galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #28 - Pole gry
Autor Wiadomość
Gog
[Usunięty]

Wysłany: Nie 18 Sie, 2013   

adamie on wyzwał lannistera chyba i atakuje riverrun ;p

Adam Badura
[Usunięty]

Gog napisał/a:
adamie on wyzwał lannistera chyba i atakuje riverrun ;p

Oj, właśnie, nie wiem co sobie ubzdurałem patrząc na mapę. Nawet pisał o lwach i dziwiło mnie to. Ale jakoś tak mi się wryło, że w Seagard widziałem Riverrun... :(

Adam Badura
[Usunięty]

Poprawiłem, czekamy na dowódcę Lannister Dredzilla.

Dredzilla
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Sie, 2013   

Ehh, zupelnie nie rozumeim decyzji GJ, Gog ktory szczul mnie od poczatku na GJ ubłagał teraz go aby go oszczedzil na seagardzie po tym jak sam zwalił sprawe z Baratheonem
No ale brawo dla Goga ze zdolal to zalatwic, pelen szacun
broni Ser Jamie bo skoro maczal w tym palce gog to pewnie poszedl rodrik czytacz, czy Victarion i przegrałem podwojnie ?

Germanus
[Usunięty]

ja stawiam na tego drugiego Pana z 2 mieczami ;)
i faktycznie Gog coś pisał na forum, że macki zła sięgają daleko :D
ps. weź pod uwagę że dla Greyjoya Bolton może zaczekać, jako w tej chwili słabszy przeciwnik (w każdym razie półki nie ma licytacji), a Ty to jednak wyglądasz na solidne danie główne :D

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa rozstrzygnięta, czas na Marsz Bolton Gog (aktualizacja mapy najwcześniej popołudniu, a pewnie wieczorem).

Gog
[Usunięty]

Dred zboostaliscie Baratheona razem z Sardem to sie teraz z nim będziecie bawić :) . HAHAHAHAHA zwalił sprawę z baratheonem, daliście go wszędzie wyżej ma kruka Sardo go oszczędził i to ja zawailłem sprawę? wyrzuciłem mu stannisa i zrobiłem statek oddałem im gwiazdki zeby zrobic Wam na złosc plus teraz nie bede atakował Baratheona Wy naprawcie swoją głupote ja palcem nie kiwnę :) Nie szczułem Cie na greya spytałem czy chcesz grać normalnie czy tak jak zawsze czyli jakbyś miał downa, wybrałes jak zwykle downa to ja Ci pomogę potrzebujesz specjalisty:) Zepsułes Dred gre z Sardem i tyle :)

Konik na The Twins

Rewolta
[Usunięty]

Dobra Bara rusza i zobaczymy jakie niespodzianki nas czekają w następnej rundzie :P

Dredzilla
[Usunięty]

Jaki mialem wplyw na zboostowanie baratheona i jak moglem go dac wszedzie wyzej ?? Chyba [pomyliles graczy Gogu ;)

Germanus
[Usunięty]

Dred - ustawienie na tronie. Jako był posiadacz krzesełka Ty ustawiałeś tam kolejność.

Gog - taka dyskusja niczego nie wnosi i myślę że to nie miejsce na flejm ;)
Moja i Twoja sytuacja to połączenie Twoich błędów/decyzji i decyzji innych graczy. Nie możesz mieć do kogoś pretensji, że ustawia sobie grę pod siebie. To norma, że mając do wyboru dwóch teoretycznie słabszych rywali podpakowuje się tego "dalszego" jeśli chodzi o Dreda. Jeśli chodzi o Tyrella to ustawienie miecza wpływa na to, że nie uciekam przed Tobą, a więc on ma większe pole manewru co do terminu ataku na jakiś mój zamek, bądź generalnie chce abym dłużej zabawiał na północy. Wbrew pozorom obecnie mamy mniej więcej podobne armie, jeśli chodzi o samą północ, z tym, że ja mam statki, a Ty kasę.

Podaję ruch bo musiałem przeanalizować sytuację.

Atak na Biały Port z siłą 3 plus dowódca na PW

Adam Badura
[Usunięty]

Bitwa na White Harbor (po Marsz +0 na Karhold)

Atakujący Baratheon Germanus [7]:

piechota [1]
    Marsz +0 [0]
    Wsparcie +1* z The Shivering Sea (Baratheon Germanus) [2]
    dowódca: Stannis [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki. (na PW)

przewaga na Torze Lenników

Obrońca Bolton Gog [6]:

rycerz [2]
    wycofane: piechota, rycerz [0]
    dowódca: Roose Bolton [4] [miecz]

Pozostałe Wsparcia [0]:

brak

Podsumowanie:
Ostatnio zmieniony przez Adam Badura Pon 19 Sie, 2013, w całości zmieniany 2 razy  

Gog
[Usunięty]

roose

Germanus
[Usunięty]

Davos był wstrząśnięty przechodząc z królem drogą wiodącą do Białego Portu. Cały czas przypominał sobie rozmowę z Władcą z poprzedniego dnia.
- Ser Davosie, czy wiesz jaki herb mają Boltonowie? - spytał Stannis
Davos starał sobie przypomnieć rysunek z ostatnio czytanej książki, po czym odpowiedział - Obdarty człowiek.
- Dokładnie. Widzisz mój namiestniku garbowanie to trudna i żmudna sztuka. Wpierw trzeba zagonić zwierzynę w odpowiedni róg, a następnie ją zabić. Później systematycznie oddzielamy skórę od ciała, aby jej nie uszkodzić...
Przechodząc drogą Davos spojrzał do góry na obdartych ze skóry dawnych żołnierzy Boltona, przybitych do dwóch pali wbitych po obu stronach każdego ciała. Teraz zrozumiał czemu jego król pytał się o herb Boltonów, ale nie spodziewał się, że zobaczy go dosłownie na własne oczy...

Germanus
[Usunięty]

Gog napisze, gdzie wycofał rycerzy, umocnienie władzy i następna tura

Adam Badura
[Usunięty]

Aktualizacja (mapa):

Czekamy na:

Odpowiedz do tematu