Gra o Tron PBF #26 - Knowledge is a Weapon - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Rewolta [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 14 Sie, 2013
|
|
|
Stanis siedząc w ciemnym pokoju wpatrywał się w ogień, ogień który powinien rzucić mu pod nogi całe królestwo, który obiecywał chwałę i zwycięstwo w bitwie, tym razem go zawiódł.
Jednak wciąż się w niego wpatrywał, wciąż coś magicznego kierowało jego oczy w tamtą stronę, myśląc, szukając odpowiedzi, zaczął pisać list.
List ten skierowany był do Lannisterów,
Prosił w nim w radę, pytał o wsparcie podczas bitw na shipbreaker bay, pewno nie jednej może nawet kilku, chciał ugrać jak najwięcej dlatego jako dyplomata musiał rozprowadzać coraz więcej kruków.
Gdy po chwili dowiedział się od giermka że Martell chce przetestować jego dowódców lekko się zdziwił, zastanawiał się czy nie wysłać tam do niego jakiegoś zabijaki żeby przetrzewić trochę jego szeregi...
Wielki król poczuł się senny i szybko zasnął |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
"Stanisie twe pretensje do tronu są nie słuszne ale jako mądry namiestnik z miłą chęcią udzielę ci pomocy na morzu jeśli najpierw zdobędziesz Winterfell co osłabi mych nieprzyjaciół na zachodzie! Mam nadzieje że me warunki zaakceptujesz bo płynie z nich obupulna korzyść!" - pisał dumny z ostatniego zwycięstwa Kaven do Stanisa |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
Jakim cudem mam się przebić na Winterfall setką piechurów, jeszcze żebym mógł sam ruszyć do bitwy...
Daj czas i szanse lordowi Boltonowi a twój wróg Greyjoy straci nie Tylko Winterfall a może i więcej zamków |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
Rewolta napisał/a: | Jakim cudem mam się przebić na Winterfall setką piechurów, jeszcze żebym mógł sam ruszyć do bitwy...
Daj czas i szanse lordowi Boltonowi a twój wróg Greyjoy straci nie Tylko Winterfall a może i więcej zamków |
Lordzie Stanisie zrobisz tak jak mówię, a otrzymasz ode mnie należne wsparcie. Wojna zaczepna potrafi wprawić przeciwnika w zakłopotanie. Mam nadzieje że rozumiesz moją aluzje i cel jaki w tym płynie. |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
Dlaczego mam pomagać lwowi który w tym momencie ma największe armie ?
Niech radzi sobie sam pomyślał Stanis i cofnął 1 statej z Narrow Sea do Shivering Sea by móc wycofać swoją piechote z jakże gościnnej północy |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Melisandre okazała się taka sama jak Stannis, nie słuchała dobrych rad.
Tyrellowie nie zostawili absolutnie nikogo na Dragonstone a ich generałowie byli słabi mimo to czerwona kapłanka nie wykorzystała tego momentu a kolejny długo nie nadejdzie.
Oprócz tego postanowiła zostać na północy gdzie czekała ją tylko śmierć.
Nic to pomyślał lord Bolton, i wydał kolejny rozkaz który skończy się rozlewem krwi.
Widows Watch wszystko na White Harbor, nie zostawiam żetonu |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
Cisza, ciemna komnata z dużym stołem pośrodku.
Na stole wielka mapa na której znajdują się mapy Westeros, przed nimi stoi siwy już starszy człowiek.
Zapala on kolejną świecę przy stole. Po chwili widzimy go dokładniej, zamyślony mędrzec skupia się nad kolejnym listem, tym razem wyśle go do Greyjoya nie jest wcale zadowolony tym faktem lecz skoro po raz kolejny wszyscy Lordowie krain byli mądrzejsi od prawowitego władcy, wszyscy starali się ugrać dla siebie jak najwięcej zapominając, o sile floty Martella jak i o braku pomocy ze strony Lannisterów. Trzeba było to zrobić.
Wiadomo każdy chciałby wrócić do swojej rodowej posiadłości ale na wszystko przyjdzie czas...
Rozwścieczony Stanis od teraz nie będzie słuchał świetnych rad !
Wysyła swego kruka i o dziwo chce wspomóc Krakena w walce o północ, oczywiście nie za darmo, liczy na jakieś korzyści...
Proponuje pierwszy marsz -1, potem ja wbijam Widows Watch, a gdy Ty dobijesz jego jednostki będzie mógł przeprowadzić odwrót tylko 1 rycerzem.
Oczywiście niszczysz statki w zamian za dobrą radę
Ave ! |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Sie, 2013
|
|
|
Namiestniku! Jest to misja samobójcza. Dlaczego to ja mam płynąć i zginąć na morzu aby pochłonęły mnie głębiny? - rzekł dowódca. "Nie martw się w tym szaleństwie jest metoda, a i moje przeczucie mówi że jakimś cudem uda ci się wrócić z tej nierównej walki do domu! Teraz ruszaj bo czas nagli! - skomentował Kaven i machną ręką na znak końca rozmowy.
Statek wypływa w morze wraz z dowódcą!
PS można prosić o aktualizacje mapy? |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Euron Wronie Oko spoglądał w zadumie na statki w zatoce Żelaznych Ludzi.
Jesteśmy tak potężni - myślał - Lannisterowie nie mają z nami żadnych szans na morzu. A jednak nas atakują... Czego mogą chcieć? Chyba tylko mojej osoby, zająć mnie dowodzeniem przeciwko tej garstce rybaków, żebym nie mógł dowodzić na północy!
Król rozejrzał się po nabrzeżu i uśmiechnął się złowieszczo.
- Bracie! - krzyknął do topiącego na brzegu młodzieńców Aerona Greyjoya - Jeszcze dzisiaj wyruszysz wspomóc nasze statki w Złotej Cieśninie!
A po tym krótkim rozkazie Wronie Oko odwrócił się na pięcie by wrócić do swojej komnaty w której powinno czekać na niego już kilka niewolnic. Po drodze minął jeszcze Rodrika Czytacza Harlawa. Król nie wiedział, że szwagier zmarłego Balona Greyjoya właśnie wraca z wieży z krukami. Nie wiedział też, że Czytacz wysłał potajemnie wiadomość do króla Stannisa, w której zgodził się na jego plan, ponieważ były one zgodne z planami Wroniego Oka. A Euron już do wykonania tych planów się szykował. Następnego dnia, jeśli wiatry będą łaskawe, miał wyruszyć do Winterfell. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Nymeria Sand wróciła z potyczki pod Spiżową Bramą. Była zdziwiona widząc pośród garnizonu Końca Burzy dzikich ludzi z północy o których słyszała bajki w dzieciństwie |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa o The Golden Sound
Atakujący Lannister [2] Marsz -1 [-1]
Statek [1]
Dowódca: Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Ostrze z Valyriańskiej Stalii - niedostępne
Przewaga na torze Lenników
Obrońca Greyjoy [6]Obrona +1 [1]
Statek [1]
Wsparcie: Ironma's Bay (wsparcie +1*): statek, statek [3]
Sunset Sea (wsparcie): statek [1] Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz odrzucić dowolną liczbę ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby zwiększyć siłę tej karty o liczbę odrzuconych żetonów Władzy.
Wsparcia innych graczy: brak
Greyjoy wygrywa.
Lannister przegrywa i wycofuje statek do Lannisport Port. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja mapy:
*Baratheon powinien być na 2 zwycięstwa, bo odzyskał Dragonstone, nie policzyłem mu tego ... |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Na północy krążyła plotka o pakcie Baratheona z Greyjoyem.
Słysząc ją lord Bolton pomyślał że już nikomu nie można ufać.
Obiecał Melisandre spokój i możliwość opuszczenia północy i słowa dotrzymał.
Okręty Boltonów nie tylko nie otrzymały rozkazu wymarszu ale nawet wspierały jak się okazało wiarołomnych Baratheonów.Dziwny ten świat, mimo że ze wsparciem floty Lannisterów Melisandre mogła zdobyć zamek na Craclaw Point, wolała zaszkodzić Boltonom.
Czy dla własnej korzyści, co Roose by jeszcze zrozumiał, nie.Na sojuszu tym zyskiwał tylko Greyjoy. Boltonowie i Baratheonowie nie liczyli się już w grze o tron a przyczyna tego była walka miedzy nimi... |
|
|
|
 |
Pszyna [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013
|
|
|
Paxter Redwyne rozmyślał nad sytuacją swojej floty. Doprawdy nie wiedział jakie rozkazy powinien wydać swojej załodze w zatoce wokół Dragonstone. Nutrowało go, czy w wypadku ataku ze stony Martellów otrzymałby wsparcie od któregoś z sąsiadów... Wysłał kruki z tym pytaniem do Lannisterów i Baratheonów. |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013
|
|
|
Stanis był niezorientowany co do sprawy floty, był lekko rozdarty, więc będzie działał na żywioł , także mógł pogrążyć Tyrellów lub ich ostatecznie uratować |
|
|
|
 |
|