PBF #54 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
drago3482 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 13 Maj, 2014
|
|
|
Bitwa o White Harbor
Atakujący Baratheon[3]
[-1] Rozkaz: marsz -1
[1] Jednostki: piechur
[0] Wsparcie:brak
[0] Wsparcia innych graczy: brak
[3] Dowódca:Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza.
Obrońca Stark [2]
[0] Rozkaz: brak
[0] Jednostki: wieża
[0] Wsparcie: brak
[0] Wsparcia innych graczy: brak
[2] Dowódca: Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą).
Wyższa pozycja na torze Lenników.
Baratheon wygrywa
Stark traci wieżę |
Ostatnio zmieniony przez drago3482 Sro 14 Maj, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
U mnie była Arianne Martell, wyrzucasz mi Ciemną Gwiazdę? Możesz wycofać swojego zacnego rycerzyka lub poczekać na rozpiskę Drago
@ Drago, wieża w przypadku obrony ma siłę bazową 0, Stark przegrywa |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Wycofka na Kingswood |
|
|
|
 |
drago3482 [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa o The Reach
Atakujący Martell[5]
[0] Rozkaz: marsz +0
[4] Jednostki: wieża
[0/2] Wsparcia innych graczy: brak
[1] Dowódca:Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.
Wyższa pozycja na torze Lenników.
Obrońca Baratheon [2]
[0] Rozkaz: brak
[2] Jednostki: rycerz
[0/2] Wsparcia innych graczy: brak
[0] Dowódca: Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę.
Martell wygrywa
Baratheon wycofuje się na Kingswood
Chcesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika? |
Ostatnio zmieniony przez drago3482 Sro 14 Maj, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 14 Maj, 2014
|
|
|
neutral |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Rewolta napisał/a: | neutral |
?
kto teraz? |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Rozpocząłem drugą kolejkę marszy więc według rozpiski kolejny jest Lannister a następnie Greyjoy. Tyrell miał jeszcze jeden marsz ale stracił go w momencie kiedy moje wojska wkroczyły do Yronwood i odzyskałem co moje.
Lanni ma marsz w Riverrun oraz Harrenhall a Grey w Czarnym Zamku więc obaj mogą wykonać swoje ruchy nie koligując ze sobą nawzajem [nie mają możliwości walki ze sobą]
@ Miecu, zrzucasz mi Plamą moją Ciemną Gwiazdę? Wolałbym wiedzie jakich dowódców mam na ręce i wcześniej zaplanować ostatni marsz
@@ Drago, popraw bitwę o White Harbor, broniąca się wieża ma siłę 0 wiec Bara zajmuje przystań |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Po co mam Ci wyrzucać ,żeby jeszcze doszła Ci 4? |
|
|
|
 |
drago3482 [Usunięty]
|
|
|
|
Mieciu napisał/a: | Wycofka na Kingswood |
Ok, mój błąd. To jest tak jak się kopiuje bitwy |
|
|
|
 |
drago3482 [Usunięty]
|
|
|
|
Nie mogę znaleźć pewnej odpowiedzi w instrukcji, a sam nie spotkałem się z taką sytuacją, więc pytam:
1. Czy w momencie wycofania się Martell'a z Highgarden wraca do Tyrella, czy też musi je wpierw zdobyć?
2. Co z garnizonem Highgarden |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
drago3482 napisał/a: | Nie mogę znaleźć pewnej odpowiedzi w instrukcji, a sam nie spotkałem się z taką sytuacją, więc pytam:
1. Czy w momencie wycofania się Martell'a z Highgarden wraca do Tyrella, czy też musi je wpierw zdobyć?
2. Co z garnizonem Highgarden | wraca jeśli nie zostawił zetonu a garnizon jeszcze nisczony raz na zawsze/;d |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Tak jak napisał Gog, Highgarden w przypadku jego opuszczenia i nie zostawienia żetonu wraca do pierwotnego właściciela. Ale bez obaw, mam tam zamiar wrócić jeszcze w tej turze |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Ja uciekam z HH na Riverrun. |
|