galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Karty Handlu
Autor Wiadomość
danvic1995
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Gru, 2009   Karty Handlu

Zaczynam grę od rozłożenia kart przygód, znaczników itd. Przychodzi czas na rozłożenie kart handlu i zaczynają sie schody. Ile kart mam rozłozyć na polach poszczególnych miast? Czy karty mają być odkryte, czy zakryte? Nie znalazłem na ten temat zadnych informacji. Bardzo licze na Waszą pomoc!

prodi33
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Gru, 2009   

Na każdym mieście z wyjątkiem tego z którego się zaczyna (teraz nie pamiętam nazwy) kładzie się po jednej odkrytej karcie. Gdzieś w instrukcji jest to napisane.

ostrakosa
[Usunięty]

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010   

na wszystkich miastach procz Tamalir kladziesz po jedej odrytek karcie...instrukcja str.3

Pajhi
[Usunięty]

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010   Re: Karty Handlu

danvic1995 napisał/a:
Zaczynam grę od rozłożenia kart przygód, znaczników itd. Przychodzi czas na rozłożenie kart handlu i zaczynają sie schody. Ile kart mam rozłozyć na polach poszczególnych miast? Czy karty mają być odkryte, czy zakryte? Nie znalazłem na ten temat zadnych informacji. Bardzo licze na Waszą pomoc!

Kolego tak naprawdę to chodzi o to żeby zapoznać się z instrukcją GRY przed graniem,przynajmniej przeczytać raz.A jak się czegoś nie znajdzie dopiero napisz,ale to tak na marginesie :twisted:

SeeM
[Usunięty]

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010   

Nawiasem mówiąc jedna karta na miasto jest dla mnie i moich znajomych zepsutą zasadą. Jeśli wszyscy gracze się zgodzą warto ustawić dwie, lub (mając dodatki z kartami handlu) trzy. Dzięki temu zmniejsza się losowość, bo jeden chcę runę, inny łuk, trzeci zbroję, itd... Przy większej ilości kart każdy coś dla siebie znajdzie.

Mariusz
[Usunięty]

Fakt. Po dokupieniu dodatków karcianych talia handlu staje się bardzo duża. Ostatnio testowaliśmy chyba po 3 karty, przy czym 2 zakryte - wchodzisz do miasta to patrzysz co tam jest do kupienia.

ostrakosa
[Usunięty]

Mysle ze jest to dobre rozwiazanie przy wiekszej ilosci graczy.Poki co gram tylko z zona wiec kladziemy po jednej karcie w miescie ale przetestuje teraz ten wariant gry bedziemy grali w wieksza ilosc graczy.

tygrys
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Mar, 2010   

Ja z moją Narzeczoną posiadamy dwa pierwsze zestawy dodatków karcianych i jakoś nam się wydawało, że za mała rotacja jest przy wykładaniu jednej karty. Więc podzieliliśmy karty handlu na przedmioty i sprzymierzeńców. Po wejściu do miasta ciągniemy po jednej karcie przedmiotu i jednego sprzymierzeńca.

ostrakosa
[Usunięty]

Mam pytanie o "artefakt" ile tych kart moze posiadac moj bohater?

Pajhi
[Usunięty]

ostrakosa napisał/a:
Mam pytanie o "artefakt" ile tych kart moze posiadac moj bohater?

artefaktów ile chcesz:)

ostrakosa
[Usunięty]

dzieki za szybka odpowiedz...

Kaktus
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010   

Runów z resztą też...
... co moim skromnym zdaniem jest nieco nietrafioną zasadą.

prodi33
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010   

Zawsze lepiej nosić cztery, pięć runów (myślę że w postaci jakiś kamieni czy cuś) w kieszeni niż cztery pełne zbroje płytowe na grzbiecie ;)

Kaktus
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010   

prodi33 napisał/a:
Zawsze lepiej nosić cztery, pięć runów (myślę że w postaci jakiś kamieni czy cuś) w kieszeni niż cztery pełne zbroje płytowe na grzbiecie ;)

Akurat co do Pancerzy, przepisy są jasne. 1 sztuka i pozamiatane.

kowal85
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010   

Kaktus napisał/a:
prodi33 napisał/a:

Akurat co do Pancerzy, przepisy są jasne. 1 sztuka i pozamiatane.

Wydaje mi się, że to była maleńka aluzja do gier komputerowych typu diablo :)

Odpowiedz do tematu