Zamknięcie linii Runebound przez FFG?? |
Autor |
Wiadomość |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 Zamknięcie linii Runebound przez FFG??
|
|
|
Hmm, ta informacja pojawiła się już na forum FFG i wielu graczy krew zmroziła. Prawdopodobnie FFG będzie chciało zakończyć linię Runebound koncentrując się na lepiej sprzedających sie tytułach osadzonych w realiach Terrinoth - Descent i Runewars. Co wy na to?
Przyznam iz dla mnie taka wiadomość nie byłaby zaskoczeniem. Runebound jest fajny ale juz od dawna chyba nie sprzedaje sie tak jak na początku, poza tym nie słychać nic o planach odnośnie tej serii. Dodatki wychodzą do Descent ale Runebound już został pominięty. Hmm polskie wydanie Runebound z chęcią kupie jeszcze aby skompletować serię w naszym języku ale szczerze to mi nie będzie żal jeśli ta informacja okaże się prawdą.
Wolę aby FFG skoncentrowało sie bardziej na Descent i swojej nowości czyli Runewars. |
|
|
|
 |
leaf427 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 17 Paź, 2009
|
|
|
spoko, spoko. Jest tyle dodatków ,że zabawy będzie na 4 lata , byle kasy starczyło... a potem można się zamartwiać. |
|
|
|
 |
dorota [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009
|
|
|
dla mnie jest to bardzo zla wiadomość, o ile sie potwierdzi. uwielbiam runebounda i chcialabym miec wszystkie dodatki . mam nadzieje ze wydawnictwo zaprzeczy tego typu pogloskom |
|
|
|
 |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009
|
|
|
Dorota - Runebound jest naprawdę dobrą planszówką acz zamknięcie linii przez FFG nie oznacza iz my nie dostaniemy po polsku wszystkich dodatków od Galakty. Po prostu nie będą wypuszczane nowe przez FFG, a Galakta ma jeszcze dużo dodatków do wydania w tej serii - jeśli oczywiście będzie kontynuować linię cały czas, a wszystko na to wskazuje. |
|
|
|
 |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009
|
|
|
Przepraszam za drugi post pod rząd ale - edytuj - mi nie wyskoczyło.
Istnieje jeszcze oczywiście nikła szansa na to iż stanie się tak jak z WFRP. Czyli jak zaczęto skupiać się na nowej edycji i innych produktach (bardziej intratnych dla FFG seriach) stara edycja nie oficjalnie została zamknięta. Nie sprzedawano już do niej licencji i nie wychodziły dodatki. Acz trzeba też zauważyć iż Ci do posiadali wcześniej licencje mogli dokończyć linie wydawniczą.
Tak jak mówię wolałbym aby FFG zamknęło linię Runebound i skoncentrowało się bardziej na innych tytułach. Galakta i tak wtedy mogłaby wydać resztę dodatków do Runebound, a FFG mogłoby jeszcze zaskoczyć jakimś fajnym tytułem. Poza tym już z tymi dodatkami co są można długo grać, a co dopiero jak wydadzą cała linię. |
|
|
|
 |
dorota [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 24 Paź, 2009
|
|
|
acha no tak, to w sumie obojetnie kto wydaje dodatki, byle je wydawal ja to z utesknieniem czekam na runebound midnight |
|
|
|
 |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 27 Paź, 2009
|
|
|
No to mam zła wiadomość Dorota - Runebound Midnight było limitowane i FFG nie zamierza robić już dodruków tego dodatku.
Nie będzie można co za tym idzie zamówić nawet figurek, które w nim były nawet jeśli Galakta zdecydowała by się na druk u nas. Temat Runebound Midnight jest zamknięty jak dowiadywałem się u FFG.
Pozostaje wszystkim graczom czekać na Piaski Al-Kalim i Frozen Wastes oraz dodatki karciane jeszcze nie wydane u nas, a jest ich sporo. |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 29 Paź, 2009
|
|
|
Tak naprawdę poczekajmy na oficjalne stanowisko FFG,Na forum można różne rzeczy pisać,dlatego ja poczekam co napiszą oficjalnie.Coc przyznm że zaniepokoiła Mnie ta wiadomość |
|
|
|
 |
kam [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 13 Lis, 2009
|
|
|
nie moga odstawic runebounda dopoki nie wydadza duzego dodatku w stylu "daleki wschod"... nie moga mi tego zrobic
w sumie to patrzcie: jest pustynia, w stylu 1001. nocy oraz kraina rodem z nordyckiej mitologii. jezeli nie zrobia skosnookich to znaczy, ze cos jest nie w porzadku. |
|
|
|
 |
|