono, skoro chciałem lecieć ma południe? Bez Stannisa nie ma co się przenosić, a dzięki Tobie, bedzie mógł z niego skorzystać Lannister |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Ok i o to mi chodziło
Ja zagrałem Mellisande i płacę 4 kasy żeby zabrać Stannisa. Jak wojna, to wojna
Tracę piechotę i siedzę dalej na północy |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
matko znalazłem kogos bardziej msciwego ode mnie i Shutta szacun |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
- Nie tak miała wyglądać ta bitwa! - grzmiał Stannis siedząc w Czarnym Zamku.
- Spokojnie królu. Właśnie taka była wola R'hllora. Nasz wróg wyprawił swoich najlepszych ludzi w innym kierunku, dzięki czemu będzie można go teraz łatwo pokonać. A dla Ciebie Panie mam prezent, który wzmocni Twe siły i Twój miecz, byś mógł nieść światłość.
Bo noc jest ciemna i pełna strachów
Stannis zgrzytał tradycyjnie zębami, ale nic nie powiedział. Popatrzył tylko przez okno z wieży na zmrożone ziemie północy i pomyślał, jak on wielki król ma władać takimi nędznymi terenami... |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
ja nie jestem mściwy, lecz jestem bardziej jak porucznik Colombo, znany jako kleszcz. Jak się kogoś uczepię to do końca gry (kolega z Katowic pewnie pamięta ostatnią grę na żywo ) |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
statek do portu |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Podsumuję. Czekamy jeszcze na:
Mapę niestety będę w stanie przygotować dopiero wieczorem. Być może tylko opublikuję wcześniej wydarzenia, żebyście mogli rozkazy choć próbować planować. Ale raczej polecam zaczekać na mapę, bo wszak wiele zmian było. |
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 02 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
wycofuje na słony brzeg |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
Dwa piechury dla mnie |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
Bolton Gog, Marsz +1* na Winterfell, bitwa
Baratheon Germanus, Marsz +0 na Castle Black, bitwa
Tyrell Sardo, Marsz +1* na Kingswood, bitwa
Lannister Dredzilla, Umacnianie Władzy* na Lannisport, mobilizacja
Tyrell Sardo, Umacnianie Władzy* na Oldtown, mobilizacja
Bolton Gog, Umacnianie Władzy* na White Harbor, mobilizacja
Martell Rewolta, Umacnianie Władzy* na Sunspear, zdjęty w wyniku bitwy
Umacnianie Władzy
Tura 2
Karty Westeros
Dzicy:
Talia I:
Winter is Coming Natychmiast przetasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Supply Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Talia II:
Clash of Kings Licytacja pozycji na torach Wpływów.
Talia III:
Wilding Attack Dzicy atakują Westeros. (atak z siłą 2)
Supply
Czekamy na:
|
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Sro 02 Paź, 2013, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Nosz w siedmiu...
Najgorszy zestaw wydarzeń jaki się mógł ustawić ...
Lordowie Westeros, radzę nie zlekceważyć drobnych, ale kąśliwych oddziałów Dzikich planujących atak na nasze Królestwo. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
jezus maria 4ta gra z adamem i za kazdym razem najgorszy zestaw matko boska nie da sie grać serio |
|
|
|
 |
|
|