PBF #82 - pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 20 Lut, 2015
|
|
|
Nie napisałem, że miałem wygrać. Dzięki ostatniemu marszowi na DS miałem jeszcze na to szanse. Guzu mógł przejąć Riverrun, ja zamierzałem przejąć Cracklaw a Ty odbiłbyś KL/Reach.
Wtedy szanse istniały, obecnie już ich nie ma. No a skoro Sardo powstrzymał mój marsz mający na celu odbicie Cracklaw to jest to z korzyścią dla Germanusa |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Nie napisałem, że miałem wygrać. Dzięki ostatniemu marszowi na DS miałem jeszcze na to szanse. Guzu mógł przejąć Riverrun, ja zamierzałem przejąć Cracklaw a Ty odbiłbyś KL/Reach.
Wtedy szanse istniały, obecnie już ich nie ma. No a skoro Sardo powstrzymał mój marsz mający na celu odbicie Cracklaw to jest to z korzyścią dla Germanusa | nic nie mogles zrobic:D bo wygra lanister |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | Hmm, no tak, przyznałeś się do błędnego rozłożenia rozkazów a ja temu przytaknąłem.
Zrozumiałbym ten ruch gdybyśmy jeszcze walczyli i byłoby to w odwecie, gdybyś mógł tym wygrać - no ale żyliśmy w pokoju. W obecnej postaci jest to słabe i pozostawia duży niesmak. Ściągam marsz ze Smoczej Skały, dziękuje, kumoterstwo zwyciężyło. |
Żadne kumoterstwo. Moja niezależna decyzja pod wpływem "emocji" Poza tym i tak z Greyjoyem mieliście ogromnego boosta i w dodatku żadne z Was nie potrafiło z tego skorzystać. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Skończmy marsze i dotrwajmy do oficjalnego zakończenia - swój ściągam bez efektu na skutek blokady morskiej |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Czarny Jaszczur napisał/a: | Hmm, no tak, przyznałeś się do błędnego rozłożenia rozkazów a ja temu przytaknąłem.
Zrozumiałbym ten ruch gdybyśmy jeszcze walczyli i byłoby to w odwecie, gdybyś mógł tym wygrać - no ale żyliśmy w pokoju. W obecnej postaci jest to słabe i pozostawia duży niesmak. Ściągam marsz ze Smoczej Skały, dziękuje, kumoterstwo zwyciężyło. |
Żadne kumoterstwo. Moja niezależna decyzja pod wpływem "emocji" Poza tym i tak z Greyjoyem mieliście ogromnego boosta i w dodatku żadne z Was nie potrafiło z tego skorzystać. | i wygra z dupy lanister nie atakowany przez nikogo guzu jakby zajął riverrun mógł go powstyrzmać, bo zabrakło by mu dobrych kart :X |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
guzu napisał/a: | Pyke (marsz -1) -> machina oblężnicza na Riverrun
dowódca na PW u GM |
broni
Daven Lannister [2] [miecz]
dawaj mokrą czuprynę |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
będę potem prosił o uaktualnienie 1 strony, bo pogubiłem się w marszach |
|
|
|
 |
lukiluk [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015
|
|
|
Przepraszam za skrótową formę, ale wyjechałem na weekend i nie bardzo mam czas to ogarnąć.
Bitwę o Shipbreaker Bay wygrywa Martell, rzucając Areo przeciw Stannisowi.
Bitwę o Riverrun wygrywa Greyjoy, rzucając Aerona i 5 ŻW (6 ŻW jeśli Lanni użyłby miecza) przeciw Davenowi Lannisterowi [2].
Baratheon ściąga marsz bez efektu.
Kolej Lannistera (wycofka chyba na Harrenhal? wydaje mi się że nie ma innej opcji). |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
nie używam ostrza. To co może uciekło na SM tak aby było jakieś zaskoczenie |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Marsz z SS.
Jeden rycerz na Blackwater.
1 rycerz atakuje Riverrun
Lannister rycerz[2]+marsz[1]+Ser Jaime Lannister [4] [miecz][wieża] =7
Greyjoy wieża[0]+max[5] za wodza = max 5
Spłacam kolejny dług |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
dobra juz nie ma znaczenia ale kon na KL QoT wygrywa ze qyburnem lanister zdobywa KL i koniec gry ;x |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 22 Lut, 2015
|
|
|
dwa konie na KL. Dowódca na PW |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
czekamy na rozstrzygnięcie tej bitwy i kolejne marsze |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
jakie marszE?:D koniec gry ;p |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2015
|
|
|
Gog napisał/a: | Ty jednak serio nie umiesz grac:d w którym przypadku chciałes wygrac?:D skoro lani ma 5 zamkow tez i 3 twierdze? |
GDYBY Sardo nie wpłynął obiema jednostkami statków na Zatokę Rozbitków, to przesunąłbym wszystko ze Smoczej Skały na Cracklaw Point (10 siły ze Stannisem), zdobywając tym samym piąty zamek i ograniczając Lannistera do czterech. Jego odbicie byłoby ciężkie ze względu na przewinięcie ręki i Mance'a o sile 10punktów [chyba że poprzesuwałby jednostki, wiązałoby się to jednak z utratą KL i Reach - wygrywa Gog] . Nie byłby w stanie jednocześnie utrzymać wszystkich zdobyczy, skończyłby na maksymalnie czterech, tak samo Greyjoy i pozostali gracze - z cieniem szansy na bezkonkurencyjne pięć zamków/twierdz.
Chyba nikt temu nie zaprzeczy. Sardo skutecznie zblokował mój marsz poprzez nic nie dające mu wpływanie na Rozbitków, co w obecnej sytuacji jest ruchem koronującym Germanusa poprzez wykluczenie największego zagrożenia. Argumentacja, że mieliśmy luzy na północy z powodu słabej gry Boltona działa tylko i wyłącznie na Twoją niekorzyść. Przez ciągłe walki z Guzu, który pozostawiony sam sobie byłby nie do zatrzymania, nie mogłem grać i walczyć na południu (przy wyparciu z północy przez Boltona byłbym do tego wręcz zmuszony) a to dało Lannisterowi sześć rund spokoju. Obaj z Greyjoyem z nim nie walczyliśmy, Ty nie miałeś na to wpływu a Gog robił co mógł na dwa a chwilowo trzy fronty.
Reasumując, nie jestem w stanie zrozumieć tego ruchu, pozbawiłeś pozostałą trójkę cienia szansy na zwycięstwo i przypisałeś je Germanusowi. Nie neguje tego, że na to zasłużył ale ja także walczyłem o swoje. Nawet Germanus musi przyznać, że po utracie Cracklaw musiałby się sporo nagimnastykować i nic nie byłoby wtedy 100% pewne
Więcej dobrych słów pod adresem prowadzącego i pozostałych graczy naskrobię po oficjalnym zakończeniu, chciałem jeszcze naświetlić moją główną bolączkę z tej tury coby mnie gryzło przez dłuższy czas (główną z gry wciąż pozostaje Bolton) |
|
|
|
 |
|