galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #26 - Knowledge is a Weapon - Pole gry
Autor Wiadomość
czarnylord23
[Usunięty]

Wysłany: Nie 25 Sie, 2013   

Król Euron mocno się zdziwił gdy dostał wiadomość od Tyrellów.
Zająłem ich niebronione zamki w Reach, a teraz oni chcą mi pomóc? - myślał - Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Ale bez ich wsparcia dla którejkolwiek ze stron Żelażni Ludzie i tak przegrają, a najazd na Wysogród nie przyniesie mi naszych zysków...
- Bracie! - krzyknął do Victariona, jego prawej ręki gdy siedział w Winterfell - nakaż nie wykonywać żadnego z planowanych przeze mnie najazdów.

Rewolta
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Sie, 2013   

Stanis ochoczo nasłuchiwał wiadomości które dobiegały z oblężonego The Reach, lekko podśmiewał się z walczących tam, on już znał wynik starcia, wiedział ,że tym razem Kraken musiał ustąpić, co tylko go pobudzi do działania i rychłego ataku na Starfall .

Wojna, wojna niech trwa !

Wszyscy z oczekiwaniem czekali na ruch Lannistera

TERF
[Usunięty]

Flota czekała na opuszczenie portu gdy nagle przyszly najnowsze rozkazy z samej stolicy. Flota nieprzyjaciół sie wycofuje, nadchodzą sztormy zostańcie w porcie (najazd ściągam - tak dla formalności ;) ) Kapitan z uśmiechem przyjął tą wiadomość bo wiedział, że inaczej czekała by go niechybna śmierć na morzu.

W tym czasie Namiestnik z ciężkim sercem podpisywał ostatnie rozkazy zza biurka małej rady. "Opuścić stolice, spalić wszystko czego nie da się zabrać, aby nieprzyjaciel znalazł tu tylko czerwony popiół po naszej wspaniałej twierdzy. Cała straż miejska ma zabrać ze sobą całą broń jaką znajdą w koszarach i ruszyć szybkim marszem na zachodnich najeźdźców." Namiestnik pisząc te rozkazy rozmyślał, jak im podziękują Tyllerowie za odbicie ich ukochanego The Reach oraz oddanie stolicy ze wspaniałą flotą na morzu.

marsz +0 na The Reach

Otrzymam wsparcie od Tyllerki?

Germanus
[Usunięty]

Doran z niepokojem obserwował przetasowania między rodami. Czy Tyrell wspomoże Króla, bądź chociaż zachowa neutralność w zamian za Królewską Przytań, czy też skarze wszystkich na łaskę Piratów

Sardo
[Usunięty]

Bitwa o The Reach

Atakujący Lannister [5]
      Marsz 0 [0]
      Piechur [1]
      Dowódca: Ser Jaime Lannister [4] [miecz][wieża]
      Ostrze z Valyriańskiej Stalii - dostępne
      Przewaga na torze Lenników

Obrońca Greyjoy [3]
      Piechur [1]
      Dowódca: Asha Greyjoy [2] [wieża]

Wsparcia innych graczy:
      Tyrell - Highgarden (wsparcie): piechur [1]

Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa i wycofuje piechura na Searoad Marches.
Ostatnio zmieniony przez Sardo Pon 26 Sie, 2013, w całości zmieniany 2 razy  

Sardo
[Usunięty]

Dostałem dowódców od was obu, czekamy na wsparcie Tyrella czy jest ono dla was nieistotne? :P

TERF
[Usunięty]

czekamy chyba ze greyjoy dal cos słabego i nie bedzie to miało różnicy żadnej ;) ;)

czarnylord23
[Usunięty]

Asha Greyjoy była wkurzona na swojego stryja. Najpierw kazał jej zdobyć kilka miast Reach - pomysł dobry, bo miasta te nie miały żadnej obrony, ale teraz kazał jej je zostawić z powodu ataku niewielkich wojsk Lannistera. Jedynie dzięki własnym umiejętnością taktycznym udało jej się uciec z oblężonego Gorzkiego Mostu bez strat, bo jak wiadomo o wiele łatwiej zabić wroga, który uciekając odwraca się do Ciebie plecami, niż takiego co staje do walki.
Ostatnio zmieniony przez czarnylord23 Pon 26 Sie, 2013, w całości zmieniany 2 razy  

Germanus
[Usunięty]

Doran myśli, że jednak Wymoczki słabo obsadzili ten przyczółek i maja kolejny chytry plan

Pszyna
[Usunięty]

Zrobię marsz teraz, fabuła będzie potem.
Marsz z CP:
koń na King's Landing,
koń na Harrenhal,
wieża na Blackwater.

czarnylord23
[Usunięty]

Wieści o oddaniu Gorzkiego Mostu były zaiste gorzką pigułką dla Eurona Wroniego Oka, ale spodziewał się jej. Mimo coraz gorszej sytuacji swoich wojsk i nadciągającej odsieczy na północy prowadzonej przez samego Roose'a Boltona Król nie załamywał się jednak - miał swój plan.
- Wyślijcie wiadomość do statków ze Złotej Cieśniny. Niech zostaną one na swoich pozycjach, trzymając w szachu Lannistera.

Germanus
[Usunięty]

Dorana bardzo zdziwiły podchody Greyjojów.
- Trzeba rozpocząć operację Przyczajony Kraken ukryty Martell - pomyślał i wydał rozkazy:
piechota zajmie Smoczą Skałę, natomiast Rycerzy wraz z wieżą oblężniczą przetransportowano na Szlak Kości

Rewolta
[Usunięty]

List do Lorda Boltona,

Mam nadzieje że to pomoże Ci przeboleć Twoją ostatnią porażkę i ostudzi Twój gniew w stosunku do mnie.

Marsz z WW na WH, udzielam sobie wsparcie oczywiście

gamaliel
[Usunięty]

Podtarty czekał na rozkazy jedząc kiszone buraki...

Na północy znowu ginęli ludzie w Białym porcie....

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Wto 27 Sie, 2013   

Z komnaty Dorana dochodziło głośne chrapanie

Odpowiedz do tematu