|
PBF 62# F*ck the king - pole gry. |
| Autor |
Wiadomość |
Rold [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 07 Sie, 2014
|
|
|
Kevan.
Prośba do Baratheona. Jeżeli zaatakujesz Arryna, to ten wygra grę. Bo wykona cel rodowy. Będę musiał ja go zaatakować, żeby zdjąć mu UW przy pomocy Cersei (wtedy remis ze Starkiem)
Czyli jeżeli przystaniesz to modlitwa o to, że ja nie wykonam dodatkowego, albo 100% przegrana.
Nieoficjalne info jest takie, że nie mam możliwości wykonania czegokolwiek. :3 |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
U mnie Blackfish.
Mieciu mogłeś się gdziekolwiek przewinąć, mając Bronze Yohn Royce i z mieczem odparłbyś Cersei i miał pewną wygraną.
Teraz Panowie chyba nie zmarnujemy okazji, by jeszcze pograć? Oczywiście jeśli cele na ręce u Rolda i Miecia pozwolą. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
by jeszcze pograć to potrzeba
Ironborn Raid [dzicy] Każdy gracz, posiadający co najmniej 2 wykonane Cele w swojej strefie gry spada o 1 pozycję na torze Zwycięstwa. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Nie żeby coś, ale ja już mam Bronze'a na ręce, bo ani słowem Rold nie napisał, że zostawia mi Corbraya na ręce.
Więc po co miałem się przewijać? A teraz już jest raczej za późno. To jest tak jak z zostawianiem żetonu. Pisze się od razu, bo potem przepada, a rzutuje na całą grę. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Storm's End (marsz +0) -> rycerz, rycerz na King's Landing, zostawiam żeton władzy
wspieram się
dowódca na PW u GM |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
| Rzucam Lysę Arryn, a jeśli jednak mam tylko Corbraya, to się przewijam. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
nie no panowie bez jaj
Rold nie napisał że korzysta z właściwości Tyriona więc Arryn przewinięty
kończmy już tą farsę
Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
| Dzięki za grę. |
|
|
|
 |
Kamo [Usunięty]
|
|
|
|
Kolejność rozgrywki:
Decyzja kruka:najzd z Harrenhall na Marsz -1
Najazdy:
Baratheon: Spalenie wsparcia na Stony sept.
Lannister: zmieniony na marsz -1
Stark: spalenie palenia na Fosie
Arryn: Spalenie UW na Winterfell +1żw
Lannister: spalenie wsparcia na KL
Stark: bez efektu
Arryn: bez efektu
Lannister: bez efektu
Arryn: spalone przez Starka
Marsze:
Baratheon:
Lannister:
Stark:
Arryn:
Baratheon: rycerz na Storm's End, machina oblężnicza na The Reach, zostawiam żeton władzy bitwa z Lannisterem
Lannister: marsz-1 na Cracklaw Point. bitwa z Arrynem
Stark: Flint's Finger atakuje rycerz na Riverrun bitwa z Lannisterem
Arryn: Kasuję marsz
Baratheon: rycerz, rycerz na King's Landing, zostawiam żeton władzy
Lannister:
Stark:
Arryn:
[/b]
Umocnienia władzy:
Baratheon:
Lannister:
Stark:
Arryn:
|
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
| Mieciu napisał/a: | Nie żeby coś, ale ja już mam Bronze'a na ręce, bo ani słowem Rold nie napisał, że zostawia mi Corbraya na ręce.
Więc po co miałem się przewijać? A teraz już jest raczej za późno. To jest tak jak z zostawianiem żetonu. Pisze się od razu, bo potem przepada, a rzutuje na całą grę. |
To by było najnielogiczniejszą rzeczą jaką bym wykonał w całej mojej GoT karierze :3
Po to rzuca się Tyriona, żeby ktoś się nie przewijał. Tutaj to jest tym bardziej ewidentne, bo bez tego bym przegrał bitwę xD
Niemniej jednak. To by było bez sensu teraz grać, bo Guzu decyduje o tym kto wygra.
A stwierdzanie, że może nie mam celu jest wymuszaniem którego nie lubię, bo mam jeszcze jeden cel który jestem w stanie wykonać
Gratulację za Arryna, który lepiej dyplomatycznie był w stanie ustawić się ode mnie (Mnie zaatakowano w 3 rody na raz) Gratuluję wygranej.
Podziękowania dla Kamo za prowadzenie. Pomimo, że można było się do częstości aktualizacji przyczepić, ale kto o tym mówi? :/ W wakacje na prawdę nie umiem znaleźć czasu dla forum. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Czyli kończymy
Jestem dość zadowolony z tej gry i cieszy mnie moje drugie zwycięstwo w FOC-a na forum
Moim zdaniem gra była wyrównana z lekko odstającym Baratheonem, jednak moim zdaniem Bara ma w tej wersji najgorzej, co pokazują statystyki:
Lannister-4 zwycięstwa
Stark-1 zwyciestwo
Arryn-1 zwycięstwo
Baratheon-0 zwyciestw
Gra się dość szybko skończyła. O wyniku zdecydowała 3 tura, podczas której udało mi się zablokować rodowe Starka i Lannistera. Lannister był głównym przeciwnikiem każdego, co mi jak najbardziej odpowiadało. Gdybym nie wygrał w tej turze, to grę na pewno by wygrał Lannister lub ewentualnie Stark.
Dzięki Kamo za prowadzenie |
|
|
|
 |
Kamo [Usunięty]
|
|
|
|
Ode mnie gratulacje, podziękowanie za granie i przeprosiny za straszne lagowanie nie podjąłbym się prowadzenia gdybym wiedział że będę miał tak mało czasu. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Gratulacje Mieciu. Dobrze rozegrana partia, tak jak piszesz w kluczowym momencie odstawiłeś nas i było prawie pozamiatane!
Dzięki Kamo za prowadzenie. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Ja również dziękuję za grę.
Co bym nie zrobił na koniec to komuś bym pomógł wygrać więc po prostu wreszcie zdobyłem KL
Kamo dzięki za chęci, ale na prowadzenie trzeba mieć jednak czas
Lannister nie popełnił ani jednego błędu podczas gry - ciężko wtedy coś Barze ugrać.
Ale gdybym miał jeszcze raz Ucztę to biorę Barę, kiedyś gdzieś musi on wygrać
PS. Rold miałeś jakiś dodatkowy cel w tej rundzie? |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 09 Sie, 2014
|
|
|
| guzu napisał/a: |
PS. Rold miałeś jakiś dodatkowy cel w tej rundzie? |
Miałem. Wszyscy rycerze na planszy. Byłem pewien że jednego mi zabijesz stąd UW* na stolicy :3
Poza tym miałem:
2. Trzy jednostki na Cracklaw Point, żadna na KL.
3. Kontrolować największą liczbę twierdz
Jak dla mnie to nie wyszła Ci licytacja. Jedyna w całej grze Stąd ta niemoc.
PS. A Arryn miał cel? |
|
|
|
 |
|
|