Karty Handlu |
Autor |
Wiadomość |
danvic1995 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 27 Gru, 2009 Karty Handlu
|
|
|
Zaczynam grę od rozłożenia kart przygód, znaczników itd. Przychodzi czas na rozłożenie kart handlu i zaczynają sie schody. Ile kart mam rozłozyć na polach poszczególnych miast? Czy karty mają być odkryte, czy zakryte? Nie znalazłem na ten temat zadnych informacji. Bardzo licze na Waszą pomoc! |
|
|
|
 |
prodi33 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 27 Gru, 2009
|
|
|
Na każdym mieście z wyjątkiem tego z którego się zaczyna (teraz nie pamiętam nazwy) kładzie się po jednej odkrytej karcie. Gdzieś w instrukcji jest to napisane. |
|
|
|
 |
ostrakosa [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
|
|
|
na wszystkich miastach procz Tamalir kladziesz po jedej odrytek karcie...instrukcja str.3 |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 Re: Karty Handlu
|
|
|
danvic1995 napisał/a: | Zaczynam grę od rozłożenia kart przygód, znaczników itd. Przychodzi czas na rozłożenie kart handlu i zaczynają sie schody. Ile kart mam rozłozyć na polach poszczególnych miast? Czy karty mają być odkryte, czy zakryte? Nie znalazłem na ten temat zadnych informacji. Bardzo licze na Waszą pomoc! |
Kolego tak naprawdę to chodzi o to żeby zapoznać się z instrukcją GRY przed graniem,przynajmniej przeczytać raz.A jak się czegoś nie znajdzie dopiero napisz,ale to tak na marginesie |
|
|
|
 |
SeeM [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010
|
|
|
Nawiasem mówiąc jedna karta na miasto jest dla mnie i moich znajomych zepsutą zasadą. Jeśli wszyscy gracze się zgodzą warto ustawić dwie, lub (mając dodatki z kartami handlu) trzy. Dzięki temu zmniejsza się losowość, bo jeden chcę runę, inny łuk, trzeci zbroję, itd... Przy większej ilości kart każdy coś dla siebie znajdzie. |
|
|
|
 |
Mariusz [Usunięty]
|
|
|
|
Fakt. Po dokupieniu dodatków karcianych talia handlu staje się bardzo duża. Ostatnio testowaliśmy chyba po 3 karty, przy czym 2 zakryte - wchodzisz do miasta to patrzysz co tam jest do kupienia. |
|
|
|
 |
ostrakosa [Usunięty]
|
|
|
|
Mysle ze jest to dobre rozwiazanie przy wiekszej ilosci graczy.Poki co gram tylko z zona wiec kladziemy po jednej karcie w miescie ale przetestuje teraz ten wariant gry bedziemy grali w wieksza ilosc graczy. |
|
|
|
 |
tygrys [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010
|
|
|
Ja z moją Narzeczoną posiadamy dwa pierwsze zestawy dodatków karcianych i jakoś nam się wydawało, że za mała rotacja jest przy wykładaniu jednej karty. Więc podzieliliśmy karty handlu na przedmioty i sprzymierzeńców. Po wejściu do miasta ciągniemy po jednej karcie przedmiotu i jednego sprzymierzeńca. |
|
|
|
 |
ostrakosa [Usunięty]
|
|
|
|
Mam pytanie o "artefakt" ile tych kart moze posiadac moj bohater? |
|
|
|
 |
Pajhi [Usunięty]
|
|
|
|
ostrakosa napisał/a: | Mam pytanie o "artefakt" ile tych kart moze posiadac moj bohater? |
artefaktów ile chcesz:) |
|
|
|
 |
ostrakosa [Usunięty]
|
|
|
|
dzieki za szybka odpowiedz... |
|
|
|
 |
Kaktus [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 10 Mar, 2010
|
|
|
Runów z resztą też...
... co moim skromnym zdaniem jest nieco nietrafioną zasadą. |
|
|
|
 |
prodi33 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 10 Mar, 2010
|
|
|
Zawsze lepiej nosić cztery, pięć runów (myślę że w postaci jakiś kamieni czy cuś) w kieszeni niż cztery pełne zbroje płytowe na grzbiecie |
|
|
|
 |
Kaktus [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010
|
|
|
prodi33 napisał/a: | Zawsze lepiej nosić cztery, pięć runów (myślę że w postaci jakiś kamieni czy cuś) w kieszeni niż cztery pełne zbroje płytowe na grzbiecie |
Akurat co do Pancerzy, przepisy są jasne. 1 sztuka i pozamiatane. |
|
|
|
 |
kowal85 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010
|
|
|
Kaktus napisał/a: | prodi33 napisał/a: | Zawsze lepiej nosić cztery, pięć runów (myślę że w postaci jakiś kamieni czy cuś) w kieszeni niż cztery pełne zbroje płytowe na grzbiecie |
Akurat co do Pancerzy, przepisy są jasne. 1 sztuka i pozamiatane. |
Wydaje mi się, że to była maleńka aluzja do gier komputerowych typu diablo |
|
|
|
 |
|